2024. November 01. - 07:35:22
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók, segítségek.  (Megtekintve 107093 alkalommal)

0 Felhasználó és 7 vendég van a témában

2008. Június 18. - 18:49:18
Válasz #210
Nem elérhető

kaza

Brokkolit hogyan készititek el ? :)  ::)  (Fagyasztott)

párolni/ főzni kell, 215 grammot lehet egyszerre elkészíteni, ezt előveszed a fagyasztóból és 2 és fél percet hagyod állni. Közben felteszel vizet forralni, lehetőleg 8,6 decit. Még forrás előtt, amikor a víz 95 cesius (NEM Fahrenheit) fokos, beleteszed a 2 és fél perce szobahőmérsékleten olvadó brokkolit, majd lassú tűzön ( a maximum 2/5-énél) főzöd az egészet 12,5 percig... ha elrontod dobhatod ki az egészet mer nem fog hasznosulni a gyomrodba  ˝=/

en nem komplikalom igy:D:D
kiveszem a mirelit brokkolit es berakom mikroba 750 kw on 5-6 perc es kesz, lenyeg hogy le legyen fedve!
vizet nem teszek hozza mert ugyis ereszt, akkor finom a brokkoli ha nicsn tulfozve, neha teszek ra olasz fuszereket, oreganot meg egyebeket

2008. Június 26. - 19:52:04
Válasz #211
Nem elérhető

leopard22

Én nem igazán rajongok a halért, így szinte csak egy féleképpen fogyasztom:
megvárom míg kienged majd egy kis ideig fokhagymás tejbe rakom, hogy elvegye a hal ízt ;D
,majd kiveszem, és meghintem kevés fűszerrel és reszelt mandulával.
Ezután pár perc alatt nagyon kis olajon serpenyőbe átsütöm mindkét oldalát. <:-)

Na így már nyami /7%

:-O :-O :-O :-O :-O

Már alig várom a holnapot,h bepróbálhassam
 :-){

2008. Július 04. - 13:34:05
Válasz #212
Nem elérhető

izoli

Még újonc vagyok, de azért bekapcsolódnék a vitába, ha szabad...
Tehát én is God Vazzeg véleményén vagyok, 100g nyers rizsből nem 100g főtt lesz, hanem jóval több! Ha feltételezzük, hogy kb 2,5-szeresére "duzzad" a felvett víztől, akkor Efit adatai átszámolva a főzés utáni nagyobb súlyra nagy valószínűséggel helytállók, tehát nem valami sokat veszít a szénhidráttartalmából.

Elég sokat forgolódom a konyhában, így volt alkalmam kipróbálni ezt-azt a főzés terén és hamár a rizsfőzésnél tartunk lenne egy észrevételem/kérdésem.
Nagy valószínűséggel a többség úgy készíti a napi rizsadagját, hogy belevágja a tasakos konyhakész rizsét az akárhányliter vízbe, oszt jól megfőzi, majd be a bélbe...
Ha már ekkora az aggódás a rizs főzés során bekövetkező szénhidráttartalom csökkenése miatt, akkor adnék egy tippet egy másfajta elkészítési mód képében:
Tál, bele olaj (lenmag+oliva), felhevít, bele a kívánt mennyiségű rizs, fehérre (barnarizsnél világosra) pirít, annyi vízzel felönt, hogy a rizst ellepje+még egy kicsit, majd átkever, fedő rá, majd néhány főzés közbeni átkeveréssel kombinálva készrefőz (a végefelé, mikor már nagyon kevés a víz alatta, akkor folyamatosan kavarni kell, hogy ne égjen le), gáz elzár, fedő az edényre visszarak, majd vár 10-15 percet, hogy "kipattogjon". A rizs így felveszi az összes vizet, amit ráöntöttünk, minimális tápanyag tud elpárologni belőle a víz által (mivel csak annyit öntünk rá, amennyit fel is vesz), a tetejében nem is lesz olyan seízű, mivel nem engedjük kiázni a vízbe az ízanyagok többségét, amit az általános mószerrel elkészítve kiöntenénk a mosogatóba...
Igen, pöcsölősebb megoldás, mint a "zacskóvízbedobmegfőzosztjóvan", meg persze meg kell tanulni az elkészítés módját, de én ebben a verzióban jobban szeressem... /7%

Csatlakozom!

2008. Július 05. - 18:31:59
Válasz #213
Nem elérhető

Gabe

Brokkolit hogyan készititek el ? :)  ::)  (Fagyasztott)

párolni/ főzni kell, 215 grammot lehet egyszerre elkészíteni, ezt előveszed a fagyasztóból és 2 és fél percet hagyod állni. Közben felteszel vizet forralni, lehetőleg 8,6 decit. Még forrás előtt, amikor a víz 95 cesius (NEM Fahrenheit) fokos, beleteszed a 2 és fél perce szobahőmérsékleten olvadó brokkolit, majd lassú tűzön ( a maximum 2/5-énél) főzöd az egészet 12,5 percig... ha elrontod dobhatod ki az egészet mer nem fog hasznosulni a gyomrodba  ˝=/

en nem komplikalom igy:D:D
kiveszem a mirelit brokkolit es berakom mikroba 750 kw on 5-6 perc es kesz, lenyeg hogy le legyen fedve!
vizet nem teszek hozza mert ugyis ereszt, akkor finom a brokkoli ha nicsn tulfozve, neha teszek ra olasz fuszereket, oreganot meg egyebeket

ezekszerint neked nem jott at, hogy ez csak poen  :)
"Yeah buddy, light weight baby!"

2008. Július 07. - 01:34:06
Válasz #214
Nem elérhető

Gabe

fott zabpehelyre valami izletes kombo otlete van valakinek?
esetleg, ha tejben fozom az mar fobenjaro bun, vagy csak kismerteku vetek? ????...

2008. Július 12. - 22:12:54
Válasz #215
Nem elérhető

Gabe

senki nem nezi a topicot, vagy csak ignored vagyok?  :angry:

2008. Augusztus 11. - 15:45:22
Válasz #216
Nem elérhető

Frank89

Sziasztok!
A napi kajáról kérdeznék illetve leírnám az egynapi kajámat,és kérnélek titeket,h javítsátok ki ha valami nem jó.
reggelit hagyjuk mert az nem túl jó(kenyér+felvágott+zöldség),de igyekszem a zabpelyhet beiktatni.
edzés után: 200g csirkemell+20deka rizs
köv. kaja: 150g túró+100g pufirizs
lefekvés előtt 100g túró (és fogmosás ;D)
Általában 3 óránként szoktam enni.
Ja és a túrót mivel lehetne helyetesíteni ha már kicsit unom?

2008. Augusztus 11. - 16:08:32
Válasz #217
Nem elérhető

FirstLady

Sziasztok!
A napi kajáról kérdeznék illetve leírnám az egynapi kajámat,és kérnélek titeket,h javítsátok ki ha valami nem jó.
reggelit hagyjuk mert az nem túl jó(kenyér+felvágott+zöldség),de igyekszem a zabpelyhet beiktatni.

Mondjuk helyettesíthetnéd csirkemellel...
"Don't insult my intelligence!"- Firstlady 24 c. sorozat.

FirstLady

2008. Augusztus 11. - 16:12:17
Válasz #218

Torony

Vendég
fott zabpehelyre valami izletes kombo otlete van valakinek?
esetleg, ha tejben fozom az mar fobenjaro bun, vagy csak kismerteku vetek? ????...

100 g zabpehely, fehérjeturmix, annyi, hogy pont felszívja, aztán mikróba vele egy-másfél percre. Ennyi :) illetve lehet még ezen felül utána gyümölccsel turbózni, vagy túrót sima főtt zabpehelyre meg egy kis diabetikus lekvárt.

2008. Augusztus 11. - 18:07:33
Válasz #219
Nem elérhető

Gabe

100 g zabpehely, fehérjeturmix, annyi, hogy pont felszívja, aztán mikróba vele egy-másfél percre. Ennyi :) illetve lehet még ezen felül utána gyümölccsel turbózni, vagy túrót sima főtt zabpehelyre meg egy kis diabetikus lekvárt.
kösz Torony!

Hétvégén kipróbálom  /:-)

2008. Augusztus 11. - 19:06:49
Válasz #220
Nem elérhető

jajgy

kösz Torony!

Hétvégén kipróbálom  /:-)
Én is kiprobálom  :-oD

2008. Augusztus 12. - 02:00:53
Válasz #221
Nem elérhető

fastor

Sziasztok!

reggeli után edzel? mert akkor kurvagyorsan triplázd meg sztem, gyors és lassú felszívódású ch és fehérje is legyen benne!
am túró helyett sovány sajt, hústermékek
és este is legyen ch
modnjuk zab
"evidens volt,hogy FASTor a leggyorsabb,csak kicsit lassan éri a kiteljesedését.
Egy hónap múlva eléri a FASTER rangot és jövőre már FASTEST-ként köszönthetjük!!!" by Hopika ;D

Az utolsó napon pedig szeretnék komótosan de mosolyogva,kedvesen de kellő szigorral és tartással, keményre duzzadó izmokkal és önbizalommal...iszonyatosan berugni OTTHON ;D ba Stereó

2008. Augusztus 27. - 06:28:54
Válasz #222

Grizzly79

Vendég
Sziasztok!
Étkezésemmel lenne szükségem egy kis segítségre.
Veszíteni szeretnék a súlyomból és közben az erőszintemet is tartani akarom.

Szóval olvasom itt, hogy 2,5 gramm /testsúlykilogramm fehérje bevitelére van szükség naponta.
Én 181 kg vagyok. Nálam is áll ez a képlet?

Ha igen, akkor elvileg 181 x 2,5 = 452,5 g proteint jelent.
Ha csak csirkében gondolkodom, akkor ez napi 1,8 kg körüli csirkét jelentene. No persze fehérjéből bevihető egy része.
Mondjuk napi 3 alkalommal 50g protein még azt gondolom lecsúszhat.
Ebben az esetben 300g proteint kell összeraknom húsból. Így csirkemellből már megoldható a dolog 1,2kg-ból. Még mindig brutális sokallom.

Segítsetek please!!!
Tehát mennyi a számomra javasolt napi protein- és szénhidrátmennyiség?

Segítségként betettem egy minta napirendet, amin olvasható a használt tápkiegészítők listája, illetőleg az étkezéseim tervezett időpontja.
Az étkezési adagok méretét kéne belőni.

5.30 Ébredés
5.40 Lipo6X, Glutamin (12g), 1 kanál lenmagolaj
6.10 40 perc kardió
7.15 Reggeli: 2 adag protein (~60g) + 100 g zabpehely + gyümölcs + vitamin
10.00 Tízórai: 200g csirkemell 200g rizs +zöldség
12:00 Ebéd1: 200 g csirkemell 200 g rizs + zöldség
14:30 Ebéd2: 200 g csirkemell 200 g rizs + zöldség
17.30 Lipo6X, NO-XPLODE
18:00 EDZÉS (közben 12 g bcaa, 12g glutamin)
19:30 (edzés után) 1 adag Cellmass
20:30 Vacsora1: 200 g csirkemell 200 g rizs + zöldség
22:00 Vacsora2: 250 g zsírszegény túró zöldséggel, 12g glutamin, NOVEDEX-XT
22.30 Szuszóka

Köszi a segítséget előre is!

2008. Szeptember 04. - 18:31:59
Válasz #223
Nem elérhető

Boresz

Hali!
Segítség kellene nekem ,hogy az anyagcserémet kicsit lassítsam.Most köbö 2 óránként eszem,de már másfél órával a kaja után nagyon éhes vagyok,és ha fél órával kicsúszok a ~2 órából akkor (+1ó) más szédülök fáj a fejem. Van rá lehetőség? Illetve hogyan tudom fokozatosan kitolni a kajámat 3 órás  időközökre?
köszönöm
nem értek semmihez,csak azért vagyok itt mert jó a társaság

2008. Szeptember 04. - 18:45:57
Válasz #224
Nem elérhető

Gabe

Hali!
Segítség kellene nekem ,hogy az anyagcserémet kicsit lassítsam.Most köbö 2 óránként eszem,de már másfél órával a kaja után nagyon éhes vagyok,és ha fél órával kicsúszok a ~2 órából akkor (+1ó) más szédülök fáj a fejem. Van rá lehetőség? Illetve hogyan tudom fokozatosan kitolni a kajámat 3 órás  időközökre?
köszönöm
egyél lassú felszívódású szénhidrátokat, mint pl. zabpehely, bab, tészta
maltodextrin-ez lassabban emeli a vércukorszinted, így tovább ad energiát, és nem raktározod zsírként, illetve nem lesz rákényszerítve a szervezeted egészpontosan.
esetleg tolj napközben is túrót, hogy változatosabb legyen.