Rencsi!
Valami diétás pipihusi recepted nincs?Kicsit már uncsi a flekken,a párolt és a laposhusi.
Azokat ugyanúgy készítem, mint bárki más, ezért nem írogattam fel. Mivel most vizsgaidőszak van nekem, ezért rengeteg egyszrű tepsis kaját csinálok. Pl: csirkemell+só+bors, pici víz, esetleg olivaolaj, mediterrán fűszer. + brokkoli/ krumpi / egyéb zöldségek. Vagy csak natúr rizst eszek mellé.
Szoktam még töltött husit is csinálni, ekkor a töltelék: összekockázott főtt tojás+só+bors+(+gomba)1 nyers tojás+petrezslyem zöld+1 db szikkadt vízbe áztatott kinyomkodott telejs kiörlésű zsömle+darált husi/máj. A husit felszúrom, beletültöm a tölteléket, fogvályóval lezárom, elősütöm serpenyőben, majd a sütőben készre sütöm.
Sajttal és reszelt fokhagymával is ugyanilyen módon megtöltöm a husit és megsütöm. Ebbe még csirkellsonkát is szoktam tenni.
Rántott szeletet is szoktam csinálni, szokásos módon: kikloffolt husi + só+bors , majd felvert tojásba mártom, zsemlemorzsában/ szerámmag/ dió (ekkor csak azonnali fogyasztásra) megforgatom és kisütöm.
Mivel én nagyon leveses vagyok, ezért: húsos-tejszínes gombaleves, marhás lencseleves vagy nálunk fehér krumpilevesnek nevezett húsleves (stb) is van ám. (ezeket mondhatni egytálételként is készítem, nem kell mellé sem turmix, sem második hogy meglegyen a kellő fehérje) Ha érdekel, akkor szólj és leírom.
Mikor nagyon sietek, akkor olajos halkonzervet (tonh.) kissé megpirítom, teszek bele pici citromot, kaprit, borsot ha kell és főtt tésztával összeforgatom.
Most hirtelen csak ezek jutottak eszembe, de akkor majd igyekszem az egyszerűbbeket is leírni. ha van valami extra kívánság, pl. kínai (nem mertem elkalandozni, még a végén elküldtök melegebb éghajlatra) csak írjátok meg,vevő vagyok minden újra.