2024. November 01. - 15:41:12
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók, segítségek.  (Megtekintve 107163 alkalommal)

0 Felhasználó és 8 vendég van a témában

2007. Október 11. - 15:20:35
Válasz #75
Nem elérhető

Ricsi

TONHALAS SPAGETTI az abszolút kedvencem. Majdnem minden nap eszek 1x. Tudom a tészta nem a legjobb de ennyi talán belefér :-)

2007. Október 11. - 16:35:04
Válasz #76
Nem elérhető

Ricsi

Próbált már valaki kaját turmixolni? Én most küldtem le kínai csirkemell (maggi fix-es porból főzött nagyon fincsi) +rizs
turmixot. Hát mit mondjak... érdekes íze volt, de azért megittam. Alig vitte a turmixgép így felöntöttem vízzel. Na meg inni is alig bírtam, mert olyan sűrű volt, ezért megint víz és zutty le.  :-oD

2007. November 18. - 18:48:43
Válasz #77
Nem elérhető

Lantos Johnny

VIP Member
szv!
A napi a turmixot úgy értettem, hogy étkezést követően. Eszem és utána meg a turmix. Nem egész nap csak turmix :). Mert ugye bár a body.builder oldalon általában maximum napi 3 turmixot javasolnak, ami 30g fehérje vagy tömegnövelő szokott lenni turmixonként. Mert tudomásom szerint az sem jó, ha sok fehérjét visz be az ember és az sem, ha keveset. Hozzáteszem ezt is olvastam a body.builder weboldalon :).
A ferhérjeszintézis nagysága egyrészt genetika függő,másrészt feljebb tudod tornázni testedzéssel,különböző sportok űzésével.Ezt tovább tudod bővíteni különböző táplálékkiegészítőkkel,olyanokkal amik ezt a "viszonyszámot" ki tudják tolni pozitív irányba,majd ezt lehet fokozni a koxolással és rögtön egy 8Okg-os ember már nem csak 12O-15o-VAGY18og fehérjét tud beépíteni,hanem jóval magasabb,több mennyiséget,hogy pontosan mennyit,azt lehetetlen "kívülről " megállapítani,mert ez szintén szervezetfüggő.Ilyet,hogy napi 3 turmixot igyunk nem szabad állítani,hiszen különböző emberek vagyunk és különböző az amit azért teszünk hogy kitoljuk ezt az értéket az izomtömeg növelése érdekében.Egy tény az ember alapállapotában,ha nem sportol és keveset mozog naponta kb O,8-1g/tskg fehérjét képes feldolgozni...A szervezetünkek túl sok fehérje bevitele valóban nem egészséges,hiszen nagyobb terhelést kap a máj és a vese.
.."senki sem mondhatja azt,hogy senki..anélkül hogy valaki lenne"
                                                     (MICIMACKÓ)
www.lantosjohnnyfitness.hu

2007. November 18. - 20:53:40
Válasz #78
Nem elérhető

dancs zsolt

TONHALAS SPAGETTI az abszolút kedvencem. Majdnem minden nap eszek 1x. Tudom a tészta nem a legjobb de ennyi talán belefér :-)

2007. November 18. - 20:53:40
Válasz #79
Nem elérhető

dancs zsolt

Szia, Johny! Most voltam vérvételen és az orvos el volt hülve a véreredményemen a májfunkcióm miatt!Azt mondja ahol az érték max.40-en lehet,nekem 271!Azt hiszi,hogy kokszolok!Pedig nem!Naponta egy tuirmixot iszok edzés után!Azt mondta,hogy sürgösen álljak le a fehérjével!Mert a májam nem tudja feldolgozni a sok káros anyagot!Állitólag rengeteg enzim van a véremben!Most elküldött belgyógyászatra,és alhasi ultrahangra.Öt éve edzem az első három évben heti négyszer,most heti háromszor,nem tudom mi tévő legyek.Mert szerintem meg kell a fehérje a növekedéshez!

2007. November 18. - 20:58:06
Válasz #80
Nem elérhető

Bubee

Szia, Johny! Most voltam vérvételen és az orvos el volt hülve a véreredményemen a májfunkcióm miatt!Azt mondja ahol az érték max.40-en lehet,nekem 271!Azt hiszi,hogy kokszolok!Pedig nem!Naponta egy tuirmixot iszok edzés után!Azt mondta,hogy sürgösen álljak le a fehérjével!Mert a májam nem tudja feldolgozni a sok káros anyagot!Állitólag rengeteg enzim van a véremben!Most elküldött belgyógyászatra,és alhasi ultrahangra.Öt éve edzem az első három évben heti négyszer,most heti háromszor,nem tudom mi tévő legyek.Mert szerintem meg kell a fehérje a növekedéshez!

Az a gond h az orvosok által "jóváhagyott" értékek egy mozgáshiányos, szarszemét kaján élő átlagember értékei. Egy sportoló vérképe a büdös életbe nem lesz olyan. Csak ugye az orvosok úgy nagy általánosságban idióták és dilettánsok is. Könnyebb azt mondani h koxol az ember mintsem megdícsérni h egészséges életet él. Szóval sztem nem kell aggódnod. Velem is megtörtént, elküldött mindenféle kivizsgálásra, és utána szépen el is temetett. Ennyit erről. Ja és nemrég halt meg eme orvos. Dagadt volt mint az állat.. De persze én vok a hülye...

Az h a májérték jó, az csak jó. Ez jelzi azt h az anyagcsere működik mint az állat. Ez jót jelent. Nekem is magasan vannak ezek az értékek. És engem is elküldtek ultrahangra mert azt hitték h megnőtt a májam  ;D Kész...

De nem vok orvos, csak leírtam az én véleményem/tapasztalatom.
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2007. November 18. - 21:05:27
Válasz #81
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor

Ha éppen orvosi kezelésen vagy, akkor jobb lenne, ha nem egy fórumon kérdezősködnél, hanem az orvosoddal beszélnéd meg a dolgaidat!

Biztosan volt valami oka, hogy egyáltalán vérvizsgálatot csináltál.

Mi az, hogy aminek 40-en kellene lennie, az nálad, 271? Erre szerinted, ki tudna válaszolni? Legalább, ha választ akarsz, akkor írd le pontosan, hogy minek az értéke az pontosan.(Enzimek, koleszterol, creatinin, ALT, ALP, AST,GGP, vagy mi?) Gondolod, hogy Johnny vagy más itt a fórumon az újából ki fogja szopni az infót és pontos diagnózist és kezelést ír itt neked? Johnny egyébként sem orvos. Tedd azt, amit az orvosod mond, ha orvosi kezelés alatt vagy és ne fórumokon kérdezz.

Egyébként egyáltalán nem biztos, hogy a fehérje-kiegészítő okozza a rossz dolgokat nálad. Mit iszol? Mit eszel? Alkohol? stb...

Konzultálj az orvosoddal és csináld végig, amit mond.
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2007. November 18. - 21:09:46
Válasz #82
Nem elérhető

Bubee

Sztem azért nem kell ennyire komolyan venni... Persze ettől függetlenül részletesebben is leírhatná h mi a gond. De én szinte pont ugyanezen estem át amikor a metidrolos téma ment. El is temetett az orvos, aszonta meg fogok halni ha így megy tovább. No comment. Azért persze ez nem azt jelenti h ugyanaz az eset áll fenn, szóval fő az elővigyázatosság.

És valóban nem itt kéne orvosi segítséget kérni  ;D

2007. November 18. - 21:20:17
Válasz #83
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Amit a srác írt azt nem is lehet túl komolyan venni, mivel nem írt semmi konkrétunot. :D

De az orvost sem érdemes lehülyézni, ha meglát egy értéket, ami 40 helyett 271 és kicsit kétségbe ejti a pácienst ezután. Csak tudnánk, hogy mi az a 40 és 271 legalább, hogy legalább azt írhatnánk a srácnak, hogy egy hét múlva meghal vagy ilyesmi. :D

Ez így viszont rosszabb mint egy columbo film... :D
"Gyerekek, ne írjatok nekem privátokat kérdésekkel, mert még nem vagyok nyugdíjas és nincs időm válaszolni rájuk. Majd 25 év múlva! Thanx! " - efitmaster és anonym alcoholic

"Csak azok érhetnek el valaha is nagyot, akik mernek nagyot bukni" --Robert Francis Kennedy

"Egy hazugság a fél világot körbeutazza, mialatt az igazság még csak a cipőjét húzza"

2007. November 18. - 21:20:49
Válasz #84
Nem elérhető

Bubee

Amit a srác írt azt nem is lehet túl komolyan venni, mivel nem írt semmi konkrétunot. :D

De az orvost sem érdemes lehülyézni, ha meglát egy értéket, ami 40 helyett 271 és kicsit kétségbe ejti a pácienst ezután. Csak tudnánk, hogy mi az a 40 és 271 legalább, hogy legalább az írhatnánk a srácnak, hogy egy hét múlva meghal vagy ilyesmi. :D

Ez így viszont rosszabb mint egy columbo film... :D
:-O ;D ;D

2007. November 18. - 21:24:18
Válasz #85
Nem elérhető

God Vazzeg

A Zsolti barátom, és elnézést kér, hogy nem orvos, hogy tudja miért baszták le. Papírt még nem kapott az eredményekről, kicsit kétségbe ejtették, én mondtam neki, írjon ide, hátha valaki tud segíteni. Én tudom hogy a "valami 40 helyett 271" nem túl pontos adat, de ennyit mondtak neki is, ettől nem ő lesz a hülye szerintem.  :-p

2007. November 18. - 21:32:53
Válasz #86
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
A Zsolti barátom, és elnézést kér, hogy nem orvos, hogy tudja miért baszták le. Papírt még nem kapott az eredményekről, kicsit kétségbe ejtették, én mondtam neki, írjon ide, hátha valaki tud segíteni. Én tudom hogy a "valami 40 helyett 271" nem túl pontos adat, de ennyit mondtak neki is, ettől nem ő lesz a hülye szerintem.  :-p

Nem hülye, ezt senki nem mondta, csak így senki nem tud itt neki segíteni, ehelyett további hülyeségnek hangzó dolgokat fogunk neki írni, amivel csak további zavar lesz a fejében...

Jobb ha megvárja a kivizsgálás eredményeit és megbeszéli az orvossal az esetét. Napi egy adag protein(ha jó minőségű, megbízható gyártótól van) akkor szinte lehetetlen, hogy bármilyen betegséget okozzon...

2007. November 18. - 21:35:21
Válasz #87
Nem elérhető

dancs zsolt

Kötelező orvosi vizsgálaton voltam!Nem mondta,hogy melyik érték csak azt,hogy magas és az egyiket kiemelte!Elnézést efitmaster,hogy kérdezni mertem!Nem szorulok orvosi segitségre és igen még élek!És hallottam másoktól is,hogy aki sportol annak eltérnek az értékei!Átlagember értékeit nézik!Mégegyszer elnézést,hogy kérdezni mertem kedves efitmaster!Én a mai napig azt vallom a testépités alapja a fehérje!!!  

2007. November 18. - 21:38:15
Válasz #88
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Kötelező orvosi vizsgálaton voltam!Nem mondta,hogy melyik érték csak azt,hogy magas és az egyiket kiemelte!Elnézést efitmaster,hogy kérdezni mertem!Nem szorulok orvosi segitségre és igen még élek!És hallottam másoktól is,hogy aki sportol annak eltérnek az értékei!Átlagember értékeit nézik!Mégegyszer elnézést,hogy kérdezni mertem kedves efitmaster!Én a mai napig azt vallom a testépités alapja a fehérje!!!  

Nem kell elnézést kérned. Remélem, hogy rendben lesznek a vizsgálati eredményeid és semmi komoly problémád nem lesz. 

2007. November 18. - 21:43:35
Válasz #89
Nem elérhető

efitmaster

Adminisztrátor
Egyébként információim szerint 3 érték van máj funkció vizsgálatnál(LFT), ami 5-35 IU/L között normális(vagy e körül pl. ALP 30-120IU/L) és ezek túlzott emelkedése máj és szív elégtelenségre/rendelleneségre utal. De a referencia mutatók is különbözőek laboratóriumtól függően.

Szóval ez az info is csak annyit ér, mint halottnak a csók.