Halihó!!!
Marha hátszinre kérek tippeket, mert már rohadtul unom a bepácol kisüt variációt!
Hali!
Mivel a bepácol-kisüt variáció ugrott ezért nézzünk mást.
Tokánynak is megcsinálhatod a következő módon:
A húst csíkokra vágjuk.Olajon megdinsztelünk egy fej összekockázott vöröshagymát, majd a húst beletesszük. (közepes a láng) Fűszerezzük: só, bors, fokhagyma (zúzott). A levét elfőzzük alóla, és apránként 1 dl száraz fehérbort öntünk alá. Még morzsolt kakukkfűvel lehet megszórni. Kis vizet is lehet hozzá tenni, így főzzük készre. A végén 1 összekockázott paradicsomot, vagy kisdobozos paradicsom pürét is tegyünk bele.
Én a marhát legjobban gulyáslevesnek szeretem. Feltesszük az összekockázott húst főzni, lehabozzuk. Külön edényben olajon hagymát pirítunk, majd (levéve a lángról) fűszerpaprikával összekeverjük, kis vízzel meghígítjuk és a fővő húshoz adjuk. A közben megpucolt répával, zellerrel, gyökérrel, krumplival gazdagítjuk. Természetesen: só, bors, Erős Pista vagy erős paprika. Remélem nem maradt ki semmi, most nem tudom megkóstolni.
Vagy még ledarálva lehet még nagyon sok változatos és finom ételt csinálni belőle.
Hirtelen ennyi jutott eszembe. Nézegettem pár érdekes, biztos finom receptet is, marha kapribogyós mártással, stb., veszek marhát és kipróbálom, hogy milyen és ha jó felírom.
Ha van valami jó ötletetek írjátok fel, mert marha kérdésben nem nagy a tudásom.