2024. November 01. - 13:37:11
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók, segítségek.  (Megtekintve 107150 alkalommal)

0 Felhasználó és 16 vendég van a témában

2007. November 19. - 02:29:48
Válasz #105
Nem elérhető

pókerarc

2007. November 19. - 03:31:21
Válasz #106
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member
És mi tart vissza? ::) ::) o:)
1. Profi nem indulhat amatőrként.

2. Minek nyerjek meg egy kategóriát negyedszer is?

3. 2006-ban is ki lettem tiltva...nekem az volt az utolsó csepp a pohárban...ezért inkább:

:-oD @:-) ;)
GYURMA FOREVER: http://www.youtube.com/watch?v=AtCbp1kx41M
www.facebook.com/HammerHungarian
"All that we are is the result of what we have thought."

2007. November 19. - 08:40:42
Válasz #107
Nem elérhető

Lantos Johnny

VIP Member
Szia, Johny! Most voltam vérvételen és az orvos el volt hülve a véreredményemen a májfunkcióm miatt!Azt mondja ahol az érték max.40-en lehet,nekem 271!Azt hiszi,hogy kokszolok!Pedig nem!Naponta egy tuirmixot iszok edzés után!Azt mondta,hogy sürgösen álljak le a fehérjével!Mert a májam nem tudja feldolgozni a sok káros anyagot!Állitólag rengeteg enzim van a véremben!Most elküldött belgyógyászatra,és alhasi ultrahangra.Öt éve edzem az első három évben heti négyszer,most heti háromszor,nem tudom mi tévő legyek.Mert szerintem meg kell a fehérje a növekedéshez!
Ha jól tudom a vérvizsgálatoknál a GOT/GPT értékek vonatkoznak a májra. Ezeknél a referencia tartomány 50 és az alatt van. Pl. a SB versenyek előtt a benevezett versenyzőknek 2001-ig vérvizsgálat is volt és csak 100 GOT/GPT alatt lehetett elindulni.

Nekem pl. a legutóbbi (ezévi) vizsgálatom szerint...

GOT: 42 U/l
GPT: 62 U/l

Ezek szerint indulhatok még a SB-n is!!!

:-):-):: @:-) ;D
Úgy bizony,2oo1-ben volt az utolsó év(én még kifogtam),az SB-n,hogy be kellet menni augusztus végén a laborba(a verseny október végén volt)tehát nem is volt lényegében lehetőség egy igazán komoly bekészülésre.Aki a százas érték felett volt,az nem indulhatott.Azt hiszem ez volt az utolsó Nagy Magyar Naturál SB.Pisti,én a helyedben visszadobnám azt a Pro kártyát >:D.Hátha most engednének indulni 8-).Bár ha jól emlékszem Te voltál az utolsó aki igazán jó pénzdíjat zsebelhettél be :-!,ami azóta több mint a felére csökkent
.."senki sem mondhatja azt,hogy senki..anélkül hogy valaki lenne"
                                                     (MICIMACKÓ)
www.lantosjohnnyfitness.hu

2007. November 19. - 09:10:22
Válasz #108
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Szia, Johny! Most voltam vérvételen és az orvos el volt hülve a véreredményemen a májfunkcióm miatt!Azt mondja ahol az érték max.40-en lehet,nekem 271!Azt hiszi,hogy kokszolok!Pedig nem!Naponta egy tuirmixot iszok edzés után!Azt mondta,hogy sürgösen álljak le a fehérjével!Mert a májam nem tudja feldolgozni a sok káros anyagot!Állitólag rengeteg enzim van a véremben!Most elküldött belgyógyászatra,és alhasi ultrahangra.Öt éve edzem az első három évben heti négyszer,most heti háromszor,nem tudom mi tévő legyek.Mert szerintem meg kell a fehérje a növekedéshez!
Ha jól tudom a vérvizsgálatoknál a GOT/GPT értékek vonatkoznak a májra. Ezeknél a referencia tartomány 50 és az alatt van. Pl. a SB versenyek előtt a benevezett versenyzőknek 2001-ig vérvizsgálat is volt és csak 100 GOT/GPT alatt lehetett elindulni.

Még egy kis tudnivaló az értékek emelkedéséhez:

A GPT-teszt kimutatja a máj károsodását. A GPT-értékeket általában összehasonlítják más enzimszintekkel, úgymint az alkalikus foszfatázéval (ALP) és az aszpartát-aminotranszferázéval (AST/GOT), ez segít meghatározni, hogy a májbetegségnek milyen formája van jelen.

"....Az izomba adott injekció, az erős izommunka, fizikai sportok emelhetik a mért GPT-aktivitást.
Bizonyos gyógyszerek, gyógytermékek, amelyek májkárosító mellékhatással rendelkeznek, néhány páciensnél szintén emelhetik a GPT-aktivitást."
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2007. November 19. - 09:16:20
Válasz #109
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member

Úgy bizony,2oo1-ben volt az utolsó év(én még kifogtam),az SB-n,hogy be kellet menni augusztus végén a laborba(a verseny október végén volt)tehát nem is volt lényegében lehetőség egy igazán komoly bekészülésre.Aki a százas érték felett volt,az nem indulhatott.Azt hiszem ez volt az utolsó Nagy Magyar Naturál SB.Pisti,én a helyedben visszadobnám azt a Pro kártyát >:D.Hátha most engednének indulni 8-).Bár ha jól emlékszem Te voltál az utolsó aki igazán jó pénzdíjat zsebelhettél be :-!,ami azóta több mint a felére csökkent
;D

Lehet, hogy újra megpróbálom... Talán 2006-ban azt hitték, hogy én is a Szerencsejáték Rt. dolgozója vagyok...ők pedig mint tudjuk...NEM vehetnek részt a játékban...  !+"% ;D ;D ;D

Amúgy azt hiszem a Dani is "nagy" pénzdíjat kapott még 2005-ben...aztán változtak a játékszabályok...díjazás: 2004/2005-ös díj -50%...de súlyhatár nincs. Łł= :D

2007. November 19. - 16:57:40
Válasz #110
Nem elérhető

Cressler

Sajnos lehetetlen lenne 2,27 kilós ilyen minőségű fehérjét 5-6 ezer forint körül kapni manapság. Talán, ha romlott. ;D

Kösz, hogy szóltál egyébként, már ki is lett javítva!

A Dymatize - Elite Whey a 3. helyezett lett 2006-ban a fehérjék között amerikában. A legnagyobb része a sokkal drágább tejsavó izolátumból készül, hozzáadott peptidekkel. Mindenképpen egy kiemelkedő fehérje termék. Aszpartam mentes stb...és egy csomó emésztési enzimel megtámogatva készül, így a laktóz érzékenyeknek is jó és nem is okoz felpuffadást.
aki unja a "testesebb" fehérjéket annak ideális és tényleg pöpec az emészhetősége... én a narancsosat és a vanilliásat próbáltam háát nem egy ON 100% whey p. kategória az íze de nem gáz

Ezt én is alá tudom támasztani! Hihetetlen gyorsan emészhető. Olyan mintha vizet innék. Egyébként nem tudom te mit szeretsz annyira a banánosban, mert annak semmi köze a banánhoz. Inkább a tuttifruttira emlékeztet. Örültem amikor elfogyott anno  ;D A csokis viszont nem rossz bár nagyon édes. Azonban nagyon finom csokifagyihoz hasonló az íze  ;D
The Iron is the best antidepressant I have ever found. There is no better way to fight weakness than with strength. Once the mind and body have been awakened to their true potential, it's impossible to turn back.

"Tudnod kell, hogy a felhőkön túl mindig kék az ég!"

You want something? Go and get it!

2007. November 19. - 18:03:28
Válasz #111
Nem elérhető

axell

HI!
Szeretném megkérdezni hogy a rozs , Kuszkusz(acélos durumbúza dara) és a hajdina(pohánka) milyen szénhidrátforrésok? A bio rozs ára 500g - 99Ft  ;meg a hajdináról is sok jót írnak (352ft - 500g); a kuszkusz sajna drága(520Ft- 500g)...a durum gríz miben más mint a kuszkusz ??Glikémiás indexük kevesebb mint 60...

2007. November 19. - 18:40:30
Válasz #112
Nem elérhető

Cressler

aki unja a "testesebb" fehérjéket annak ideális és tényleg pöpec az emészhetősége... én a narancsosat és a vanilliásat próbáltam háát nem egy ON 100% whey p. kategória az íze de nem gáz
 ejjj baszki elszúrtam az idézést és rossz helyre írtam a mondandóm  ˝=/
The Iron is the best antidepressant I have ever found. There is no better way to fight weakness than with strength. Once the mind and body have been awakened to their true potential, it's impossible to turn back.

"Tudnod kell, hogy a felhőkön túl mindig kék az ég!"

You want something? Go and get it!

2007. November 22. - 16:57:04
Válasz #113
Nem elérhető

axell

Hi!
Főzés/sütés hatására a CH források Ch tartalma nagy mértékben csökken(het)...Igaz ez  vagy kamu...és ha igaz akor ez azt jelenti hogy mondjuk 100 riszben van 70-75 g Ch majd megfőzöm és már csak mondjuk 35-50g Ch van benne???akkor többet kellene enni ezekből hogy öszzejöjjön a napi tervezett Ch mennyiség???
Tud erről valaki hogy ez így van????
Köszi!

2007. November 22. - 17:06:41
Válasz #114
Nem elérhető

Bubee

Hi!
Főzés/sütés hatására a CH források Ch tartalma nagy mértékben csökken(het)...Igaz ez  vagy kamu...és ha igaz akor ez azt jelenti hogy mondjuk 100 riszben van 70-75 g Ch majd megfőzöm és már csak mondjuk 35-50g Ch van benne???akkor többet kellene enni ezekből hogy öszzejöjjön a napi tervezett Ch mennyiség???
Köszi!

Ezt hol hallottad?  ::) ????... Kurva nagy baromság.
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2007. November 22. - 17:30:52
Válasz #115
Nem elérhető

BrianB

Hi!
Köszi!

Ezt hol hallottad?  ::) ????... Kurva nagy baromság.
Hát végülis, 100g főtt rizsnek kevesebb a CH tartalma, mint a száraznak,tehát főzés után lecsökken a CH tartalma 100g-al számolva.   ;D ;D ;D ;D :-}

2007. November 22. - 17:32:53
Válasz #116
Nem elérhető

BrianB

Van egy-két észkombájn, aki főtt rizzsel számol és siránkozik, hogy "megeszek vagy 1000g CH-t és nem hízok". Hú tényleg? Mert az kb 250g!  :-/-(-:

2007. November 22. - 17:35:08
Válasz #117
Nem elérhető

Steve Namat

VIP Member
 :)

Hmm...és mi a helyzet a húsokkal? Hadd lássak pár tézist!  ::) 8-)

2007. November 22. - 17:41:55
Válasz #118
Nem elérhető

BrianB

Na igen, ez érdekesebb. Itt a vélemények kb. 50-50%-ban oszlanak meg. Régen sütés utáni párti voltam, de most már hajlok a másik oldal felé, hiszen a rizzsel ellentétben a hús az eljárás során nem vizet vesz fel, hanem veszít, tehát a szárazanyag (vagyis a hús) tömege nem változik, csak nedvességet veszít, vagyis elméletileg a fehérjetartalma nem igazán változik. Szerintem.  ::)

2007. November 22. - 17:53:03
Válasz #119
Nem elérhető

axell

Remélem én is hogy baromság mert ezt én sem nagyon akarom elhinne de itt a forrás:a menniség nem alapból 100g középpen kell kiválasztania mértékegységet
főtt barna rizs(100g) közepes nagyság:
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21U6.html

nyers barna rizs(100g) közepes nagyságú szem:
http://www.nutritiondata.com/facts-C00001-01c21U5.html