Volt egy kis főzőcske is ma.
Nem is olyan régen végeztem.
Megfőztem előre 4 napra:
/bocsi a képekért, csak a mobilommal tudtam képeket csinálni/
1. Tejszínes csirkemell
1kg csirkemellet picit megpirítottam hagymán sóztam borsoztam,
tejszínt összekevertem fokhagymás-tejfölös fűszerkeverékkel, meg pár egyébbel ami a kezem ügyébe akadt.
A tejszínt ráöntöttem a húsra és pár percig főztem őket együtt.
2. Főtt csirke, zöldségpürével és rizzsel.
Csináltam egy zöldséglevest, amibe beledobtam 1 kiló csirkemellet. /akkor lehet, hogy ezt már csirkemell levesnek kell hívni???/
Volt benne minden jó, zöldségek, krumpli, hagyma, karalábé.
De azért tettem bele egy Maggi leveskockát, mert a tévében mondták, hogy az jó. Meg tettem bele ételízesítőt, mert azt meg én tudom, hogy jó.
Szóval a levesben megfőztem a húst, majd mikor szépen megfőtt kiszedtem egy edénybe.
A megmaradt zöldséget, meg leves-lét hirtelen felindulásból összeturmixoltam.
A képen már a holnapi vödör kajám van. 2 tasak rizs, fél kiló csirkével és meglocsolva a turmixolt zöldségpürével (így jobban fog csúszni).
3. Így néz ki a zöldségpüré. HA még a héten főzök húsit, akkor már nem kell egy komplett levest csinálnom, hanem elég lesz megfőzni a csirkemellet és majd adagolok hozzá a püréből okosan!