Hello Linda, én is "gyúrós" lány vagyok, pont egy éve, mellette aerobikozok... hallottál már a -szétválasztós diétáról- tudod, külön bevinni a fehérjét, a CH, a keményítőt-zöldséget, plusz egy gyümölcs nap. (abból gondolom, hogy nem hülyeség, mert pl a krumpli , banán is tartalmazza az összes fehérjét, talán egy kivételével. Én elkezdtem így étkezni, már harmadik napja, ha érdekel írok a tapasztalataimról, jó lenne kicsit lepucolni magamról a fölösleget, de tartok az izomveszteségtől, ezért irok Neked, hogy megtudjam, Neked mi a véleményed erről a diétáról?
Szia!
Azóta nem írtál a szétválasztó diétádról! Hogy állsz vele. Én is hallottam már róla, de és 90 napos diéta címszó alatt. Ez egy kissé másabb. Itt is ugyanúgy szét vannak választva, napokra bontva: zöldségnap, CH nap, gyümölcsnap, hús nap, a szombat az édességnap, igen az, a vasárnap meg a csak víz nap. És kezdődik elölről...A véleményem nem fejteném ki róla, nem akarok senkit megbántani, de a tanulság nekem annyi volt belőle, hogy Az a lány, akitől ezt 2 éve hallottam, akkor 80 kg körül volt, a nyáron felfejlődött 100 kg környékére és nem izomban.
A zsírégetéssel kapcsolatban van külön topic! ahol igen sok hasznos infot kaphatnak az érdeklődők!
Páran írták, hogy az 1-2 ek olaj nem fér bele a diétájukba. Erre több megoldás van. Az egyik, hogy vesznek olyan serpenyőt (pl.wok, vagy más drágábbat) amiben akár zsiradék nélkül is süthetnek, vagy főtthúst esznek, vagy vesznek egy tepsit, beleteszik a befűszerezett husit (minimális só), pici vizet öntenek alá és alufóliával lefedve akár a körettel együtt megpárolják. Én ezt jénaiban teszem. DE az én meglátásom a dolgokról az, hogy minimális mennyiségű zsiradékra szüksége van az emberi szervezetnek még diéta közben is, különben a zsírban oldódó vitaminok nem tudnak megfelelő mennyiségben beépülni a szervezetbe. Szerintem nem jelent nagy gondot az, ha pl. 1 ek lenmagolajon pirítod meg a csirkédet, mert abban még omega3 is van. Ha meg annyira zavar az a kicsi, akkor használj papírtörlőt.
A keverem-kavarom topicban még kevés az igazán diétás koszt, de majd szaporodnak, mert a héten kezdtem a diétát.
Hájrá mindenkinek! És érjétek el a céljaitokat!