Halihó!
A rafinériáktól ihletet kaptam, igaz nem porból készítettem.
Tejfölös gombában sült foghagymás harcsafiléHozzávalók:
1 közepes vöröshagyma;
50 dkg foghagymás afrikai harcsafilé;
Só;bors
2 dkg vaj;
1 dl száraz fehérbor;
25 dkg csiperkegomba;
(Fél citrom leve; )- én kihagytam citrom híján.
1 csapott ek. finomliszt;
2 dl tejföl; (egy kis kupányit használtam fel)
1. Egy kisebb lábasban kb. 2-3 deci vizet öntünk. Kissé megsózzuk, a lehéjazott, finomra aprított hagymát beleszórjuk. Nagy lángon fölforraljuk, és kis lángon kb. 15 percig főzzük. Közben az előre pácolt halfiléket 8-12 szeletre vágjuk, ahogyan éppen adja magát. (A pácoláshoz, a halat szeletekre vágtam, és 4-5 gerezd zúzott foghagymával bedörzsöltem, és sóztam, majd éjszakára a hűtőben érleltem.)
2. Egy tepsik kivajazunk, a filéket belefektetjük. A bort ráöntjük, ugyanannyi hagymás alaplevet rászűrünk, és megvajazott alufóliával letakarjuk. Közepesen forró sütőben (180°C) kb. 6-8 percig sütjük.
3. Közben a gombát megtisztítjuk, cikkekre vágjuk, a maradék fölolvasztott vajon kb. 5 perc alatt megpirítjuk. Kissé megsózzuk, megborsozzuk, a citrom levével ízesítjük. Ezután a liszttel meghintjük, 1-2 percig pirítjuk, a tejfölt ráöntjük. Kevergetve főzzük pár percig, közben a hal leszűrt párolólevéből annyit öntünk rá, hogy sűrű mártás legyen belőle. 2-3 percnyi forralás után a tűzről lehúzzuk.
4. Ezt a sűrű gombamártást a félig puha halra kenjük, majd a sütőbe visszatolva, de már nem fedjük le, még kb. 10-15 percig sütjük.
Remélem kipróbáljátok, mert nagyon finom!