Szerintem a folyadek az folyadek... Ugy ertem en abszolute nem szamolgatom, megszoktam mar egy adott mennyiseget (5-6 liter/nap), de velemenyem szerint bele szamit a turmix is.
Mert akkor pl. ha eves kozben iszok akkor azt sem szamoljam bele...?
Mondjuk ezen nem fogunk osszeveszni.
pont azt irjak tobb helyen hogy a jo emeszteshez eves kozben nem jo a folyadekbevitel. Felhigitja a gyomorsavat.
Egyszer valahol azt olvastam ,hogy amit emésztenie kell a szervezetnek az nem számít be a folyadékszükségletbe.
Az emeszteshez tapanyag kell es folyadek...
Ezert tettem fel a kerdest a hsz-ben amire reagaltal.
Mar megint nem ugy ertetted ahogy irtam...
Az emeszteshez tapanyag kell es folyadek... Marmint hogy pl. egyel napokig es ekozben ne igyal semmit...vagy irok egy rovidebb tesztet...szord bele a proteinport a szadba es nyeld le... Kell folyadek vagy nem?
Akkor a turmix egyben folyadekbevitel is vagy nem?
De értettem ,csak egy kicsit továbbléptem a témában.
Nekem fogalmam sincs ,hogy most melyik az igaz ,szerintem ez is olyan mint máshol ,hogy különböző vélemények vannak tudományos szinten is.
Ezeket csak olvastam.
De mint olvastam Balu is hasonlót írt
Most találtam az előző beírásom cáfolatát:
Évekkel ezelőtt terjedt el az a tévhit, hogy ha evés közben sok folyadékot fogyasztunk, felhígul a gyomorsav, és nem tudja lebontani a tápanyagokat. Ma már tudjuk, hogy az étkezéshez hozzátartozik egy pohár víz. A víz segíti az emésztést és a tápanyagok eljuttatását a szervezet minden sejtjéhez. Nagyjából 3 gramm víz szükséges ahhoz, hogy az izmok el tudjanak raktározni 1 gramm szénhidrátot.