Halihó!
A beígért szószok közül, hogy jobb legyen a rizs
:
sajtos tejmártás (besamel)
Elkészítés: 5dl tejben csomómentesre elkeverünk 3 ek. lisztet. feltesszük forrni. Mikor látjuk, h elkezd sűrűsödni, akkor folyamatosan kevergetjük, mivel leéghet. Közben ízesítjük is: só, bors. mikor jó sűrű, levesszük a tűzről és beleszórjuk a reszelt sajtot.
tippek: a szósz ízét variálhatjuk, pl: reszelt szerecsendió (én nagyon szeretem az ízét, de nagyon intenzív, nagyon-nagyon pici kell); bazsalikom, különféle sajtok(füstölt, edami...) ezekkel is mind másabb lesz az íze. továbbá felkockázott kaliforniai paprikával is ízlett nekem. nagyon sok lehetőség van.
Most úgy készítettem, h 750dkg pulykamellet elszeleteltem+só+bors, elősütöttem(nagy lángon, csak h szép színe legyen), jénaiba fektettem. amíg sült elkészült a mártás, ráöntöttem a tetejére, sajtot reszeltem rá és 180°C-on lefedve 20 percig sütöttem, majd levettem a fóliát és pirosra pirítottam a sajtot. Összesülve nagyon jó az íze, erről az is tanúskodik, h mikorra képet csináltam volna el is fogyott.
remélem így is eléggé érthető.