csak hogy a hozzám hasonló konyhai analfabétáknak is legyen itt valami:
Alapanyag mindenhol a csirkemellkocka, sütés előtti fűszerezést és/vagy utáni önteteket írok.;
1. fűszer: só, bors. Ha megpirult akkor egy konzerv Bonduelle „Vörösbab csípős mexikói mártásban” vagy van ilyen mexikói mix csípős mártásban. Ráborítod (kb egy kiló húsra) és összerottyantod 3-4 percig. Rizsre rá, lehet javítani rottyantás közben egy kis erőspistával, módjával.
2. Mexikói 2: knorr rafinéria (?) mexikói alap (por). Csirke só bors, megpirít, utána 4 deci víz, egy zacskó mexikói alap, elkever, egy kiskanál erőspista, egy konzerv bonduelle (natúr) vörösbab, egy konzerv kukorica (mindkettő lecsöpögtetve) jól keverd össze és forrald még 3-4 percig.
3. fűszer: só bors őrölt szerecsendió. Ha megpirult, 3 deci 10% Meggle light tejszín, egy kiskanál liszt, apróra vágott kaporlevél (vagy szárított, zacskós). Addig rotyogtasd, amíg sűrű kevergetés mellett besűrűsödik.
4. knorr rafinéria „pirított hagymás csirke” alap, csirkére só bors, megpirít, utána a húsra rászórod a zacskó tartalmát, alaposan elkevered, utána jön csak a 2 deci víz és 2 deci Meggle light tejszín. Főzd össze, 2 perc.
5. só, bor, sültcsirke fűszersó vagy vegeta. Ha megpirult, két részben lapátold át két részletben egy kisebb, de magas falú tepsibe. Fele át, rá egy réteg felkarikázott póréhagyma, és egy vékony réteg reszelt füstölt sajt, még egy réteg hús, rá póréhagyma meg füstölt sajt. 200 fokra melegített sütőbe told be addig, míg a sajt a tetején kicsit meg nem pirul. Ez max. 10 perc.