2024. November 02. - 04:37:51
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Lelkisegely meg egyeb lelkitamasz topic  (Megtekintve 208493 alkalommal)

0 Felhasználó és 9 vendég van a témában

2009. Február 27. - 10:51:07
Válasz #525
Nem elérhető

FirstLady

"Hideg januári reggel volt, mikor egy ember megállt egy Washington DC-i metróállomáson és hegedülni kezdett. Hat Bach darabot játszott összesen negyvenöt percen keresztül. Ezalatt az idő alatt több mint ezer ember fordult meg az állomáson, legtöbben a munkahelyükre igyekeztek a csúcsforgalomban.

Három perc múlva egy középkorú férfi észrevette a zenészt. Lelassított, és egy pillanatra meg is állt, majd továbbsietett. Egy perccel később a hegedűs megkapta az első egydollárosát, egy nő dobta bele a hegedűtokba anélkül, hogy megállt volna. Néhány perccel később valaki a falhoz támaszkodva kezdte el a zenét hallgatni, de kis idő múlva az órájára nézett, és továbbsietett.

Legjobban egy hároméves kisfiú figyelt fel a zenére. Anyukája kézen fogva vezette, de a fiú megállt a hegedűst nézni. Nemsokára az anyuka továbbhúzta, de a kisfiú közben végig hátrafelé kukucskált. Ugyanez más gyerekkel is megtörtént, kivétel nélkül mindegyik szülő továbbvezette őket.

A 45 perces előadás alatt csak 6 ember állt meg zenét hallgatni. Nagyjából 20-an adtak pénzt, de közben le sem lassítottak. Összesen $32 gyűlt össze. Amikor vége lett a zenének, és elcsendesedett az állomás, senki sem vette észre a változást. Senki sem tapsolt, senki sem gratulált.

A járókelők nem tudták, hogy a világ egyik leghíresebb hegedűművésze, Joshua Bell játszotta a zenetörténelem legnehezebb darabjait 3.5 millió dollár értékű Stradivari-ján. Két nappal a metróállomásbeli előadás előtt egy teltházas bostoni színházban lépett fel, ahol a jegyek átlagosan $100-ba kerültek.

A kísérlet eredményének egyik lehetséges következtetése: ha nincs időnk arra, hogy megálljunk és hallgassuk a világ egyik legjobb zenészét a zenetörténelem legvirtuózabb darabjait játszani, vajon mi minden más mellett megyünk el észrevétlenül ugyanígy nap mint nap? ..... gondolkozzunk kicsit."
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady

2009. Február 27. - 10:57:59
Válasz #526
Nem elérhető

Gabe

Akkor lehet, hogy az astorianal az aluljáróban a napszemüveges, taknyos hajláktalan meg stevie wonder volt?  ˝=/
"Yeah buddy, light weight baby!"

2009. Február 27. - 11:02:46
Válasz #527
Nem elérhető

FirstLady

Akkor lehet, hogy az astorianal az aluljáróban a napszemüveges, taknyos hajláktalan meg stevie wonder volt?  ˝=/
örülök, hogy átment a mondanivaló ***)))) ****:))) ****:))) ****:)))

FirstLady

2009. Február 27. - 11:06:23
Válasz #528
Nem elérhető

Gabe

Én komolyan kérdeztem!
ki tudja ezekután!  :)
De ez egy olyan dolog, hogy 100-ból 100 helyen ugyanez történt volna!

2009. Február 27. - 11:08:02
Válasz #529
Nem elérhető

FirstLady

Én komolyan kérdeztem!
ki tudja ezekután!  :)
De ez egy olyan dolog, hogy 100-ból 100 helyen ugyanez történt volna!
Akkor legközelebb menj oda, és kérdezd meg, simán lehet, hogy lemaradtál róla ****:))) ****:))) ****:)))

FirstLady

2009. Február 27. - 11:15:00
Válasz #530
Nem elérhető

like.no.other

Szerintem meg elgondolkodtato es jo iromany, nekem teteszett.  8-)

2009. Február 27. - 11:18:26
Válasz #531
Nem elérhető

Gabe

Nem mondta senki, hogy nem az!
Kérdés, mennyi a valóságtartalma!  #:-)

2009. Február 27. - 11:28:17
Válasz #532
Nem elérhető

FirstLady

Gabe, az a bizalmatlanság valami korábbi elnyomásból eredhet, akarsz beszélni róla?  ****:)))

FirstLady

2009. Február 27. - 11:43:36
Válasz #533
Nem elérhető

Gabe

Gabe, az a bizalmatlanság valami korábbi elnyomásból eredhet, akarsz beszélni róla?  ****:)))
Jah, bocsi, még hiszel a mesékben!  ****)
Te az a típus lehetsz, aki az idióta körleveleket is továbbküldi 10 ismerősnek, mer akkor 5perc múlva becsenget a lottóötös!  ****:)))

2009. Február 27. - 12:02:39
Válasz #534
Nem elérhető

George

Valószínűleg ha Edwin Marton hegedült volna, akkor biztos feltűnt volna mindenkinek, hogy valaki ott vonaglik a járdán egy hegedűvel a kezében ;D ;D ;D >:D

2009. Február 27. - 12:03:38
Válasz #535
Nem elérhető

FirstLady

Jah, bocsi, még hiszel a mesékben!  ****)
Te az a típus lehetsz, aki az idióta körleveleket is továbbküldi 10 ismerősnek, mer akkor 5perc múlva becsenget a lottóötös!  ****:)))
Nem nyert... Nemhogy nem küldöm tovább, de el sem olvasom az ilyeneket ;)

FirstLady

2009. Február 27. - 12:11:35
Válasz #536
Nem elérhető

Gabe

Valószínűleg ha Edwin Marton hegedült volna, akkor biztos feltűnt volna mindenkinek, hogy valaki ott vonaglik a járdán egy hegedűvel a kezében ;D ;D ;D >:D
****:))) ****:))))))

2009. Február 27. - 18:50:48
Válasz #537

Torony

Vendég
Valószínűleg ha Edwin Marton hegedült volna, akkor biztos feltűnt volna mindenkinek, hogy valaki valami trendibuzifejű ott vonaglik a járdán egy hegedűvel a kezében ;D ;D ;D >:D
****:))) ****:))))))

ez így teljes :D

2009. Március 24. - 20:44:19
Válasz #538
Nem elérhető

FirstLady

FirstLady

2009. Március 24. - 20:45:24
Válasz #539

Torony

Vendég