2024. November 01. - 09:20:59
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Étkezéssel kapcsolatos tudnivalók, segítségek.  (Megtekintve 107100 alkalommal)

0 Felhasználó és 4 vendég van a témában

2007. December 06. - 21:07:10
Válasz #180
Nem elérhető

Bubee

Rendben! Akkor maradok a csirkemellnél és a tejsavónál!

Azt megtudjátok mondani,hogy attól hogy ugyanazt eszem folyamatosan természetes-e,hogy megy a hasam???  Látjátok,hogy mit eszem.
Sajnos tegnap is meg ma is ezt tapasztaltam.

Az egyoldalú táplálkozás okozhatja ezt???

Lalika, egyet tanulj meg: a testépítő táplálkozás - ha helyesen van összeállítva - nem egyoldalú. A "mi" táplálkozásunk a szervezet összes igényét kielégíti. Az h mindig ugyanazt eszed az nem azt jelenti h egyoldalú. Egyoldalú táplálkozás az én olvasatomban azt jelenti h mondjuk csak fehérjét biztosítasz a szervezeted számára mást meg szinte semmit. Például.

1000 oka lehet annak h megy a hasad, amiből én a következőkre gyanakszom:

- Mivel a Celltech-ben kurvasok dextróz van, ezért lehet nem tolerálod olyan jól mint más. Engem például taccsravág már 50 gramm is, ezért nem is használok.

- Mivel most eléggé megnövekedett a tápanyag-bevitel, ezért lehet h az emésztőkészüléknek hozzá kell szoknia ehhez a mennyiséghez.

- A Masstech eléggé ütős, a cukron kívül van benne olyan ch rész amely rostot is tartalmaz, vagyis például a zab, ami lehet h aktiválta a béltraktus mozgását, vagyis serkentette azt. Ha eddig nem ettél zabot, valszeg ismeretlen szintén az emésztőrendszer számára. Ehhez is hozzá lehet szokni.

A mennyiségeket neked kell belőni. Ki kell kísérletezni h miből mennyit tolerálsz. Én például túl sok zabot nem tudok megenni, mert minden bajom van tőle. Van aki meg egyszerre megeszik 200 grammot oszt semmi baja. Ugyanez a dextróz esetében is.
Satrap Espressobar - Kávékorzó.hu - Kávéológia @ Index

2007. December 07. - 00:55:31
Válasz #181
Nem elérhető

Lalika85

Örülök,hogy ezt írtad!  Az étkezésem miatt sokan néznek rám furcsán :-O
Remélem hamarosan megtalálom a megoldást vagy megszünik magától!
Akadályt csak az lát, ki leveszi szemét a célról.

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.

Az őszinteség fájdalmat okozhat,de a hazugságot ritkán bocsájtják meg

Zsán Klucsó Alajos (Az Örök Mosolygó)

2007. December 09. - 18:26:27
Válasz #182
Nem elérhető

axell

HI!
Hol lehet tojásfehérjelét kapni???
Ti honnon veszitek és kb mennyiért?
 ?:-/ ?:-/ ?:-/
Ha tud valaki, segítsen, lécci!!!!!
Köszi!

2007. December 09. - 18:35:33
Válasz #183
Nem elérhető

Bubee

HI!
Hol lehet tojásfehérjelét kapni???
Ti honnon veszitek és kb mennyiért?
 ?:-/ ?:-/ ?:-/
Ha tud valaki, segítsen, lécci!!!!!
Köszi!

http://www.google.hu/search?hl=hu&q=toj%C3%A1sfeh%C3%A9rjel%C3%A9&btnG=Google+keres%C3%A9s&meta=

::) ::) ::)

Legelső link!  ::)

2007. December 10. - 00:25:43
Válasz #184
Nem elérhető

axell

Köszi Bubee!!!
Esetleg lehet valahol máshol is kapni Bp.-en (belváros)???
Mindenesetre Köszi!

2007. December 10. - 10:57:28
Válasz #185
Nem elérhető

BrianB

A vidámpark háta mögött van...hát ha valaki el tudja magyarázni érthetően, hogy hogy tud oda menni, az kap egy tapsot @-o

2007. December 10. - 11:03:27
Válasz #186
Nem elérhető

Bubee

A vidámpark háta mögött van...hát ha valaki el tudja magyarázni érthetően, hogy hogy tud oda menni, az kap egy tapsot @-o

Elég nehezen találtam oda, az biztos  ;D

Ha szembeállsz a vidámpark bejáratával, akkor balkéz felé kell továbbmenni és ott lesz egy keskeny utca befelé. Ki van írva az utca neve, de nagyon nem észrevehető módon - legalábbis emlékeim szerint. Ott be kell menni és szemben van az állatkert "hátsó bejárata", ahova idegeneknek tilos a bemenet  ;D Na attól a bejárattól jobbra kell elsétálni egy keskeny úton, ami odavisz az üzemhez. Kissé meg is voltam szeppenve h hova a bánatba kerültem, mert már vasúti sínek is ott voltak, meg totál gány egy hely amúgy is  ;D Aztán amikor kijutottam oda akkor megnyugodtam  ;D

Autóval nem tudom h kell odajutni, de Google Earth esetleg segíthet.

2007. December 16. - 19:34:20
Válasz #187
Nem elérhető

Woodslave

érdekelne a véleményetek a tojással kapcsolatosan. Igazándiból nem kimondottan testépítő inkább egészségügyi szempontból. Kell-e félni a tojássárgájától? Érdemes-e kidobni? Télleg felnyomja a koleszterinszintet, tényleg egészségtelen és napi 1 tojást szabadna enni?  8-) (jó ez utóbbi hülyeség). Jöhet tudományos alátámasztás is. Bár egyből lehet találni mindkét érvre.  [:-o]

2007. December 16. - 19:39:15
Válasz #188
Nem elérhető

Bubee

érdekelne a véleményetek a tojással kapcsolatosan. Igazándiból nem kimondottan testépítő inkább egészségügyi szempontból. Kell-e félni a tojássárgájától? Érdemes-e kidobni? Télleg felnyomja a koleszterinszintet, tényleg egészségtelen és napi 1 tojást szabadna enni?  8-) (jó ez utóbbi hülyeség). Jöhet tudományos alátámasztás is. Bár egyből lehet találni mindkét érvre.  [:-o]

A tojássárgája tele van nagyon fontos tápanyagokkal, vitaminokkal, lecitinnel. Van benne azért fehérje is elég sok és még lehetne sorolni. Amikor lecsesznek minket h mér dobjuk ki a sárgáját akkor valójában van némi alapja a dolognak, mert nem csak a fehérjéje az értéke a tojásnak, hanem bizony a sárgája is. Ezen kívül rendkívül hatékony az emésztés felgyorsítására, tehát reggel, első étkezésként érdemes rántottát fogyasztani mert az egész napra megalapozza az emésztés hatékonyságát/gyorsaságát. Kivétel ezalól aki rosszul emészti a tojást, mert annak nem tanácsos erőlködnie vele nyilván.

A koleszterinnel való összefüggéséről nemrégen esett szó táplálkozástudomány tantárgyból itt nálunk, csak most nem igazán emlékszem arra h pontosan mit is mondott a tanár - akinek egyébként lehet hinni mert durván nyomja a kémiát meg minden mást. Ha esetleg Richie kollegám erre jár és vágja fejből akkor leírja, nekem utána kell néznem.

2007. December 27. - 18:15:22
Válasz #189
Nem elérhető

Lalika85

Tuning tejberízs :)
Ehhez mit szóltok???

Tejberizs                                                                                               összesen
300g rizs 1,3l tejjel és 50g dextrózzal és 50g maltodextrinnel                           2272kcal
Rizs       1047kcal    22g fehérje  229ch                                                       109g fehérje
Tej         585kcal      41g fehérje   60ch                                                    399 CH
Cukrok 400kcal                            100ch
2 kanál On 100% whey     46g fehérje    10g szénhidrát     240kcal
Megvárom hogy kihüljön a tejberízs és utána adom,hozzá a kiegészítőket.
Ezt a mennyiséget osztom el több adagra!

Ez nagyon rossz így???

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.

2007. December 27. - 18:26:45
Válasz #190
Nem elérhető

fastor

Tuning tejberízs :)
Ehhez mit szóltok???

Tejberizs                                                                                               összesen
300g rizs 1,3l tejjel és 50g dextrózzal és 50g maltodextrinnel                           2272kcal
Rizs       1047kcal    22g fehérje  229ch                                                       109g fehérje
Tej         585kcal      41g fehérje   60ch                                                    399 CH
Cukrok 400kcal                            100ch
2 kanál On 100% whey     46g fehérje    10g szénhidrát     240kcal
Megvárom hogy kihüljön a tejberízs és utána adom,hozzá a kiegészítőket.
Ezt a mennyiséget osztom el több adagra!

Ez nagyon rossz így???
nekem teccik:D
de a tejberízsthgoy kell elkészíteni? ::)
"evidens volt,hogy FASTor a leggyorsabb,csak kicsit lassan éri a kiteljesedését.
Egy hónap múlva eléri a FASTER rangot és jövőre már FASTEST-ként köszönthetjük!!!" by Hopika ;D

Az utolsó napon pedig szeretnék komótosan de mosolyogva,kedvesen de kellő szigorral és tartással, keményre duzzadó izmokkal és önbizalommal...iszonyatosan berugni OTTHON ;D ba Stereó

2007. December 27. - 20:30:56
Válasz #191
Nem elérhető

Lalika85

Üres edénybe bele öntöm a 1,3l tejet.
Elkezdem forralni, majd amikor forr, hozzá adom a 300g rízst.
Gyengén sózd meg,és egy kis cukor,majd lassú tűzön (időnként megkeverve) főzd, amíg a rizs fel nem szívja a tejet.
kevergetem és látszik,hogy mikor kész.
Esetleg megkostolom.

Nagyjából ennyi.....
Utána ha kihült, adom az extrákat  /7%

2007. December 27. - 22:01:12
Válasz #192
Nem elérhető

parrre

Üres edénybe bele öntöm a 1,3l tejet.
Elkezdem forralni, majd amikor forr, hozzá adom a 300g rízst.
Gyengén sózd meg,és egy kis cukor,majd lassú tűzön (időnként megkeverve) főzd, amíg a rizs fel nem szívja a tejet.
kevergetem és látszik,hogy mikor kész.
Esetleg megkostolom.

Nagyjából ennyi.....
Utána ha kihült, adom az extrákat  /7%

:-O Nem ég le a tej ?

2007. December 27. - 22:33:21
Válasz #193
Nem elérhető

Lalika85

Néha egy kicsit oda ég,de nem olyan vészes. Nem az íze miatt eszem. Nekem a tápanyagokat így a legkönnyebb elfogyasztani.
Apám barátnője mutatta így. Jó könnyen lecsúszik ebben az arányban.

2007. December 29. - 13:21:54
Válasz #194
Nem elérhető

Woodslave

vettem fagyasztott alaszkai tőkehalfilét. Hogyan lehet ehetővé varázsolni? Rakjam jénaiba sütőbe, vagy serpenyőben kell megsütni? ?:-/ <:-)