Az igaz, hogy ezek az adatok elég hihetetlenül hangzanak(számomra is), de miután tápanyagértékekkel foglalkozó hiteles források ezt mindenhol megerősítik, csak annyit tehetünk, hogy elfogadjuk őket. Vagy még ezen túl megpróbáljuk megfejteni, hogy miért van így. Még ennyit tehetünk az ügy érdekében...
Minden tiszteletem a kutatóké, de azért sokszor találnak fel balfaszságot, mert unatkoznak. Ahogy azt nemrég megtudtam a táplákozástudományban mindenki azt mond amit akar és ebben az amcsik élen járnak. Mindig kitalálnak valami újdonságot aminek aztán sok köze nincs a valósághoz. Persze az ellenkezője is igaz...
Az eredmények - az én meglátásom szerint - azért lehettek ilyenek, mert a fent említett vízbe kifőtt keményítőt leszűrték, csak elfelejtették közölni
Szóval mindennek ellenére én maradok a jó öreg 75%-nál
Andro:
Dögöjjek' meg, legközelebb megkérdezem a konzulensemet. Asszem ő tudna válaszolni rá Csak eléggé elérhetetlen
Én nem szoktam méregetni a kaját, de szerintem azért van ez, mert a nyers rizsnek a tömegéhez képest nagyobb a %-os CH tartalma, mivel főzéskor sok vizet vesz fel. Tehát a 100g rizs lesz teszem azt 240g, és ebben ha ugyanannyi marad a (mondjuk) 80g CH tartalom, akkor az már csak mittomén 30% körüli a CH tartalom. Na?
Ujjatlan pólót kérek!
Hát, ebben is van logika!
Ha elkészül, igérem, kapsz egy ujjatlan bodybuilding.hu -s pólót.
Egy kicsit megpróbáltam jobban utánanézni ennek a témának, mert tényleg megdöbbentő adatok vannak azért a rízsről a korábbi hozzászólásokban. Bubee például csak azért fogy, mert elszámolta magát a rizs szénhidrát tartalmával.
Ő meg azt hitte, hogy a tesztoszteron okozza...
Szóval ami eddig a tudományos maszlagból dereng a "főzés és tápanyagvesztés" témájában az az, hogy a tápanyagok(vitaminok, ásványi anyagok és szénhidrát stb...a vízben oldhatóak), nagyon logikusan egyébként a vízbe távoznak, amiben főződ a cuccot, aztán....
Tehát tessék a vizet is meginni, ha rízst főzöl...