2024. November 01. - 05:24:49
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók, segítségek.  (Megtekintve 107065 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

2009. Január 17. - 19:47:24
Válasz #255
Nem elérhető

XA

Globális moderátor
A glutamin nekem is nagyon hatásos, de meg kell válogatni milyet vesz az ember, nem mind jó. Gluta-sr eddig a legjobb nekem  :-oD
A mikronizált Dymatize-os sem rossz.
Annyira anabolikus vagyok,hogy már félek :-).

2009. Január 17. - 20:15:36
Válasz #256
Nem elérhető

God Vazzeg

A glutamin nekem is nagyon hatásos, de meg kell válogatni milyet vesz az ember, nem mind jó. Gluta-sr eddig a legjobb nekem  :-oD
A mikronizált Dymatize-os sem rossz.

Az nekem nem sokat ért  :-\

2009. Január 17. - 20:31:05
Válasz #257
Nem elérhető

Nutzilla

VIP Member
Nálam a bcaa hasznosabb volt a diéta idején mint a glutamin. Szerény véleményem alapján az hogy ON,Dyma,MHP glutamint veszel-e,majdnem mindegy. Állagra az MHP a legszebb.  ;D

Bcaa ha nem vagy éhes akkor az ON,ha vágysz a nehéz "kékfestő" tablettákra amitől szinte jóllaksz akkor Dyma.  ****:))))))

2009. Január 17. - 20:41:54
Válasz #258
Nem elérhető

Boresz

Huh,micsoda kis eszmecsere indult meg. Köszi a segítséget.  ;-oo-;
nem értek semmihez,csak azért vagyok itt mert jó a társaság

2009. Január 17. - 21:08:09
Válasz #259
Nem elérhető

God Vazzeg

Nálam a bcaa hasznosabb volt a diéta idején mint a glutamin. Szerény véleményem alapján az hogy ON,Dyma,MHP glutamint veszel-e,majdnem mindegy. Állagra az MHP a legszebb.  ;D

Bcaa ha nem vagy éhes akkor az ON,ha vágysz a nehéz "kékfestő" tablettákra amitől szinte jóllaksz akkor Dyma.  ****:))))))

Következő diétába belerakom  ****:))))))

2009. Január 17. - 22:18:34
Válasz #260
Nem elérhető

kaza

sztem nekem is jobban bevalt a bcaa, de szedek glutamint is, raadasul mindeketto "ocso" marka:D
most kell ujbol glutaminra vadasznom, most rendeltem neten de nem volt keszleten, tiszta rohej

2009. Február 20. - 14:28:24
Válasz #261
Nem elérhető

gaboroo

Sziasztok.
Én most regisztráltam ebbe a fórumba, úgyhogy üdv mindenkinek.
A segítségeteket szeretném kérni az étrendemmel kapcsolatban!
A leírt étrend kezdésnek megfelel-e ha nem akkor írjátok le hogy min és mennyit változtassak!
Adataim:
194 cm magas vagyok,
94 kg-ram
és 22 éves vagyok.

Most lesz egy éve hogy elkezdtem edzeni, de eddig nem nagyon figyeltem oda az étkezésemre, de most hétfőtől már így étkezek:
Íme az étrendem!
7:00 120g zabpehely+1 adag  100% Whey Protein Professional+lenmag
9:00 150g csirke/pulyka mell filé + 150 g rizs
12:00 150g csirke/pulyka mell filé + 120 g rizs
15:00 150g csirke/pulyka mell filé + 100 g rizs
16:00 ekkor megyek edzeni!
17:30 1 adag  100% Whey Protein Professional+ 1 banán+ mazsola
18:00 150g csirke/pulyka mell filé + zöldség
Semmi nasi, semmi szemét kaja!

Az időpontok csúszhatnak !

Folyadék napi 4-5 liter ásványvíz! Ha nem tudok enni csirkét akkor általában  tojással illetve sovány túróval pótólom!
De a heti 7 napból általában 4-5 nap tudok csirkét fogyasztani, a maradék két napban túróval illetve tojással pótolom a fehérjebevitelt!
Cél a tömegnövelés!

Hetente 3-4 alkalommal járok edzni.

A segítségeteket előre is köszönöm !

üdv Gaboroo

2009. Május 03. - 18:08:11
Válasz #262
Nem elérhető

shongoboy

Sziasztok,

A segítségeteket kérném.
Én 28 éves vagyok és lassan 9 éve gyúrogatok kisebb-nagyobb megszakításokkal. Tulajdonképpen soha nem tulajdonítottam nagy jelentőséget a gyúrós táplálkozásnak, csak kb annyira, hogy „sok fehérjét kell enni”.Kb napi 3-4 alkalommal ettem. Most jutottam el oda, hogy szeretném komolyabban venni ezt a részét is. Fél év kihagyás után most kezdtem újra az edzést 3 hónapja. A kihagyás alatt felszedttem egy kis plusz is.

Rólam:
167cm „magas” vagyok és jelenleg 90kg (a plusz súly előtt 80-85között mozogtam, persze akkor se számítottam túl vékonynak). A pluszok főleg derék és has tájékon telepedtek le.
Testalkatomat endo-mezomorfnak mondanám (könnyen építek izmot, de zsírt is).
Volt már 45-ös is a karom, most 39-es. Persze natural. Soha nem számolgattam semmit, se fehérjét, se szénhidrátot. Sokszor voltam elégedett a kinézetemmel. Ezt szerintem a genetikámnak köszönhetem. Eleinte havonta 1 cm-ert nőt a karom. Kb 4 éve szedtem creatin monohidrátot, ami 13,5kg-ot dobott rajtam. Nagyon tetszettem magamnak. Kb 2 éve elkezdtem a napo-t szedni, de tüdőgyulladást kaptam és abbahagytam. Kb 70szemet ha beszedtem.

Abban kérném a segítségeteket, hogy össze tudjak állítani egy étrendet magamnak, amivel izmot, gyarapíthatok és mellette leadhatom az elraktározott párnákat a derekam és hasam környékéről.
Szeretném megtudni hány kalóriát kell ennem és milyen elosztásban.

Most jelenleg ezt eszem, amíg nincs egy személyre szabott étrendem:

1. étkezés = Reggel felkeléskor (7:00) fehérje turmix (40g)
2. étkezés = kaja (szendvics, tojásrántotta, stb)
3. étkezés = fehérje turmix (40g)
4. étkezés = kaja (rántott csirkemell, főzelékek)
5. étkezés = fehérje turmix (40g)

Tudom, hogy nem egy igazi étrend, de azt gondolom ez már egy lépés a helyes út felé.

Edzéstervem: Általában délelőtt edzem, kivéve, ha dolgozom, mert akkor este 7 körül.
(3nap munka,3 szabad).

1.   nap: MELL (5 gyakorlat = 15 sorozat), CSUKJA (2 gyakorlat = 8 sorozat)
2.   nap: HÁT (5 gyakorlat = 15 sorozat), VÁDLI (2 gyakorlat = 10 sorozat)
3.   nap: VÁLL (4 gyakorlat = 13 sorozat), COMB (3 gyakorlat = 14 sorozat)
4.   nap: BICEPSZ (3 gyakorlat = 12 sorozat),
  TRICEPSZ (3 gyakorlat = 12 sorozat), ALKAR (2 gyakorlat = 7 sorozat).

Mit tudnátok javasolni.
Persze azon kívűl, hogy sok mindent vegyek meg, mert sajna nem nagyon van rá sok pénzem.

Előre is köszönöm a segítségeteket.
üdv

2009. Május 27. - 19:12:01
Válasz #263

Bandi

Vendég
Srácok, érdekelne a véleményetek!

Ma egy elég megosztó vita alakult ki a teremben a kajákról.Ugye van az egyik csoport,akinek fingja sincs a dologról,akik szerint a mekcsiken,vagy a mirellit pulykatallér minősége vetekszik az "eredetivel".
De van egy másik,aki csak a friss csirke,marha,hal,kombinációra esküszik.Ez rendben is van,de pl. a tonhal,vagy a bélszín arany árban mozog.Marad a csirke.
Én perpill csirkével,és tőkehallal diétázom,de a mirellit tőkehalat én is elég rossz minőségűnek ítélem meg.Eleve a felére olvad ki,kevés benne a fehérje stb.Viszont az aldiban van 300-ért tonhaltörzs konzerv,ha lenyomok róla mindent,akkor 13dkg kb.Most ezt eszem a csirke mellé,de nem tudom jó megoldás e?Ez sem frissen kerül a dobozba,hanem főzik előtte ha jól tudom.
Kinek mi vált be?

2009. Július 02. - 20:58:34
Válasz #264
Nem elérhető

Kozi001

Ma egy elég megosztó vita alakult ki a teremben a kajákról.Ugye van az egyik csoport,akinek fingja sincs a dologról,akik szerint a mekcsiken,vagy a mirellit pulykatallér minősége vetekszik az "eredetivel".
De van egy másik,aki csak a friss csirke,marha,hal,kombinációra esküszik.Ez rendben is van,de pl. a tonhal,vagy a bélszín arany árban mozog.Marad a csirke.
Én perpill csirkével,és tőkehallal diétázom,de a mirellit tőkehalat én is elég rossz minőségűnek ítélem meg.Eleve a felére olvad ki,kevés benne a fehérje stb.Viszont az aldiban van 300-ért tonhaltörzs konzerv,ha lenyomok róla mindent,akkor 13dkg kb.Most ezt eszem a csirke mellé,de nem tudom jó megoldás e?Ez sem frissen kerül a dobozba,hanem főzik előtte ha jól tudom.
Kinek mi vált be?

Én ha tonhaltörzset eszek, akkor vmi jobb minőségűt választok, de szerintem 300 ft-ért már tökéletes. Általában, lemosom róla az olajat, és úgy eszem... Ja, én még halba a halfilét szoktam enni, extraszűz olívaolajba picit átpirítom, kis zöldség mellé, és kész is a kaja :)
A terembeli vitáról meg annyit, hogy a tudatlanság az mindig elfogadottabb.. Mint pl. a kaja témában, ilyenkor az illetőkre rá kell hagyni, én már az ilyenekkel nem is foglalkozok...
Rem. tudtam segíteni... ;-oo-;
Nincsen példaképem, nem akarok más lenni, máshoz hasonlítani, a legjobbat akarom kihozni magamból, hogy én lehessek a példakép.

2009. Július 02. - 21:03:39
Válasz #265

Zsuzsi

Vendég

Kinek mi vált be?

Ha hal,akkor Pangasius filé. ****:))))))

2009. Július 02. - 21:05:58
Válasz #266
Nem elérhető

Johnnyx

Kinek mi vált be?

Ha hal,akkor Pangasius filé. ****:))))))
Nekem is az a kedvencem  ;)
Egyetek zabot!

2009. Július 02. - 21:15:17
Válasz #267

Bandi

Vendég
Azóta megoldódott a dolog :)
Főzöm a csirkét és kész.Igazság szerint csak változtatni szerettem volna.
A mirellit hal egy nagy szar,egyedül a tonhal jó belőle.Tudok is szerezni filét,de így is 3000ft/kg.
Tonhalkonzervet(törzs) néha lecsúsztatok,de nem olajosat.
Jobb a jó öreg csirke(csakis főzve),marhahúst nem nyomatom a vércsoportom miatt.
Hirtelen felindulásból írtam korábban,a diéta pánikjában !+"%
Tudtam nagyon jól mi is a jó megoldás,de úgy érzem az elejét kicsit elverébkedtem a mirellit tőkehallal.

2009. Július 06. - 21:15:00
Válasz #268
Nem elérhető

tomasz

Igazán nem étkezési a kérdés,de talán ez a leg idevágóbb topic.Szóval a koffein fogyasztás izomnövelésre gyakorolt negatív hatásáról szeretnék többet megtudni(ha van ilyen ugyebár).Tegnap olvasgattam angol nyelvű cikkeket,ami arról szólt,hogy mit mellőzzünk akkor ha izomnövelés a célunk.Többek között a koffein fogyasztást sem javasolta.Azért érintett meg a téma ennyire,mert szeretem a kávét.Naponta 3-4-et is megiszok.Remélem valaki megcáfolja ezt az állítást(miszerint a koffein rossz),és bűntudat nélkül tudok kávét inni.
THX!
"kisfiam,addig örülj míg gyerek vagy...."(apu,nyugodjék békében!)
....patkány vagyok,de nem féreg,az élet a legjobb méreg....

2009. Július 10. - 00:10:24
Válasz #269
Nem elérhető

Dwight

Hali.
Segítséget szeretnék kérni egy problémával kapcsolatban még pedig a protein negatív hatásaival kapcsolatban, lehet nem ide tartozik és ezért akkor bocs.
Olyan gondom van, hogy erősen pattanásos leszek nagyobb fehérje bevitel esetén lehet az hús, tojás, fehérje turmix és így elég nehéz a tömegelés.
Nem vagyok tizenéves már tehát nem azért van de elég más fajták mint fiatalkoromban inkább nagy vizes pattiknak néznek ki és baromira fájnak, a fekpadon nem lehet nyomni és aludni se tudok a hátamon ja meg a borotválkozás se egy szép dolog.

A kérdés belátom értelmetlen, de:
Van a fehérjén kívül vagy fehérje nélkül valami amivel tömeget tudok szerezni?
Vagy talán nem a legjobb/tisztább fehérjéket választottam eddíg?

A segítséget előre is köszönöm.