Szia, Johny! Most voltam vérvételen és az orvos el volt hülve a véreredményemen a májfunkcióm miatt!Azt mondja ahol az érték max.40-en lehet,nekem 271!Azt hiszi,hogy kokszolok!Pedig nem!Naponta egy tuirmixot iszok edzés után!Azt mondta,hogy sürgösen álljak le a fehérjével!Mert a májam nem tudja feldolgozni a sok káros anyagot!Állitólag rengeteg enzim van a véremben!Most elküldött belgyógyászatra,és alhasi ultrahangra.Öt éve edzem az első három évben heti négyszer,most heti háromszor,nem tudom mi tévő legyek.Mert szerintem meg kell a fehérje a növekedéshez!
Csao Zsolt!Mivel engem kérdeztél válaszolok én is.Egyetértek Efitmaster-rel,ezek a számok nem túl sokat mondóak önnmagukban.De mivel kaptam már néhány hasonló kérdést,ezért nagyjából tudom miről van szó.Az érték amit leírtál az eléggé meghökkentő.Bár találkoztam már ilyennel,sőt ettől magasabb értékkel rendelkező testépítővel,de ő elég komolyan használt gyógyszereket ,amellett,hogy maximálisan jól kajált,stb..Semmit nem érzett,ugyanúgy edzett,csak leállt a koxolással,szedett hozzá Legalon-t(májvédő) és egy idő múlva visszaállt az érték.Nálad más a pálya.Azt írtad,hogy nem használsz gyógyszereket..Tehát ha ez így van,akkor akkor még ha "túladagolod a fehérjebeviteledet",ezt az értéket nem igazán érnéd el.Csak azt tudom javasolni hogy menj el egy olyan orvoshoz aki a sportolókkal nem túl konzervatívan viselkedik és beszélj meg vele mindent
.Mivel a máj egyik szerepe a mérgek szürése,nem feltétlenül a fehérjék bevitelében keresd a hibát(alkohol,drog....)Mindenek előtt végeztess el egy másik vérképet,hogy hogyan alakult azóta.A sportolást abba ne hagyd!És ha natúr állapotodban beviszel 2-2.5g fehérjét testsúlykg-ként,abból bajod nem lehet.Azt meg nem is értem,hogy miért pont az edzés utáni egyetlen turmixodat venné el a dokibácsi.Miért nem az egyik húscafatot amit eszel.Ha már választanom kéne biztosan megtartanám a kiérdemelt munka utáni gyors felszívódású fehérjeturmixot..ne feledd:IGYATOK TURMIXOT