Szia Linda!
Nagyon örülök, hogy elindult az angol oldal magyar verziója, így talán választ kapok mindazokra a kérdésekre, amik megválaszolatlanul maradtak.
Rengeteg cikket olvastam az angol verzión edzéssel és étkezéssel kapcsolatban, de még így is vannak homályos részek a diétát illetően. Szeretnék egy pár hónap alatt leszálkásodni, de az angol oldal fitness modelljeinek sablon diétái nekem túl "amerikaiak" és nem igazán az én pénztárcámhoz mértek (csirkemell, hal, sovány húsok napi 3-4-szer!!!). Sajnos ezt nem nagyon engedhetem meg.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy a magam (165 cm, 53 kg, és 14%-os testzsír szint, heti 4-5 szöri súlyzós és kardió edzés) mi lenne az ideális napi diéta?
Illetve mik azok a fehérje források (a sovány húsokat kivéve) amelyek egyrészt pénztárca kímélőek, mégis hozzásegítenek az álomalak eléréséhez? Sovány túró, kefir, joghurt?
És egyáltalán mi az ideálisan elfogyasztható étel adag (napi 5-6-szori étkezés mellett) egy-egy étkezkezés során? Szénhidrát öklömnyi adag, fehérje tenyérnyi?
Szóval teljes a káosz.
Előre is köszönöm:
Eszter
Kicsit megkésve,de itt vagyok, s most már igyekszem naprakészen válaszolni
.
Sajnos nem fogok tudni neked túl vidám információkkal szolgálni
ugyanis továbbra is a legjobb fehérjeforrások a sovány húsok és a halfélék maradtak.
A pénztárca témával kapcsolatban én nem értek egyet...szerintem ha ügyes vagy simán ki lehet hozni a kajcsidat már napi 1000ft-ból is
,max 1500 amit simán elköltesz akár egy étkezésre is,ha csak átlagos ember napját nézzük aki beül ebédelni a Mc-be vagy eszik egy menüt bármilyen kifőzdében...
.
Na persze ez jóval egyszerűbb megoldás mint,hogy minden este 30 percet a másnapi husi adag kisütésére szentelj és aztán műanyag dobozokban szálítsd magaddal.
Ezt sajna főleg a nők szokták macerásnak nevezni....
.
Továbbra is azt tudom csak mondani mindenkinek az ilyen jellegű kifogásokra,hogy
"arra van időnk amire akarunk és arra van pénzünk amire szánjuk !!!! "Ha egy nő a fodrászra,műkörmösre,kozmetikusra,szolira képes több ezreket költeni akkor nem értem, hogy a megfelelő táplálékra és kiegészítőkre miért nem hajlandó áldozni.
Az edzés,főzés kihagyására ugyancsak mindig találó magyarázatok születnek
holott ha több órányi sétálásról (tűsarkúban) van szó a Westendben hétvégenként,hogy egy-egy új "rucidarabot" beszerezzenek a hölgyek az simán kivitelezhető....
Nos akkor lássunk neki,hogy hogyan alakítharnád át a táplálkozásodat egészségessé, úgy hogy közben elérd a kívánt szálkás alakot és még izmot sem veszíts.
Az hogy napi hányszor eszel az teljesen az egyéni életritmus..stb kialakításán múlik.Én inkább azt emelném ki,hogy törekedj a 3-4 óránkénti folyamatos táplálkozásra,ami mind az anyagcseréd felgyorsításához (fogyás) segít hozzá és egyben megakadályozod a katabolizmust (izomleépülés), valamint elkerülöd az éhezést.
Mennyit húst egyél? Amennyi csak beléd fér
áááá csak vicceltem.....
A mennyiségek pontosítására én az elején mindig mérleget használtam,de amiket írtál valóban megközelítik az előírt adagot.Húsból 100-150 gramm,köretből 150-250 gramm körül optimális, ez persze emésztés függvénye...a lényeg hogy azért ne edd soha puffadásig magad.
A kefírrel nincs gond,de nem tartom sem laktatónak és főleg nem tápanyagban gazdagnak
...a joghurtot viszont abszolút nem ajánlom a cukor és hasonló kérdéses összetevők miatt
!
Táplálkozz minél tisztábban=egyszerűbben!!! Ez nagyon könnyen összehozható, fogd fel úgy
,hogy válassz mindig minél természetesebb úgymond
"a földhöz minél közelebb álló táplálékot" ....hát a joghurt stb nem ilyen az már mindenféle eljáráson átesett míg a csirkét csupán megölték és feldarabolták
.
A lényeg:-magas protein bevitel
-mérsékelt szénhidrát
-kevés zsír
Fehérjék: csirkemell,pulykamell,halfélék,tofu, zsírszegény túró ,fehérje italok (pl. Dessert Protein, Muscle Milk stb...)
Szénhidrátok: rizs,pufirizs,zabpehely,burgonya
Zsírok: olivaolaj,lenmagolaj,olajos magvak,mogyoróvaj
Egy minta hogyan lenne optimális egy napod ..
1.étkezés: zabpehely+fehérje por+olajos magvak zsírszegény tejben
2.étkezés: 100 gramm csirkemell+brokkoli
3.étkezés: 150 gramm tonhal+saláta
4.étkezés:100 gramm csirkemell+párolt zöldségek
5.étkezés: 250 gramm zsírszegény túró+fehérje por
Ha a táplálkozást betartod akkor már baj nem lehet
már csak a kardiót kell beiktatnod reggelente és mindezek mellett fontos egy jó zsírégető használata mint pl az új
Hydroxycut Max ami kifejezetten hölgyeknek lett kifejlesztve és nemsokára én magam fogom az elsők között kipróbálni
!
Hajrá !!! Mindig csak a célod lebegjen a szemed előtt amikor a husit eszed
.
Természetesen szivesen várjuk a fejleményekről a beszámolót akár képekkel is
.
Írj csak ha még van kérdésed .