A kedvenc .
igen pontosan ide akartam kilyukadni, hogy ezek marhafehèrjék, de nem marhaHÚSfeherjék...! A biologiai értékük, aminoprofiljuk olyan retek, hogy jó ideig nem is nagyon talàltam a neten.. De ha pl. megnézitek universal beef liver tabs vagy True Protein 100% beef protein isolate akkor a glicin, prolin tartalom eléggè a zselatinnak hasznàlt hulladék alapanyagra enged következtetni.. Ha ennyi ín, kötőszövet nem lenne a hasonló termékekben akkor több BcAA, glutamin ès kevesebb glicin, prolin lenne benne. A Carnivor egész jó termék ha tudjuk használni, de ez a hozzàadott aminók, kreatin miatt van... Persze akkor mi is a problèmám? Az, hogy ezek felhozzák némi jóindulattal a tejsavófehérjék szintjére, csak hogy 7-8000/kg áron... Ellenben lassabban szivódik és mellékesen rosszabb az íze, állaga. Ha fogok egy tejsavóizolátumot, belerakom ezt a 4-5 g kreât, àrban ugyanott vagyok... De ne hasonlítsuk össze a minősègük...
Egyébként Triszo, most megkomolyodva kérdezem, mennyi a "marha protein izolátum" biológiai értéke? Tudsz valami referenciát nekem erről?
Enzimatikusan hidrolizált marhafehérje aminoprofilja:
L-Alanin-9,21g, L-Arginin-7,39g, Aszparaginsav-5,78g,L-Cistein-0,078g, Glutaminsav-10,48g, Glicin-24g, L-Histidin-0,56g, L-Izoleucin-1,23g, L-leucin-3g, L-Lizin-3,86g, L-Methionin-0,81g, L-Fenilalanin-2,5g, L-Prolin-12,29g, L-Serin-2,79g, L-Threonin-1,55g, L-Triptophan-0,61g, L-Tirozin-0,52g, L-Valin-2,52g
Én ebből ki nem számolom neked, de az, hogy 100 grammban 6 gramm összesen a BCAA, az több mint röhejes...