Linda!
Köszönöm a segítséget!:) Most egy kicsit átalakítottam az étrendem, igyekszem minél több fehérjét bevinni, aztán megpróbálkozom majd a turmixokkal is.
Olvastam, hogy nem csak a fehérje mennyisége számít, hanem a szénhidrát illetve a zsír is. Erre vannak konkrét "szabályok"? Hogy miből mennyit szabad?
Gabe! Kösz az ajánlatot, kedves Tőled! Azonban most ez kivitelezhetetlen, mivel véletlenül (!!!) "földhöz vágtam" a fényképezőt...szerencsétlennek annyi lett: meghalt...így nincs kép... Nah de előbb utóbb majd csak megoldom a problémát.
Szívesen Gigi
!
Nos fiúk én már láttam ma képeket
!
Valóban fontos a ch és a zsír bevitel is.
De erre nem léteznek írott szabályok, ez is szinte teljesen egyén függő, hogy kinek mi jön be.
Mindenesetre arra figyelj nagyon, hogy egy étkezésen belül mind a kettőből ne vigyél be nagyobb mennyiséget!
Meg persze a minőség is nagyon fontos
.
Mivel te most elvileg "tömegelsz" ,de azért mégsem szeretnéd, hogy elszálljon a súlyod így azt javaslom kevés zsiradékot vigyél be.
Szénhidrát forrásaidat pedig érdemes az alábbiak közül kiválasztanod: rizs, pufirizs,burgonya,zabpehely,zabkorpa
Tömegnövelő fázisban egyébként úgy szokták javasolni, hogy napi 4-6g/testsúlykg ch.
De erre úgyis gyorsan rá fogsz jönni, ha esetleg számodra ez nem megfelelő.
Nekem volt már 200grammal ch-val is negatív élményem.....rohamosan jött rám a víz
.
Ellenben vannak akik ennyivel diétáznak.
Szóval érdemes fokozatosan növelned, s közben figyelni a tested hogyan tolerálja.