Én ennyire nem ártottam bele magam ebbe a történetbe...
Anyám orvos, aszonta: BE LESZEL OLTVA ÉS KUSS! ...Szted volt apelláta?!
Én nem olttattam volna be magam, mert utálom a tűt, de hát ez van...
Persze, csak sajnos ez nem ilyen egyszerű. Én amennyire belelátok az egészségügybe, annyiból az jön le, hogy szarnak nagy ívben az emberekre, egy darab hús vagy, csak legyen pénz. Kilóra megvesznek orvosokat a gyógyszercégek meg a politika - nem akarok nevet említeni, de mindenki által ismert genetikus példája jól mutatja ezt az elmúlt hetekből...sajnos.
Persze vannak nagyon ritka kivételek, és van amikor ismerőse vagy valakinek...meg amikor tájékozottabb vagy az átlagnál, és egyszerűen nem is kerülsz orvoshoz.
Egy példa a napokból: a szegedi tüdőszűrő személyzete lecserélődött, így egy csomó régi kartont is kidobtak. Nagyapám 84 éves, semmi baja nincs, erős, fitt, kicsit süket, dehát sokat volt a fronton az öreg
Behívták szűrésre. Kb. 10 évvel ezelőtt volt, akkor kimutatták nála, hogy valami kis folt van a tüdején, ami lehet egy meszesedés, vagy a korábbi(kb 50 évvel ezelőtti) rendszeres dohányzásból valami lerakódás, a lényeg, hogy jól érzi magát, így nem is zargatták vele. Most valami új doki van, aki miután megnézték, rögtön ct-re, meg újabb röntgenre küldte két helyre...aztán eredményért vissza, ahol újabb vizsgálatokat akart előírni, itt nagyapám besokallt, és közölte, hogy nem járul hozzá több vizsgálathoz, hagyják békén.
Egészen eddig a pontig normális van megírva a lelete. Innentől kezdve, már nem pácien, hanem bácsiként szerepel a papíron, és olyan flegma stílusban írta meg az orvos, hogy legszívesebben bemennék felrúgni műholdnak, mit képzel magáról?!
84 éves az öreg, nincs jobb dolguk, minthogy őt szivassák? Ennyit ér az orvoslás, ja, amúgy időpontra ment, és ehhez képest 2 óra késéssel hívták be.
Kísérleteznek az embereken a védőoltással. A helyi ÁNTSZ hivataloknak napi szinten kell jelenteniük az országos főorvosnak, hogy hol, mennyi vakcina fogyott. Az orvosoknak le kell adniuk, hogy ki kapott vakcinát, hol lakik, stb...röhej. Mondom, teszteletlen oltóanyag, ilyen eddig sosem lehetett! Most mi változott meg hirtelen? Válság van, és kell a pénz?