Egy tiszta izolátum és egy koncentrátum között nagy különbségek vannak felszvódás terén? Gondolok itt a ON fehérje koncentrátumára és izolátumára
igen van és a biológiai értékben is...
Szerintem pedig-anélkül, hogy bárkit is megsértenék ezzel, vagy meg akarnék sérteni-a mi szintünkön baromira nincs szükség tiszta izolátumra pénzt költeni.
Ellenben a koncentrátum/ izolátum keverékek még simán szóba jöhetnek, mert jóval kedvezőbb árban vannak. Azért írtam a koncentrátumot elsőnek, mert nyilván egy viszonylag jó ár/ érték arányú termékben, egyértelműen nem az izolátum lesz döntő többségben. Vannak olyan fehérjék, amik esetleg 40-50%-ban tartalmazzák az izolátumot ( remélhetőleg
), ezeknek magasabb is az ára, illetve vannak ( ezek vannak többségben ) amiknek "megmutatták" az alapanyagot, 5-20% max. az izolátum. A kisebb gyártók ráírják a dobozra, mert jól mutat
, esetleg ténylegesen adnak hozzá izolátumot, csak szójából
.