Szia Linda!
Remélem benézel ide és tudsz nekem segíteni!
Először is szeretnék neked gratulálni az eddig elért eredményeidhez! Gyönyörű alakod van, csak sárgulok az irigységtől...
3 éve edzek teremben, ebből 2 éve edzővel. Sajnos azt kell mondanom nem túl sok sikerrel. 2 év alatt 3 edző "foglalkozott" velem, mindegyik más volt, mindegyik más szisztéma alapján írt edzésterveket, és vezette le az edzéseket. Tavaly elegem lett, és úgy döntöttem ebben az évben megcsinálom a testépítő edzői szakot, egyébként is nagyon érdekel, és legalább nem kell másra bízni saját magam. De amíg tanulok, addig edzek továbbra is edző mellett. A gond ott van, hogy összeállítottam magamnak az edzéstervet, de az edzőm határozza meg miből mennyit. És itt érzek egy kis bibit... Leírom nagyjából a leosztást:
Hétfő, csütörtök: Mell-Váll-Tricepsz
Kedd, péntek: Láb-Hát-Bicepsz
Mellre és hátra 4-4 gyak van, lábra 6, váll-bicepsz-tricepsz 3-3. Has 4-5 gyak van minden edzésnapon. Ami a problémám az az ismétlés szám. 3 sorozatot végzek mindenből, 12-15 ismétléssel. Ha valamiből elérem a 3x15-öt, akkor emelek a súlyon. De nem engedi az edzőm, hogy 4 vagy 5 sorozat legyen kevesebb ismétléssel. OK, hogy szálkásítunk, de ez a 3x12 nekem elcsépeltnek tűnik... De mindig azt kapom, hogy egy lánynak elég ennyi. De azt, hogy milyen célt szeretnék elérni, azt figyelembe sem veszi. Szeretnék izmot felszedni, persze előtte nem ártana levinni magamról a felelsleget, ami most kb 6-7 kiló. Már ahhoz is folyamodtam, hogy mutattam neki egy képet egy fitness formás lányról, hogy "na ez a cél!", erre azt mondta, hogy ez neki nem tetszik... És ha már neki nem tetszik, akkor más se lehet olyan?? Na mindegy, nem panaszkodom annyit. Szeretném magam összeszedni őszig, de így nem fog menni. A diéta megy, több kevesebb sikerrel. Táplálékkiegészítésnek egyenlőre csak fehérje shake-et iszom, edzés után és vacsora helyett. Néha reggeli helyett is. Az edzések után van 20-30 perc kardió, plussz heti 3x reggel megyek úszni (kb. 1 óra). Szóval tudsz valamit tanácsolni, mit kezdjek ezzel az ezdéssel? Feltétlenül szükséges a "kicsi súly - sok ismétlés" szisztémát követni?
Köszönöm előre is a választ!
Szia
Honey!
Bocsi, hogy egy kicsit megkésve válaszolok...
.
Ilyen szituációkról mindig elkeseredve olvasok, hogy miért is vannak ilyen "okos" magukat "edzőnek" valló lények a világon......
Mindenképpen a saját céljaidat kell először átgondolnod, aztán ezeket mérlegelve kialakítanod az edzésedet, étkezésedet.
Mert amit az edződ csináltat veled, ezek szerint nincs összhangban a te leírt céljaiddal.
Szerintem még úgymond az "elején" a még tömegépítő szakaszban mindenképpen a heti 1X1 testrész edzését ajánlanám neked.
Én pl. eleve nem szoktam már mellre edzeni.....jó ideig csináltam, de szerintem fölösleges egy fitness-es lánynak (hacsak nem a testépítő fizikum a célod a későbbiekben).
Szerintem minden izomcsoport-ra edz egyszer, de azt dolgoztasd meg kellően!!!
Írok egy lehetséges edzésbeosztást neked :Hétfő: Váll
Kedd: Láb
Szerda: Hát
Csütörtök: Kar
Péntek: Popsi
És ha akarsz esetleg némi mell edzés max. 3 gyaki és csak 3 szériát. (Pl. 30 fokon nyomás, tárogatás, áthúzás)
A hasazás vádlizást rád bízom....ha szorgalmas vagy hasazhatsz minden nap is, de heti háromszor szerintem már bőven elég.
És hogy miből mennyit csinálj?
Szerintem egy alapos,ütős edzéshez ami minimum kell a következőképpen néz ki :
Vállra: 5 gyakorlat-4 széria
Lábra: 5,6 gy.-4 széria
Hát: 5 gy.-4 széria
Kar: Bicepsz, Tricepszre is én 4 gyakis szoktam és 3 szériát belőle, de ez lehet akár 3 gyaki is 4 szériában
Az
5.napon én egy extra váll edzést szoktam beiktatni....esetleg, ha neked is van olyan testrészed amire jobban "rá akarsz feküdni"
akkor azt te is megdolgoztathatod mégegyszer....de ha nincs akkor mell, popsi vagy akár egy extra erős has edzés + egy kardió.
A súlyzós edzéseket fogd föl úgy mintha egy igazi hardcore testépítő csajszi lennél
hiszen ezektől fogsz izmosabb, feszesebb, tónusosabb lenni!
A fogyás az más lapra tartozik....az a diéta és a kardió eredménye lesz amit ahogyan leírtad rendben van nálad.
Én pl. az év egész szakaszában ugyanolyan stílusban csinálom a súlyzós edzéseimet....nagy súly és max 12 ismétlés.
Ha van kedved olvass kicsit vissza a topicjaimba, s ott tudsz némi infót találni egy-egy végrehajtott edzésemről .
http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=436.0http://www.bodybuilding.hu/supersite/forum/index.php?topic=384.0Az nagyon jó, ha fogyasztasz protein turmixot
.
Próbálj meg napi 2 gramm fehérjét bevinni testsúlykilogrammonként és akkor már semmi sem állhat a nagyon gyors testi/lelki átalakulásod útjába
.
Hajrá!!!!!!!!!!