2024. November 01. - 13:20:35
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók, segítségek.  (Megtekintve 107139 alkalommal)

0 Felhasználó és 6 vendég van a témában

2007. November 22. - 23:55:01
Válasz #150
Nem elérhető

Seth

No lefürödtem: Ez annyit tesz amit írtam hogyha nem égetjük meg a húst, hanem pl. pároljuk főzzük nem tesszük ki olyan hatásnak hogy az aminosavak is károsodjanak, ezért az ilyen elkészítési módoknál nem kell számolni veszteséggel. A fizikai válatozások amikor pl. megfőzzük a tojást és fehér lesz csak a negyed és harmadlagos szerkezeteket sértik tehát, magát a konkért fehérjeszerketetet denaturálják, viszont az aminósavak FŐZÉS (PÁROLÁS STB... ) SORÁN NEM SÉRÜLNEK! ez a lényeg egy korábbi kérdésre, bocsi remélem így érthető vagyok....  <:-)

2007. November 22. - 23:56:38
Válasz #151
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
No lefürödtem: Ez annyit tesz amit írtam hogyha nem égetjük meg a húst, hanem pl. pároljuk főzzük nem tesszük ki olyan hatásnak hogy az aminosavak is károsodjanak, ezért az ilyen elkészítési módoknál nem kell számolni veszteséggel. A fizikai válatozások amikor pl. megfőzzük a tojást és fehér lesz csak a negyed és harmadlagos szerkezeteket sértik tehát, magát a konkért fehérjeszerketetet denaturálják, viszont az aminósavak FŐZÉS (PÁROLÁS STB... ) SORÁN NEM SÉRÜLNEK! ez a lényeg egy korábbi kérdésre, bocsi remélem így érthető vagyok....  <:-)

Thanks my friend!
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2007. November 23. - 00:07:54
Válasz #152
Nem elérhető

Seth

ja és mégvalami mert ez is kérédés volt, a párolt illetve sült hús legtöbbször csupán azért veszít a súlyából, mert kevesebb vizet tartalmaz az elkészítés után! , szerkezetileg más lesz kicsit de az aminósav tartalom kb. ugyanaz, leszámítva azt a kevés mennyiséget ami a főzővízbe jut és leöntjük, ezért is szoktam a végén nagyobb lángon "elfőzni" a maradék vizet, hogyne ötsem le róla  ;D ;D  Lábnap volt ma úgyhogy le is állok a gépeléssel inkább eszem még egy kis marhát, meg rizst mert éhenhalok ...

2007. November 23. - 06:18:01
Válasz #153
Nem elérhető

izomboy

2007. November 23. - 06:48:37
Válasz #154
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member
Ma Tozó meghívásával résztvettünk a Kozma utcai fegyház fekvenyomóversenyén(mi vezettük le)
a Fekvenyomó pad felett a fémdetektoron ott lógott a képe:) És Német Pistié is:)
Ez frankó!  Łł=

Híresek lettünk Zoli!  ;-oo-; ;D
GYURMA FOREVER: http://www.youtube.com/watch?v=AtCbp1kx41M
www.facebook.com/HammerHungarian
"All that we are is the result of what we have thought."

2007. November 23. - 07:06:35
Válasz #155
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member
Akkor most írok vmi lélegzetelállítót...

1 zacskó rizsben 100 g CH van. Megfőzöd, nem főzöd, télen is, nyáron is, tengerszint alatt, Mount Everest-en...mindenhol 100 g CH van benne.

Vigyázat most jön a bonyolultabb rész... :-O

Példa:

Ha veszel egy vödröt amiben van 1 kg sóder és 2 liter víz, akkor hány kg sódert vettél...? Egyet vagy hármat?  ::)

OK, ne foglakozz vele...mérd csak le már vizesen a sódert, tedd ki nyáron a napra, elpárolog belőle a víz...majd csinálj belőle belőle betont... Hány kiló sódert fogsz beletenni a betonkeverőbe...? Egyet vagy hármat...?

Lefordítom csirkemellre... Akkor tudok legközelebb kerülni a tényleges hústartalom megismeréséhez, ha megsütöm a húst. Így egy csomó folyadék távozik és megmarad a közel 100 % HÚS.

Ennek a húsnak (csirkemell) pedig kb. 24 %-a fehérje.

Tehát üzenem azoknak akik egy napra vesznek 1 kiló csirkét, megsütik, megeszik...majd azt mondják napi 1 kiló csirkét esznek, hogy NEM NAPI 1 KILÓ CSIRKÉT ESZNEK!

:-*

GYURMA FOREVER: http://www.youtube.com/watch?v=AtCbp1kx41M
www.facebook.com/HammerHungarian
"All that we are is the result of what we have thought."

2007. November 23. - 11:20:43
Válasz #156
Nem elérhető

Seth

Szeirntem ugyanarról beszélünk valahol, én csak, arról írtam nem sérül különösebbképp az aminósavtartalom a hőtől, attól nem kell parázni. Ha van egy edényem abban egy csirke aminek a fehérjéjébe van 346581db, aminosav majd ezt megfőzöm az edényben kb ugyanúgy 346581db aminosav lesz  ;D ;D remélem így érthető vagyok, én a károsodásról írtam.

Én itt is nyers termékkel számolok, mint a rizsnél belekalkulvála hogy a boltban árusított csirke kissé magasabb víztartalommal rendelkezik ezért számolok rá egy olyan 18-20g fehérjét 100g-ként, és nem méregetek utána... Namat úr meg egy  elkészítés utáni száraz kissé víztelenebb csirkehússal számol, és nem a kezdetivel, és kicsivel magasabb fehérjetartalommal ami sztem akkor jó ha mindig hasonló modon készíted el a húst, bár szerintem Namat úr nem lacafacázik ezzel :)

Tudniillik tegyünk egy kisérletet két ugyanolyan csirkemellel mindkettő 30 dekás ugyanott vettem, nincs különbség köztük, at egyiket megfőzöm, a másikat teflonon jó szárazra sütöm. Egy vagyont rá hogy a két 30dekás csirkemell súlya különböző lesz pedig ugyanabból indultunk ki, de a főzés során nem veszít annyi vizet  :--:

Na ezért számolok nyers hússal picivel kevesebb fehérjetartalommal!

de ettől még  :-){ Namat úrnak, és szerintem nem ezen fog megbukni a karrrierünk :D

és mégvalami a fagyasztott halat bumszli nagy jégtömbbökkel fagyasztják le nem lehet vele rendesen fagyottan számolni akkor mindenképp Namat úr módszere a helyes!

no ebbe kössön bele valaki! 8-)

2007. November 23. - 11:30:18
Válasz #157
Nem elérhető

hopika

A tonhalkonzervet dobozzal együtt számoljam akkor,vagy nélküle?  @-o @-o @-o
Sorry,de z kellett így a yfghadgn :-Đ halétkem utámn
Élj természetesen:Sex,Drugs 'n' R'n'R!!!
Már két zenekaromnak van weblapja:
www.hopika.hu és www.zahonyunplugged.hu
NE kérj tanácsot szteroid ügyben,mert NEM értek hozzá!

2007. November 23. - 12:17:55
Válasz #158
Nem elérhető

parrre

A tonhalkonzervet dobozzal együtt számoljam akkor,vagy nélküle?  @-o @-o @-o
Sorry,de z kellett így a yfghadgn :-Đ halétkem utámn

Számolhatod dobozostól, de előtte rakd ki a dobozt a napra hogy elpárologjon belőle a víz.   8-}    @-o

2007. November 23. - 12:28:47
Válasz #159
Nem elérhető

hopika

Egy (lehet) hülye kérdés:
-van sok olyan tápkieg,amire az van írva:este-lefekvés előtt éhgyomorra...namármost akkor hova a picsába öntsem az esti fehérjeturmixot?Magam mellé az ágyba?
Ezt a gyártók,akik elvileg nekünk csinálják nem veszik figyelembe.A pozitív nitrogénegyensúly és barátai ezeknél a kiegeknél nem játszanak?
 ?:-/

2007. November 23. - 13:39:50
Válasz #160
Nem elérhető

Bubee

-van sok olyan tápkieg,amire az van írva:este-lefekvés előtt éhgyomorra...namármost akkor hova a picsába öntsem az esti fehérjeturmixot?Magam mellé az ágyba?
Ezt a gyártók,akik elvileg nekünk csinálják nem veszik figyelembe.A pozitív nitrogénegyensúly és barátai ezeknél a kiegeknél nem játszanak?

Lehet benne van a hiba, de nem értem mi a gondod. Lefekvés előtt eszel utoljára, vagyis akkor üres a gyomrod mivel előtte 1-2 órával ettél és ez lesz az utolsó étkezésed. Nemde?
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2007. November 23. - 14:20:21
Válasz #161
Nem elérhető

Big Bear

Akkor most írok vmi lélegzetelállítót...

1 zacskó rizsben 100 g CH van. Megfőzöd, nem főzöd, télen is, nyáron is, tengerszint alatt, Mount Everest-en...mindenhol 100 g CH van benne.

Vigyázat most jön a bonyolultabb rész... :-O

Példa:

Ha veszel egy vödröt amiben van 1 kg sóder és 2 liter víz, akkor hány kg sódert vettél...? Egyet vagy hármat?  ::)

OK, ne foglakozz vele...mérd csak le már vizesen a sódert, tedd ki nyáron a napra, elpárolog belőle a víz...majd csinálj belőle belőle betont... Hány kiló sódert fogsz beletenni a betonkeverőbe...? Egyet vagy hármat...?

Lefordítom csirkemellre... Akkor tudok legközelebb kerülni a tényleges hústartalom megismeréséhez, ha megsütöm a húst. Így egy csomó folyadék távozik és megmarad a közel 100 % HÚS.

Ennek a húsnak (csirkemell) pedig kb. 24 %-a fehérje.

Tehát üzenem azoknak akik egy napra vesznek 1 kiló csirkét, megsütik, megeszik...majd azt mondják napi 1 kiló csirkét esznek, hogy NEM NAPI 1 KILÓ CSIRKÉT ESZNEK!

:-*

Pisti, én azt nem értem, hogy ha 24 % körüli a fehérje tartalma, akkor a maradék 76 % az mi?

2007. November 23. - 14:44:34
Válasz #162
Nem elérhető

Lantos Johnny

VIP Member
Łł=.Hát ez kb...szott jó volt
.."senki sem mondhatja azt,hogy senki..anélkül hogy valaki lenne"
                                                     (MICIMACKÓ)
www.lantosjohnnyfitness.hu

2007. November 23. - 14:46:05
Válasz #163
Nem elérhető

Bubee

Lehet benne van a hiba, de nem értem mi a gondod. Lefekvés előtt eszel utoljára, vagyis akkor üres a gyomrod mivel előtte 1-2 órával ettél és ez lesz az utolsó étkezésed. Nemde?

Na kicsit félreértelmeztem a dolgot. A megoldás: szépen lefekszel aludni és 1 óram múlva felkelsz, benyomod a cuccot oszt visszaalszol. Teccikérteni?  ::)  ;D
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2007. November 23. - 16:22:28
Válasz #164
Nem elérhető

hopika

Te tán meghülyültél???  @:-)
Nincs az az isten:még a főnököm se ugraszt ki,ha én egyszer lefeküdtem... {-) {-) {-)