A hétvégét eltekintve több hete nem ettem csirkemellet....(mondjuk nem is hiányzik)...csak hal ment...most meg jópár napja csak főtt tojás meg turmix adja a fehérjerészt. Száradgat,csoffad. A fejem már egész jó.
Az edzés tulajdonképpen nem változott sokat. Talán annyi hogy heti 2 alkalommal van has és heti 2 alkalommal kardió.Kicsit még szűkös,de nem akarok a "tömegemből" veszíteni.
Az edzésrész nagyon szerteágazó: hol nagy súly,hol nagyon fegyelmezett mozdulatokkal végzett lassú kivitelezés közepes súllyal,hol pedig őrült módon degeneráltan nagy ismétlésszámok prezentálása.
Kajákról álmodozni jó dolog...asszem holnap is elmegyek a tescoba nézelődni. Két legyet egy csapásra: vizuálisan örömöt okozok magamnak,másrészt pedig kardiónak sem utolsó. Csak ne tököljenek előttem az öregek,ne álljanak be elém,ne lökjenek meg, ne siettesenek,hagyják hogy olvasgassak,szagoljak,nézzek.
Sokan megkérdezik hogy mi ebben a jó.Már ebben a felkészülés dologban. Nagyon élvezetes.Egyrészt egy az egyben átformálod az alakot és évről évre próbára teszed az akaraterődet. De ezzel az "önkínzással" együtt nekem szükségem van rá minden évben."Hogy bírod ki?" Nem sok minden kell csak akaraterő,elszántság,elhivatottság oszt sikerül bárkinek.Nem ördöngösség ez.Nekem ez az életem része,és nehéz lenne nélküle.Hozzátartozik az életemhez.
Időnként meg is dícsérnek.Bár a dícséretek közt is vannak jobbak és rosszabbak:
-Hány kilót fogytál? Nagyon meglátszik! (Ez most pozitív vagy negatív?)
-Nagyon vékony vagy...és az arcod is úristen (Ezt negatívként élem meg)
-Hú de csúnya eres a karod! (Ez pozitív!)
-Fogyókúrázol vagy versenyre készülsz? ( Lehet pozitív és negatív)
Erről egy beszólás nekem is az eszembe jutott.
Egszer a nagykőrösi autopiacon nézelődtünk,pénzünk nem lévén,hogy milyen autót is nem veszünk.
Sétálunk,nézelődünk egyszer csak hallom hogy valaki kiabál utánnam:Hej Izmos,hej izmos!!
Hátranézek nem ismerem(biztos nem nekem kiabál).
De az csak ordít:Hej Izmos,hej izmos!
Odamegyek hozzá,mondom neki:Na Szo More(csak úgy romásan )?
Erre Ő:Izmos há gyere má vissza nézd meg ezt a szép kis Ford Szirénát!!(én úgy tudtam hogy Sierra ),van rajta könnyüfényfelnyi...azt hiszem életemben először akkor fostam be szó szerint a röhögéstől.
Ilyesmi nekem is van sztori.Tunéziában játszódott. Mentünk az óvárosban a piacon és hallom az egyik bódéból: "Hello Rambo!" Mondom neki: " اشترك مثقفون من ست دول إسلامية في إعداد كتاب يتناولون فيه رأيهم عن العلاقة الحالية بين الغرب" (merhogy ez is megy
)
Ránéz az efendi a karomra. "Gyere Rambo van biznisz!" Mondom mit akar ez? Asszonyt meg a gyereket berángatom a sok papucs meg szőnyeg közé megnézni mi biznisz. "Gyere szkander" Hejj megörültem mert megértette velem hogy szkanderezzünk. Elmondta ha nyerek akkor a fölső sor papucs az enyém.Mondom és ha nem? "Akkor enyém asszony!"
Nem tudtam hogy sírjak vagy nevessek. Mondom a nejemnek én bevállalom,ez a 40 kilós csak nem tud lenyomni.De gondolkodtam mi van akkor ha a púlt mögül előjön valami 150 kilós szumós testvér vagy rokon. Na akkor cumi van. Az efendi beáll a megszokott szkander állásba,nagy levegőt veszek,feltűröm a polóújjat,lesz ami lesz.....nagy levegő....bicepsz megfeszül....a nyüzüge meglátja a megfeszült bicepszet,elengedi a kezem és csak ennyit mond:"Nincs biznisz Rambo!"
Viszont ő adta a legnagyobb kedvezményt az arab tradicionális sapkából.
A másik sztorim is hasonló: Most a nyáron voltunk Tihanyba és megyünk fel a visszhanghoz (ami már nem létezik)és vannak ilyen karikaturisták akik leveszik a külföldi turistákat. Ilyesmi szöveggel és német vagy angoltudással: " Gutntág mádám. Mámá hállivúdi filmsztár,Pápá big áktör?"
Na mi is odaértünk? "Sperehenzi dójcs? Magyarok? Papa súlyemel?" -Mondom nem,hivatásos sakkozó vagyok!-A tömeg röhög. De a faszikám kivágta magát:"Akkor biztos ólombábukkal sakkozik!"