Akkor egy kis helyzetjelentés, ha már szóba hoztad:
Sajnos a tavaszi szezonra nem tudtam bekészülni, a szokásos anyagi okok miatt, bár több versenyre is kaptam meghívást (pl. Tab). Lakatos Misi barátom szeretett volna ott látni a Kripta Trófeán, de a fent említett okok miatt többek között ez is elmaradt.
Viszont aki ismeri az előéletemet, az elmúlt 10-20, sőt 30
év sportmúltját, azok számára nem meglepő, hogy a testépítőversenyek mellett évente egyszer (vagy többször) részt veszek fekvenyomó versenyeken is, köztük a Nógrád Megyei Fekvenyomó Bajnokságon (immár 10 éve).
Egyrészt önmagam miatt, másrészt vannak a terembe járók között olyanok, akik kíváncsiak a fekvenyomó erejükre. Így láthatják a laikusok és az esetleges nem hozzáértők, hogy nem csak izmot, hanem párhuzamosan erőt is építünk!(már aki)
A verseny május 30-án zajlott. Két versenyzőt készítettem fel, egy 16 éves srácot 75 kg-ban, és egy "yógás lányomat".
Ja és természetesen én magamat.
(hozzáteszem mielőtt még valaki félreértené, én továbbra sem vagyok erőemelő és fekvenyomó versenyző) ez csak egy kis kikapcsolódás Sikerült három súlycsoportban aranyat szereznünk és a női és a férfi abszolútot is megnyernünk!!!
Ez egyfajta kárpótlás volt számomra, amiért nem tudtam eljutni a testépítő versenyekre. Viszont bizonyítottuk ezzel ,hogy egy testépítő szezonon kívül milyen erős tud lenni!!!
Egy fekvenyomás versenyhelyzete teljesen más, ahol úgy nevezett "állított "nyomást kell produkálnod!!!! Három bíró jóváhagyása mellett. Ezt csak azok miatt írom akik nem tudnák, hogy hogyan zajlik egy szabályos nyomás versenyen.Természetesen fekvenyomó ruha használata nem volt megengedett!!!!!
Aki ismeri a szabályokat az úgyis tudja miről beszélek. Vagy kérdezze Mészáros Lacit, Kathi Bécit vagy Kupcsik Lacit! Ebben ők a profik!
A győzteseim megérdemlik,hogy a nevük kiírásra kerüljön!!
Tajti Olivér (ifjúsági korcsoport)..élete első versenye!!! 100kg
Lotharidesz Zsófia (felnőtt)..háromszoros megyebajnok...
max nyomás:55 kg 56 kg-san.
(lehet mások számára ez "semmi") de ne feledjük ,hogy egy "yógás lányomról" van szó akinek nem ez a "szakterülete"
hanem a hajlékonyság (fellépéseimen láthattátok már őt).
...és én magam aki 88 kg-os testsúlyommal 180 kg-ot nyomtam, így 46 évesen
(Hangsúlyozom: fekvenyomó ruha nélkül! Akik jártasak ebben, azok tudják, hogy egy jó ruha manapság akár 40 kg-t is segíthet, vagy ahogy hallottam, akár még többet is!!!!) De ahogy írtam, az állított nyomás (mellkason megtartani a súlyt a bíró "press" vezényszaváig) teljesen más, ég és föld, mint edzésen nyomkodni.
...igaz edzésen 195 is ment... (De én soha nem nyomok ruhában, mert szerintem az az igazi erő!)
Bár a nagyokat meg sem közelítem.....főleg nem testsúlyban
na meg max nyomásban sem...
De úgy gondolom a koromhoz képest ez nem rossz!