2024. November 01. - 03:30:49
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Segítség Lányoknak itt! - Varga Linda - Fitness Forma Versenyző válaszol itt!  (Megtekintve 124303 alkalommal)

0 Felhasználó és 5 vendég van a témában

2008. Április 09. - 00:58:25
Válasz #75
Nem elérhető

Barcelona

Szia Linda!Végre időm engedte,h+keresselek itt is.Küldtem üzenetet de gondolom nagyon elfoglalt vagy azért nem tudtál válaszolni.Majd akkor szeretnék segitséget kérni.......van1pár kérdésem =/+'

Szió!

Üzenetet hol küldtél nekem? privátban? mert itt nem kaptam tőled üzit  ::).
Írj ide, ha van bármilyen kérdésed és igyekszem minél előbb választ adni  ;) :)

2008. Április 11. - 16:05:07
Válasz #76
Nem elérhető

Eszter

Szia Linda!

Szeretnék egy-két tanácsot kérni sütés-főzéssel kapcsolatosan.

Mostanában gyakran fogyasztok rántottát vagy omlettet tojásfehérjéből (kb. 5 db), amelyhez olívaolajat használok, de általában majdnem egy evőkanálnyit (120 kalória/evőkanál)felvesz a serpenyő, amit használok.

Ez a mennyiség elfogadhatónak mondható, amikor valaki szálkásítani akar?
Vagy van bármi más megoldás ezt illetően?

Elkezdtem az általad javasolt csirkemell fogyasztását, de gőzöm sincs, hogy hogyan lehetne azt változatosan elkészíteni és hogy azok a fűszerkeverékek, amik a boltok polcain sorakoznak elfogadhatóak-e táplálkozási szempontból
Illetve milyen sütési eljárást javasolsz?
Tudnál adni egy-két tippet, hogy hogyan is lehetne a csirkét elkészíteni?

Nagyon köszönöm!
Eszter

2008. Április 13. - 22:57:39
Válasz #77
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
Szia Linda!

Szeretnék egy-két tanácsot kérni sütés-főzéssel kapcsolatosan.

Mostanában gyakran fogyasztok rántottát vagy omlettet tojásfehérjéből (kb. 5 db), amelyhez olívaolajat használok, de általában majdnem egy evőkanálnyit (120 kalória/evőkanál)felvesz a serpenyő, amit használok.

Ez a mennyiség elfogadhatónak mondható, amikor valaki szálkásítani akar?
Vagy van bármi más megoldás ezt illetően?

Elkezdtem az általad javasolt csirkemell fogyasztását, de gőzöm sincs, hogy hogyan lehetne azt változatosan elkészíteni és hogy azok a fűszerkeverékek, amik a boltok polcain sorakoznak elfogadhatóak-e táplálkozási szempontból
Illetve milyen sütési eljárást javasolsz?
Tudnál adni egy-két tippet, hogy hogyan is lehetne a csirkét elkészíteni?

Nagyon köszönöm!
Eszter

Üdv Eszter!
Öröm hallani újra rólad  :) !
Ezek szerint ezek szerint sikerült neked is felvenni a harcot a kilókkal   ;).
Ez a mennyiség egyébként teljesen elfogadható, de akár csökkenteni is tudod a Pam segítségével, ha szeretnéd.
Jelenleg sajna nincs raktár készleten belőle, de hamarosan érkezik  ;).
http://www.extremefit.hu/modules.php?name=catalog&file=product_info&cPath=29&products_id=911

Hát a hús témában nem fogok tudni igazán sok hasznos segítséget adni neked, mert jelenleg szerencsére az elkészítése nem az én feladatom  ;D.

De, ha én készítem akkor ez a stratégia :

1.Este bepácolom éjszakára.
Pác : gyömbér,delikát fűszer,olivaolaj (ezeket össze keverem és egyenként lekenegetem a husikat)
2.Reggel speciális grill hús sütőben (két oldalú recézett) bele dobálom az egész napi adagot és 10 perc alatt magától kisül ameddig én a szempilláimat festegetem  ;D :D ;D.

Ebben a témában a Rencsi a profi a fórumon  ;)!

2008. Április 14. - 15:08:21
Válasz #78
Nem elérhető

Eszter

Szia Linda!

Millió köszönet az értékes infóért, ugyanis én már azon görcsöltem, hogy a hús bepácolásához és a tojás kisütéséhez használt egy-egy evőkanálnyi olíva olaj már túllépi az előírt adagot.

Hát sajnos nekem nincs speciális grill sütőm :-[  szóval szerinted a hagyományos sütő rácsai is megteszik?

Szóval a Rencsi a szakértő ételeket illetően. Mit szólnátok, ha indítanánk egy témát receptötletekkel kapcsolatban? Nekem van egy-két használható, amit szívesen megosztanék.

Linda!!!!!!!!!!
Mennyi időbe tellik 5 kiló (Ez az én becslésem14% testzsír mellett.) testzsírtól megszabadulni egészséges keretek közt? Csak mert néha teljesen kétségbe esem, hogy még a diéta mellett sem mozdul a centi semerre. Vannak esetleg stagnáló időszakok, amiket érdemes kivárni? Persze feladni nem akarom, csak talán egy kis biztatásra lenne szükségem egy profitól.

(Tudom ajánlottad, hogy próbálkozzak pluszban zsírégetők szedésével, de öszintén szólva nem szívesen veszem be őket, mert már volt egy nagyon rossz tapasztalatom velük (effedrin+koffein, hydroxicut). Mindegyik a tökéletes rceptúrája volt az álmatlanságnak, kéz remegésnek..állandó idegességnek és még sorolhatnám a többi negatív mellékhatást, amit kiváltottak Szóval én ezt a súlyveszteséget mindenféle „segédanyag” nélkül szeretném elérni.
.)

Köszi.
Eszter

2008. Április 14. - 19:27:25
Válasz #79
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
Persze, hogy megteszi! Sőt, ha egy teflon edényben tetővel a tetején kevés vizet öntesz alá és kicsit párolod is a végén pedig hagyod ,hogy egy kicsit barnábbra süljön akkor ízletesen fog kinézni, de mégis megőrzi a puhaságát egész nap.

A téma már el van indítva várjuk szeretettel az ötleteket ide  :) ;) :
http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=398.0

5 kg-tól meg lehet akár 2 nap alatt is szabadulni, csak nem lesz tartós  ;D .
Na jó nem viccelődök  :D. Szerintem úgy a legoptimálisabb, ha 5 hetet szentelsz rá.
Ez azért anyagcsere függő is, de szerintem ha betartod a diétát és az előírt edzéseket akkor simán elérhető a heti 1 kg fogyás.
Persze akkor sem kell megijedni, ha előfordul olyan hét hogy stagnál.
Nálam is van ilyen, de azt vallom, hogy ilyenkor kell "bekeményíteni"  ;D ;D ;D.

Zsírégetőkből mára már nagyon széles a választék, szóval te is meg tudnád találni a számodra megfelelőt.
Vannak már teljesen stimuláns mentes változatok amik ugyanolyan hatékonyak ,csak nem emelik meg a vérnyomás.
Volt már nálunk az üzletben egy 65 éves néni is aki 1 doboz után 8kg-al jött vissza és természetesen kizárólag olyan zsírégető jöhetett szóba ami nem pörget.

pl : Alri Venom Special Tactics
http://www.extremefit.hu/modules.php?name=catalog&file=product_info&manufacturers_id=58&products_id=580

2008. Április 15. - 00:02:47
Válasz #80
Nem elérhető

Rencsi

Hello Linda, én is "gyúrós" lány vagyok, pont egy éve, mellette aerobikozok...  hallottál már  a -szétválasztós diétáról- tudod, külön bevinni a fehérjét, a CH, a keményítőt-zöldséget, plusz egy gyümölcs nap. (abból gondolom, hogy nem hülyeség, mert pl a krumpli , banán is tartalmazza az összes fehérjét, talán egy kivételével. Én elkezdtem így étkezni, már harmadik napja, ha érdekel írok a tapasztalataimról, jó lenne kicsit lepucolni magamról a fölösleget, de tartok az izomveszteségtől, ezért irok Neked, hogy megtudjam, Neked mi a véleményed erről a diétáról?

Szia!
Azóta nem írtál a szétválasztó diétádról! Hogy állsz vele. Én is hallottam már róla, de és 90 napos diéta címszó alatt. Ez egy kissé másabb. Itt is ugyanúgy szét vannak választva, napokra bontva: zöldségnap, CH nap, gyümölcsnap, hús nap, a szombat az édességnap, igen az, a vasárnap meg a csak víz nap. És kezdődik elölről...A véleményem nem fejteném ki róla, nem akarok senkit megbántani, de a tanulság nekem annyi volt belőle, hogy Az a lány, akitől ezt 2 éve hallottam, akkor 80 kg körül volt, a nyáron felfejlődött 100 kg környékére és nem izomban.

A zsírégetéssel kapcsolatban van külön topic! ahol igen sok hasznos infot kaphatnak az érdeklődők!

Páran írták, hogy az 1-2 ek olaj nem fér bele a diétájukba. Erre több megoldás van. Az egyik, hogy vesznek olyan serpenyőt (pl.wok, vagy más drágábbat) amiben akár zsiradék nélkül is süthetnek, vagy főtthúst esznek, vagy vesznek egy tepsit, beleteszik a befűszerezett husit (minimális só), pici vizet öntenek alá és alufóliával lefedve akár a körettel együtt megpárolják. Én ezt jénaiban teszem. DE az én meglátásom a dolgokról az, hogy minimális mennyiségű zsiradékra szüksége van az emberi szervezetnek még diéta közben is, különben a zsírban oldódó vitaminok nem tudnak megfelelő mennyiségben beépülni a szervezetbe. Szerintem nem jelent nagy gondot az, ha pl. 1 ek lenmagolajon pirítod meg a csirkédet, mert abban még omega3 is van. Ha meg annyira zavar az a kicsi, akkor használj papírtörlőt.

A keverem-kavarom topicban még kevés az igazán diétás koszt, de majd szaporodnak, mert a héten kezdtem a diétát.

Hájrá mindenkinek! És érjétek el a céljaitokat! @:-)
"Amit nem tudunk megtenni, ne akadályozzon bennünket abban, amit megtehetünk!" /John Wooden/

2008. Április 15. - 22:20:34
Válasz #81
Nem elérhető

rajcipeti

Szia Linda!

Egy lánynak szeretnék segítségére lenni fogyásához.Jelenleg 160cm-hez 55-56 kg a súlya.
Én fogom rávenni a sportra,mert eddig eléggé hanyagolta,a kajáján viszont nem hiszem,h gyökeresen fog változtatni.
Deréktájról és seggről kellene kicsit faragnunk.
Berendeltem Egy dessert proteint,L -Carnitin liqid-et a dymatizetól,valamint Hydroxycut Max-ot.Van egy fél doboz Cheaters Reatlifem.Segíthetnél,h javasolnád ezek szedését egy olyan lánynak aki soha nem szedett hasonlókat!Valamint néhány jótanácsot is szívesen fogadnánk edzéssel,kiegekkel,táplálkozással kapcsolatban,hogy tudnánk a legjobb eredményt kihozni a dolgokból!?
Köszönettel!

2008. Április 18. - 20:52:45
Válasz #82
Nem elérhető

Enikő

Kedves Linda!

heti kétszer lejárok edzeni, ám észrevettem hogy a combomon van egy kis zsírréteg! iktassak bele az edzések mellé egy kis kardio edzést, vagy az edzések hatására ez úgyis csökkenni fog? esetleg most foglalkozzak az edzéssel és majd később válasszak kardio edzést?

még lenne egy olyan kérdésem, hogy a volumass 35, tömegnövelő por(nekem hizni kéne!), állítólag tök jó pasiknak, de nő létemre ezt szedhetem? és csak aznap mikor edzek vagy mindennap kötelező jelleggel?
vagy inkább válasszak egyszerű proteint?
köszönöm!

2008. Április 20. - 23:31:22
Válasz #83
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
Szia Linda!

Egy lánynak szeretnék segítségére lenni fogyásához.Jelenleg 160cm-hez 55-56 kg a súlya.
Én fogom rávenni a sportra,mert eddig eléggé hanyagolta,a kajáján viszont nem hiszem,h gyökeresen fog változtatni.
Deréktájról és seggről kellene kicsit faragnunk.
Berendeltem Egy dessert proteint,L -Carnitin liqid-et a dymatizetól,valamint Hydroxycut Max-ot.Van egy fél doboz Cheaters Reatlifem.Segíthetnél,h javasolnád ezek szedését egy olyan lánynak aki soha nem szedett hasonlókat!Valamint néhány jótanácsot is szívesen fogadnánk edzéssel,kiegekkel,táplálkozással kapcsolatban,hogy tudnánk a legjobb eredményt kihozni a dolgokból!?
Köszönettel!

Szió!

Nos ezt már egy párszor leírtam itt a fórumon, ha egy kicsit átolvasod ezt a pár oldalas topicot : DIÉTA+KARDIÓ+ZSÍRÉGETŐ!!! ;)

Nagyon jól indultok neki, hogy nem álltok negatívan a zsírégetők használatához  @:-)!
A Hydroxycut Max-ot illetve a folyékony L-Carnitint napi kétszer :reggel és fél órával edzés előtt kell használni.
A Hydroxycut-ot föl kell vezetni napi 6 kapszuláig menjetek föl.
Az L-Carnitinből a rajta lévő kis műanyag kupakkal tudjátok mérni a 15ml-ert az egy adag ami az 1100 mg L-Carnitint tartalmazza.
Én is Dymatize L-Carnitint használok vaníliásat  :P.
Dessert proteint naponta legalább kétszer igyon ! 1.edzés  =/+' után 2.lefekvés előtt  {-). De akár napközben is pótolhat vele egy étkezést.

Táplálkozásban a lényeg a folyamatos 3-4 óránként, de minőségi táplálkozás. Magas fehérje alacsony ch bevitel.
Edzésben sok kardió munka minimum napi 30 perc, ha lehet reggel éhgyomorra.

Sok sikert!

2008. Április 21. - 14:24:33
Válasz #84
Nem elérhető

tomi

Szia Linda!

Arra szeretnélek megkérni, hogy mondj a barátnőmnek valami olyan zsírégetőt, ami elnyomja az étvágyat és van némi zsírégető hatása is. Elég valami gyengébb.
Nem nagyon van rajta felesleg, csak mostanában elkezdett "iszonyatos étvágya" :D lenni. Ezt szeretné valamivel visszafogni, hogy ne veszítse el az alakját. Kajára egyébként figyel, sportolni tenniszezni és futni szokott. heti 3-4 alkalommal 1.5 órákat.

Előre is köszönöm.
Up the dose, lift the most!

2008. Április 21. - 14:53:33
Válasz #85
Nem elérhető

Eszter

Szia Linda!

Ismételten köszönöm a sok hasznos tanácsot, de most megint felmerült egy probléma sok fejtörést és pánikrohamot okozva nekem.

Két hét múlva elindulok családostul egy 2 hetes székelyföldi útra és hogy mit ne mondjak totál pánikban vagyok, hogy hogyan fogom ott tartani a diétámat vagy egyáltalán fogom-e tudni tartani?
Az igazság az, hogy nem akarom feladni az elveimet ott sem, illetve nem akarok egy hízókúrába fogni csk, mert nyaralok. A székely ételek nem éppen diétásak, az éttermek menüinek lapjain pedig nem sorakoznak a csirkesalátás különlegességek, és a túra napi kétszeri éttermi étkezést tartalmaz.
Van bármi javaslatod?

Köszönöm:
Eszter

2008. Április 21. - 18:17:24
Válasz #86
Nem elérhető

Enikő

Ilyenekkel ne fárasszátok már szegényt!  :D old meg! hogy hogy oldod meg, az már a Te problémád! nem zudithatsz mindent más nyakába!

2008. Április 21. - 18:49:57
Válasz #87
Nem elérhető

Eszter

Szia Enikő!

Köszi, hogy ilyen "kedvesen" válaszoltál, de nem hozzád intéztem a kérdést.
Ha te ennyire "okos" vagy talán megválaszolhatnál minden olyan kérdést, amit mi mezei fórumozók, (akik nem jártasak a testépítés világában illetve abban, hogy hogyan táplálkozzunk tisztán) Lindának teszünk fel.
Szerintem nem én vagyok az egyetlen, akit érint az ilyen jellegű kérdés, főleg a nyár közeledtével, amikor mindenki nyaralni megy.
Kiváncsi lennék, hogy TE hogyan "oldanád meg"????

Üdv,
Eszter

2008. Április 21. - 18:54:10
Válasz #88
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member
Nem kell egymásnak ugrani lányok.  ;D :-* ;D

Semmi gond Eszter kérdésével, nézzetek be az én topikomba...ott aztán vannak kérdések.  :D De ez itt az internet, itt mindenki tudni akar mindent, méghozzá azonnal...

No problem, majd éjjel rástartol a Drágám a topikra és előbb utóbb mindenki választ kap a kérdéseire!

8-)
GYURMA FOREVER: http://www.youtube.com/watch?v=AtCbp1kx41M
www.facebook.com/HammerHungarian
"All that we are is the result of what we have thought."

2008. Április 21. - 20:13:01
Válasz #89
Nem elérhető

tomi

Up the dose, lift the most!