7végén kipróbáltam a brokklis burgonyapürét, nagyon fini !
Ennek nagyon örülök! Szerintem is jobb mint párolva!
Krumplira egy másik variáció, amit még nagyon szeretek (biztos sokan ismerik): 1-2 ek olajon lepirítok 1 db felkockázott paprikát (lehetőleg pirosat) és egy kicsi erőset is, majd kis idő múlva hozzáteszek egy felkockázott hagymát, a letört krumplit beleteszem, kis só és bors, összepirítom és kész is. Petrezselymet is lehet bele tenni. Ez az egyik módja, hogy hajlandó legyek megenni a paprikát.
Egy nő, aki szereti az erőset is!
Vannak olyan ételek, amik úgy jók ha majdnem kétszer csípnek!
Most arra jutottam, hogy te is szereted az erőset.
Ha már belelendültem, itt van még egy süti, én nagyon szeretem, mert egyszerű, mutatós, finom, tehát egyáltalán nem diétás.
Sőt mi több, 1 tk cukor is van benne...édesítővel nem futott fel az élesztőm..
BAGOLYSZEMHozzávalók:
A tésztához:30 dkg liszt (univerzális búzaliszt búzacsírával, fele lehet zabliszt); 20 dkg margarin; 3 tojássárgája; 2 dkg élesztő; 6 ek. tej; 1 teáskanál cukor;
A krémhez: 3 tojásfehérje; 15 dkg cukornak megfelelő édesítőpor, vagy 3 teáskanál folyékony édesítőszer; 15 dkg darált dió; 1 kisüveg diabetikus lekvár;
Elkészítés:
1. A lisztet a margarinnal és a tojások sárgájával összegyúrjuk, közben a tejjel és a cukorral felfuttattuk az élesztőt. ÖsszeGYÚRjuk. Három cipót formálunk belőle, és 20 percig pihentetjük.
2. A tojásfehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és belekeverjük az édesítőt és a diót. Téglalap alakúra nyújtjuk a cipókat, két szélüket hosszában megkenjük lekvárral és egymással szemben, párhuzamosan, majdnem a közepéig feltekerjük őket úgy, hogy a habos töltelék is elférjen. A két tekercs közötti mélyedésbe töltjük a habos diót. A tekercseket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és 180 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.