Sziasztok,
A segítségeteket kérném.
Én 28 éves vagyok és lassan 9 éve gyúrogatok kisebb-nagyobb megszakításokkal. Tulajdonképpen soha nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a gyúrós táplálkozásnak, csak kb annyira, hogy „sok fehérjét kell enni”.Kb napi 3-4 alkalommal ettem. Most jutottam el oda, hogy szeretném komolyabban venni ezt a részét is. Fél év kihagyás után most kezdtem újra az edzést 3 hónapja. A kihagyás alatt felszedttem egy kis plusz is.
Rólam:
167cm „magas” vagyok és jelenleg 90kg (a plusz súly előtt 80-85között mozogtam, persze akkor se számítottam túl vékonynak). A pluszok főleg derék és has tájékon telepedtek le.
Testalkatomat endo-mezomorfnak mondanám (könnyen építek izmot, de zsírt is).
Volt már 45-ös is a karom, most 39-es. Persze natural. Soha nem számolgattam semmit, se fehérjét, se szénhidrátot. Sokszor voltam elégedett a kinézetemmel. Ezt szerintem a genetikámnak köszönhetem. Eleinte havonta 1 cm-ert nőt a karom. Kb 4 éve szedtem creatin monohidrátot, ami 13,5kg-ot dobott rajtam. Nagyon tetszettem magamnak. Kb 2 éve elkezdtem a napo-t szedni, de tüdőgyulladást kaptam és abbahagytam. Kb 70szemet ha beszedtem.
Abban kérném a segítségeteket, hogy össze tudjak állítani egy étrendet magamnak, amivel izmot, gyarapíthatok és mellette leadhatom az elraktározott párnákat a derekam és hasam környékéről.
Szeretném megtudni hány kalóriát kell ennem és milyen elosztásban.
Most jelenleg ezt eszem, amíg nincs egy személyre szabott étrendem:
1. étkezés = Reggel felkeléskor (7:00) fehérje turmix (40g)
2. étkezés = kaja (szendvics, tojásrántotta, stb)
3. étkezés = fehérje turmix (40g)
4. étkezés = kaja (rántott csirkemell, főzelékek)
5. étkezés = fehérje turmix (40g)
Tudom, hogy nem egy igazi étrend, de azt gondolom ez már egy lépés a helyes út felé.
Edzéstervem: Általában délelőtt edzem, kivéve, ha dolgozom, mert akkor este 7 körül.
(3nap munka,3 szabad).
1. nap: MELL (5 gyakorlat = 15 sorozat), CSUKJA (2 gyakorlat = 8 sorozat)
2. nap: HÁT (5 gyakorlat = 15 sorozat), VÁDLI (2 gyakorlat = 10 sorozat)
3. nap: VÁLL (4 gyakorlat = 13 sorozat), COMB (3 gyakorlat = 14 sorozat)
4. nap: BICEPSZ (3 gyakorlat = 12 sorozat),
TRICEPSZ (3 gyakorlat = 12 sorozat), ALKAR (2 gyakorlat = 7 sorozat).
Mit tudnátok javasolni.
Persze azon kívűl, hogy sok mindent vegyek meg, mert sajna nem nagyon van rá sok pénzem.
Előre is köszönöm a segítségeteket.
üdv