Az a baj, hogy legtöbbször a gyerekek nem azért csinálnak vmit ilyen keményen, mert ők maguk ezt szeretnék, hanem mert a szülők rájuk erőltetik..legalább is nekem ez volt a tapasztalatom Angliában a jó módú családoknál...a gyereknek úszni kellett reggel, aztán suli, suli után kaja közben lecke írás, majd rohanás focira és krikettre..és nekem sírtak, hogy elegük van nem szeretik, és fáradtak és inkább játszanának a többiekkel..ők 8, 9 éves fiúcskák voltak...mióta eljöttem már vitorlázni is járniuk kell, apucinak ez a szenvedélye, és van is a családnak egy vitorlása, anyuka büszkén mutogatta a díjait, amit nyert Oscar... hát nem tudom, mi a jobb... nekem azért durva volt, ahogy ott sírtak és kérték, hogy ne kelljen járni...anyuka ült meghallgatta és vitte őket edzésre..
azért minden gyereket kell egy kicsit rugdosni, na meg elvinni edzésre, de nem mindegy mekkora megterheléssel jár ez... szerintem...azért nincs könnyű dolga egy szülőnek ha nem foglalkozol vele eltunyul...ha a saját álmaidat és vágyaidat akarod ráerőltetni az sem túl jó...