2024. November 01. - 17:38:49
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók, segítségek.  (Megtekintve 107178 alkalommal)

0 Felhasználó és 15 vendég van a témában

2007. Augusztus 14. - 08:17:31
Válasz #60
Nem elérhető

tomi

Tequila, sztem Laci versenydiétáról beszél, amikor az mondja, hogy ne egyél almát. Te meg nem hiszem hogy versenyző vagy a 60 kilóddal, meg a reformoddal, meg carniFX-eddel, úgyhogy állítsd már le magad. A másik meg, hogya protein delite tele van szénhidráttal, és az átlagos diéta alatt is szar. Ha megvonsz magadtól minden tápanyagot ilyen fiatalon és ráadásul tartósan, akkor megnézheted pár év mulva magad (a kórházban). Egyébként szerintem anorexiás vagy, ami nem éppen egy bodybuilding.hu fórumra való. :-)-
Up the dose, lift the most!

2007. Szeptember 17. - 13:12:08
Válasz #61
Nem elérhető

ViCtor

"Minden nap egy alma és az orvost távol tartja!"  ;D :D @:-) Łł=   Régi mondás

Magam már az elején elemezni szoktam, hogy ha valamire vágyom, az mibe fog nekem kerülni. Nem próbálom becsapni magam. Tudom, hogy vagy pénzzel, vagy az időmmel, az energiámmal, esetleg a kényelmetlenséggel vagy valami mással fizetnem kell érte. Ha pedig eldöntöttem, hogy valami megéri az árát, kész vagyok fizetni, és fizetek is.

2007. Szeptember 20. - 14:46:29
Válasz #62
Nem elérhető

axell

Hi!
Segítségre lenne szükségem...lehet hogy már szerepelt ez a kérdés korábban vagy nagyon egyértelmű de nekem kétségeim vannak...
1kg gyorsfagyasztott tőkehalfilé-t felengedem ekkor már 900g körül van ez még okés majd teflonban kissé megsütöm majd főzőm 10 percig az eredmény meglepő - 500g főzve-sülve...na most engem az érdekel hogyan érdemesebb számolni készen vagy főzés előtt mérve...És mondjuk 900g halhús 9*20g=180g protein , 500g - 5*20g=100g(főzés után) - akkor ez azt jelenti hogy csak vizet veszít és a fehérjetart. közel ua. vagy 80g protein is elszáll belőle...ezen nem tudok kiigazodni...lehet hogy bonyolult a megfogalmazás de a lényeg az hogy most a kész hús(500g)-ban ua. fehérje van -e mint a nyers 900g húsban????

Elöre is köszi!!

2007. Szeptember 20. - 15:03:17
Válasz #63
Nem elérhető

Richie

Én úgy tudom hogy mindent nyersen kell mérni.

Amíg a hús pl vízet veszít főzés illetve sűtés közben addig pl a rizs meg vízet vesz fel.

A húsban lévő fehérje főzés ,illetve sütés közben csak denaturálódik ,kipárologni mint a víz hála isten nem tud.

Valamennyi minimális veszteség biztos van,de sztem az elhanyagolható, ha utána akarsz járni akkor egy újabb kiadású Tápanyagtáblázat könyvbe találsz erről több infot.

Üdv ;-oo-;
If you say the things you say, you gotta mean it
and when you do the things you do, it's gotta come from the heart

2007. Szeptember 20. - 15:40:20
Válasz #64
Nem elérhető

Bubee

Én úgy tudom hogy mindent nyersen kell mérni.

Amíg a hús pl vízet veszít főzés illetve sűtés közben addig pl a rizs meg vízet vesz fel.

A húsban lévő fehérje főzés ,illetve sütés közben csak denaturálódik ,kipárologni mint a víz hála isten nem tud.

Valamennyi minimális veszteség biztos van,de sztem az elhanyagolható, ha utána akarsz járni akkor egy újabb kiadású Tápanyagtáblázat könyvbe találsz erről több infot.

Üdv ;-oo-;

Én még ehhez hozzátenném azt is - ami ugyan nem feltétlenül ide tartozik, de jó ha tudja az ember -, amit a héten tudtam meg: a húsból származó csurgaléklé, azaz amit a hús bizonyos idejű állás után enged ki magából, sajnos az nem csak szimplán víz. Abban találhatóak meg a jó - sőt lehet h a legjobb - "minőségű" (értsd fontos/legfontosabb) aminosavak elég nagy része. Vannak az ún. PSE húsok (Pale Soft Exudative) amik erre a leginkább hajlamosak. Tehát aki teheti az egyen/vegyen mindennap friss árut. Azért ez a tény nem annyira elhanyagolható.
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2007. Október 03. - 12:35:52
Válasz #65
Nem elérhető

Lalika85

Érdekes informácoókat lehet itt megtudni :-}   Diétázásnál,hogy van a képlet a testsúly kg/szénhidrát??? A Fehérjével nincsen gond. Azt mindenhol megtalálom.
De viszont ugyanezt a szénhidrátról nem.
Légyszives írjátok meg. Köszönöm!!
Akadályt csak az lát, ki leveszi szemét a célról.

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.

Az őszinteség fájdalmat okozhat,de a hazugságot ritkán bocsájtják meg

Zsán Klucsó Alajos (Az Örök Mosolygó)

2007. Október 03. - 12:40:58
Válasz #66
Nem elérhető

Bubee

Érdekes informácoókat lehet itt megtudni :-}   Diétázásnál,hogy van a képlet a testsúly kg/szénhidrát??? A Fehérjével nincsen gond. Azt mindenhol megtalálom.

Először is illik tudni h tömegelésnél mennyit ettél ch-ból. Nekem pl 400 körül volt, így 300 körüli mennyiségről indult a diéta. Viszonylag magas értékről indulsz, de nem gond, mert a tiszta kaja hatására megindul a fogyás. Csökkenteni lépcsőzve kell, tehát ha megáll a fogyás akkor lehet elvenni belőle, de nem olyan sokat, mondjuk 30-50 grammot. Ezek elég egyéni dolgok. Egyébként a fokozatos csökkentésre azért van szükség h ne szakadjál össze már az elején, mivel ugye a ch hiány kapásból izombontáshoz vezethet. Aztán amikor megszokja a szervezeted azt a bizonyos mennyiséget akkor kell elvenni belőle...
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2007. Október 03. - 12:41:18
Válasz #67
Nem elérhető

parrre

Ezt sajnos ki kell próbálni. Általában olyan 200-250 g-al szoktak kezdeni és 20-30g-onként csökkenteni amikor megáll a fogyás.
80-100 alá viszont nem érdemes menni. Úgy célszerű belőni hogy a heti fogyás 0.5 - 1 kg legyen.

2007. Október 03. - 12:51:28
Válasz #68
Nem elérhető

Lalika85

Értem. És hogy osszam el? Gondolom inkább a délelötti órárákra tegyem a szénhidrát fogyasztást.
Pl:??
9:303kor 100g rízs 100g hús +ON 100% Whey vizes turmix
11kor edzés majd 100g rízs 100g hús +  2kanál up your mass + ON 100% Whey vizes turmix
14:00kor 100g rízs 100g hús +ON 100% Whey vizes turmix
17kor 100g hús + párolt zöldség
19kor 6tosásos zükör tojás
21kor 100g hús + párolt zöldség +ON 100% Whey vizes turmix .

Ez jó lesz így?? Tömegeléskor sem ettem sok szénhidrátot.
Telán ennyit sem :( 
Sokat hibáztam eddig,de most már nem szeretnék!!!
Mellette szedem a Hyperdrollt+ Mass FX-et.

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.

2007. Október 03. - 14:04:44
Válasz #69
Nem elérhető

hopika

A tükörtojás az 6 egész tojásból van?
Mert akkor alsó hangon kb 30-40g szar zsírt viszel be egyszerre a szervezetedbe... :----
Élj természetesen:Sex,Drugs 'n' R'n'R!!!
Már két zenekaromnak van weblapja:
www.hopika.hu és www.zahonyunplugged.hu
NE kérj tanácsot szteroid ügyben,mert NEM értek hozzá!

2007. Október 03. - 14:10:42
Válasz #70
Nem elérhető

Lalika85

Köszönöm,hogy szóltál!!  Akkor kihagyom a tojást is!  Ezek szerint csak csirkemellen fogok élni és barna rizsen  :-\

2007. Október 03. - 14:33:57
Válasz #71
Nem elérhető

parrre

Köszönöm,hogy szóltál!!  Akkor kihagyom a tojást is!  Ezek szerint csak csirkemellen fogok élni és barna rizsen  :-\

Ehetsz tojást. A fehérje mehet és 1 max 2 sárgája.

2007. Október 03. - 14:38:10
Válasz #72
Nem elérhető

hopika

Jaja.A tojást ki ne hagyd,nem rossz az,csak a sárgájára kell odafigyelni. /:-)
Élj természetesen:Sex,Drugs 'n' R'n'R!!!
Már két zenekaromnak van weblapja:
www.hopika.hu és www.zahonyunplugged.hu
NE kérj tanácsot szteroid ügyben,mert NEM értek hozzá!

2007. Október 03. - 14:48:46
Válasz #73
Nem elérhető

Lalika85

Rendben!  ;-oo-;  naponta egyszer azt eszem majd! 6 tojás fehérje sárgája nélkül. Még a többit kell kikonbinálnom :)

2007. Október 10. - 11:30:35
Válasz #74
Nem elérhető

fLeSs

Meg tudná vki mondani, hogy PAM olajspray-t hol lehet kapni?