Én napi maximum 3*40g fehérjét ittam, de nem nagyon bírtam. Szerintem ez az a határ, amit ha bírsz idd, ha nem vedd kevesebbre. Nekem a Jóba Elek mondta, hogy maximum a napi fehéjebevitel 1/3-át szabad turmixból fedezni. Ez jelen esetben azt jelentette volna, hogy napi 360g fehérjét kellettv volna bevinnem, ami nem volt meg, így visszafogtam. Mostanában 230-250g fehérjét eszek naponta ebből van egy 30g os turmix és egy 15.000mg-os folyékony aminosav (edzés után). Ezekkel a mennyiségekkel azt tapasztaltam, hogy nem vagyok kevesebb kiló, mint amikor napi 120g-ot ittam, így rájöttem hogy pénzkidobás a túl sok turmix. Érdemes inkább glutaminra/creatinra költeni azt a pénzt.
Tequila! a "csaló kajákról" annyit, hogy persze, hogy lehet őket enni. Az én felfogásom szerint, a testépítés, nem arról kell hogy szóljon hogy "kolostorba vonul az ember az ízek elől". Nyugodtan zabáljad a palacsintát, a rétest a csokit a fagyit. Itt a nyár, ilyen melegben úgyis nehezen marad rajtad. Ha mégis érzékeny vagy az ilyesmire, inkább menj el heti 1-2 szer futni. Nehogy már a FASSZOPÓ BUNNY (mert ő szokott ilyeneket parancsolni) mondja meg hogy mit egyen az ember a családi asztalnál. Nehogy már egy ilyen primitít dobozpakoló, kisebbségi komplexusos fasz miatt sérsd vérig a 70-80 éves nagymamádat, aki kedveskedni akar neked azzal hogy 35 fokban egész délelőtt a rétest süti neked, miközben majd elájul, te meg azt mondod, hogy nem kérsz. Ha nem vagy versenyző, vagy túlsúlyos akkor egyél azt ami jólesik, mert különben az evést nem fogod élvezni egy idő után, hanem csak kényszer lesz. Mivel pedig a testépítés legfontosabbja az evés, így ha azt megutálod, nehézkes lesz az egész sport számodra és nem élvezni fogod, hanem csak szenvedni miatta. Nem tudom hogy sikerült-e kifejezni magam, de a lényeg, hogy ha este a csajod megkínál a csokiból, nyugodtan egyél 1-2 csíkot, hétvégén nyugodtan egyél sütit (nem kell mértékkel, hanem amennyi jól esik). És ha a rohadt melegben elmész egy fagyis előtt akkor is toljál be 2-3 gömb jóízű fagylaltot.
u.i.: A túlsúlyos emberek amíg le nem fogynak és versenyzők nagyobb része is csak az év felében vannak szigorú diétán, ugyanis ők tudják, hogy többet érhetsz el azzal, ha élvezed amit csinálsz, mint azzal, ha folyton az önmegtartóztatás mélydepressziójában robotolsz.