2024. November 01. - 05:44:21
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Segítség Lányoknak itt! - Varga Linda - Fitness Forma Versenyző válaszol itt!  (Megtekintve 124318 alkalommal)

0 Felhasználó és 10 vendég van a témában

2008. Február 07. - 15:11:29
Válasz #45
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
:-O Nem bántani akartalak.... Távol áll tőlem  ;)
Tudom,hogy jó kezekbe lenne nálad,de nem nagyon akar írni...
Sajnos nem érdekli a dolog.
De azért szeretne szebb lenni....  Ezek a mai lányok  ))=/

Hát tessék szorosabban fogni a gyeplőt Lali ! :-/-(-:  :D

2008. Február 07. - 15:16:02
Válasz #46
Nem elérhető

Lalika85

Már elkezdett edzeni  ;D
(addig amíg én sem nézek ki jól,nem várhatom el tőle sem teljesen).

Na majd bekeményítek  ;D 
Akadályt csak az lát, ki leveszi szemét a célról.

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.

Az őszinteség fájdalmat okozhat,de a hazugságot ritkán bocsájtják meg

Zsán Klucsó Alajos (Az Örök Mosolygó)

2008. Február 07. - 15:33:19
Válasz #47
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
Szia Linda!

Köszönöm szépen a választ. Ez igazán kimerítő volt. Sok hasznos információt kaptam.
Igen, azt hiszem igazad van abban, hogy arra van pénzünk, ill. időnk, amire akarunk. Ezzel tökéletesen egyet is értek, bár nem igazán tudtam azonosulni a Westend sznob "kirakati babáival". (Elnézést a kifejezésért ill. azért, ha bárkit megbántottam volna.)

A főzéssel nekem nincsenek problémáim, mert szívesen csinálom és hát a családom el is várja tőlem. Viszont a problémák itt kezdődnek. Édesanyám 2 hónappal ezelőtt hunyt el bicikli balesetben :( :'(és ő szinte minden nap főzött a család számára, elsősorban hagyományos, magyaros ételeket. Így a familia elvárja a hagyományos ízek megalkotását. Értem ez alatt a pörköltet, székely káposztát...stb.

A másik probléma meg az, hogy szinte árgus szemekkel figyelik, hogy én mit eszek. Ugyanis van egy olyan rögeszmélyük, hogy anorexiás vagyok vagy az akarok lenni, ami persze nem igaz, csupán szeretnék úgy kinézni, mint a fitness modellek.

Jelenleg rengeteg sovány túrót, tojásfehérjét és protein turmixot fogyasztok, és ritkán tonhalat(Ettől nagyon megtudok undorodni egy idő után. Hülyén hangzik, de túl halízű). De el tudnád képzelni, hogy mit szólnának, ha napi 3 adag csirke mellet sütögetnék esténként?

Ezért gondoltam, hogy talán létezik valamiféle alternatíva...pl bab. Azt hallottam abban rengeteg a növényi eredetű protein. Egyébként én kifejezetten a natúr, alacsony zsírtartalmú, cukormentes jogurtra gondoltam.
Szóval a kérdésem az lenne, hogy belefér-e egy szálkásító menübe az ebéd alkalmával elfogyasztott húsleves, hagymaleves...stb vagy esetleg egy főzelék?
Vagy jobban teszem, ha valamilyen úton-módon csak és kizárólag azokat a fehérje forrásokat fogyasztom, amiket te is javasoltál?

Még valami...a zabpehely natúr jogurttal még elfogadhatónak számít? Egy pár napja próbáltam a reggeli zabpelyhemet protein porral...fuuúúújj. Nagyon nem ízlett.

Ne haragudj, ha némely kérdés retardáltnak tűnik.

Nagyon köszönöm:
Eszter

Szia Eszter!

Ha a családoddal a protein turmixot el tudod fogadtatni akkor egy kis csirkemell már sima ügy  ;D ...
Na jó most komolyra fordítva a szót ez hidd el más családokban is elő fordul egyéb témákban is....de ezzel kapcsolatban én sajna nem tudok neked megfelelő tanácsot adni, mivel nem ismerem a helyzetet, sem őket.
Viszont ha vannak álmaid és céljaid akkor azt bármi áron véghez kell vinned, s meg kell tudnod oldani az esetleges akadályokat is, mert ha ezt nem teszed meg akkor nem is akarod igazán!!!

A hallal kapcsolatban csak annyit, hogy én 4 éven keresztül ettem minimum naponta négyszer  tonhal konzervet.
A 2007-es tavaszi szezonra pedig 12 hétig minden nap tonhalat, brokkolit, salátát ettem az edzés utáni ON. Rocky Road turmixom pedig már szinte elélvezésnek számított  :-)-  8) !
Úgyhogy hidd el kevés embert ismerek aki nálam jobban utálja a tonhalat....talán Steve  8-) ;D.
És mégis az idei diétámba is be fogom iktatni, pedig még a gondolatától is rosszul vagyok....dehát valamiért valamit  @:-) !

Gondold át a diétával kapcsolatos terveidet és próbálj a problémák megoldásával szemben is pozitívabban el indulni !!!

Én szorítok neked  ;) !

2008. Február 09. - 12:43:42
Válasz #48
Nem elérhető

kriszta21

Szia Linda!

Segítséget szeretnék kérni Tőled a következőben:
A szokásos edzőtermi lépcsőzőgépezés/kerékpározás mellé szeretnék magamnak venni otthonra egy mini steppert.
El is mentem egy áruházba, ahol két fajtát láttam. Az egyik a hagyományos mozgású(1-es képen), a másik pedig ilyen oldalirányú(2-es kép).
Melyik a jobb? Melyik mit mozgat meg jobban? Mi a különbség a kettő között?

Válaszodat előre is köszi!  :)

Kriszta  :)

1-es kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/080209/4185913381_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2-es kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/080209/2720457602_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2008. Február 09. - 17:45:53
Válasz #49
Nem elérhető

kovpeter

Már elkezdett edzeni  ;D
(addig amíg én sem nézek ki jól,nem várhatom el tőle sem teljesen).

Na majd bekeményítek  ;D 

Azért a képek alapján nem úgy néz ki a barátnőd, mint akinek olyan rossz alakja lenne...  :)

2008. Február 10. - 17:06:56
Válasz #50
Nem elérhető

Lalika85

Sajnos nem fog ide írni,mert nem érdekli annyira a dolog.
 (Nem rossz most sem,de lenne mit fejlődnie.....)

Azért köszönöm.
Edz,de a saját feje után megy....
Akadályt csak az lát, ki leveszi szemét a célról.

Amikor a változás szelei fújnak, a kétkedők falakat húznak föl, az optimisták pedig vitorlákat.

Az őszinteség fájdalmat okozhat,de a hazugságot ritkán bocsájtják meg

Zsán Klucsó Alajos (Az Örök Mosolygó)

2008. Február 10. - 17:18:03
Válasz #51
Nem elérhető

kovpeter

Sajnos nem fog ide írni,mert nem érdekli annyira a dolog.
 (Nem rossz most sem,de lenne mit fejlődnie.....)

Azért köszönöm.
Edz,de a saját feje után megy....

Mutass Neki Lindáról fotókat.  :) Attól tuti megjön a kedve a testépítéshez.  :)
Na de nem offolok tovább, mert kikapok.  ;D

2008. Február 11. - 12:11:08
Válasz #52
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
Szia Linda!

Segítséget szeretnék kérni Tőled a következőben:
A szokásos edzőtermi lépcsőzőgépezés/kerékpározás mellé szeretnék magamnak venni otthonra egy mini steppert.
El is mentem egy áruházba, ahol két fajtát láttam. Az egyik a hagyományos mozgású(1-es képen), a másik pedig ilyen oldalirányú(2-es kép).
Melyik a jobb? Melyik mit mozgat meg jobban? Mi a különbség a kettő között?

Válaszodat előre is köszi!  :)

Kriszta  :)

1-es kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/080209/4185913381_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

2-es kép:
http://kepfeltoltes.hu/view/080209/2720457602_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Szióka!

Mindenképpen a hagyományos változatot válaszd!
Hogy az oldalirányú mit mozgat meg valójában jobban? ????... hát ez számomra is örök kérdés marad  ;D ugyanis amikor ez a típus a piacra került,s mindenféle reklámban ódákat zengtek róla,akkor anyukám is beszerzett egyet.
Mondanom sem kell,hogy azon kívül,hogy az egyensúly érzékedet fejleszti miközben edzés közben arra koncentrálsz,hogy le ne ess szinte semmire sem jó!!!
Pontosan 30 percig próbálkoztam,majd miután az izomzatom semmivel nem reagált erre a "kissé" furcsa oldalirányú mozgásra, túl is adtam gyorsan a kis "csoda"  :D szerkezeten.

Nagyon jó dolog,hogy az edző termi edzés mellett otthonra is biztosítasz egy kis mozgás formát magadnak  @:-).
Ha már ilyen lehetőséged lesz,akkor mindenképpen használd ki,hogy reggel éh gyomorra is kardiózhatsz  ;) :).

2008. Február 12. - 15:45:39
Válasz #53
Nem elérhető

Eszter

Szia Linda!

Ismét köszönöm a választ. igazán ösztönzőek voltak a szavaid. Hát azt nem mondanám, hogy el tudtam velük fogadtatni a protein turmixot, de arra valahogy nem igazán figyelnek, így gond nélkül fogyaszthatom.

Ne haragudj az állandó zaklatásért, de tök jó, hogy VÉGRE valaki megválaszolja a kérdéseimet.

Szóval a diéta során mennyire tartod elfogadhatónak a "csaló-napokat"  vagy csak egy-egy "csaló-étkezést"? Mert erről nagyon megoszlanak a vélemények.
Illetve mennyire tartod jónak a gyümölcs fogyasztását a szálkásítás során? És ebbe esetleg belefér a leves fogyasztása is(egy-egy húsleves vagy zöldségleves)?

Még egy kérdésem lenne, de ez már az edzést illetően. Az az igazság, hogy nagyon utálom a kardió részét az edzésnek (a súlyzózást annál jobban szeetem).
Általában mindent szuperszettekben csinálok, nagyjából mindenféle pihenő nélkül. Mennyire tartod ezt jónak ill. lehet-e ezzel így a kardiót ugymond "kiváltani"?

Köszi:
Eszter

2008. Február 16. - 11:29:56
Válasz #54
Nem elérhető

nyuszicsibe

szia Linda.

lenne pár kérdésem a súlyzós edzéssel kapcsolatban. heti 3x tudok edzőterembe járni ez úgy van felosztva h 1.váll-tricepsz 2.hát-bicepsz 3.láb. minden edzésnél hasazok: forgás twist gépen ill. forgás parfisnyéllel, hasprés, lábemelés. @:-)

váll:előre emelés 4x10, oldal em. 4x10, nyakból ny. 4x10 előrehajolva oldalemelés 4x10
tricepsz:széles letolás 4x10, tolózkodás 4x10, és "lórugás" 4x10
hát: nyakhoz húzás 4x10, fűrészelés 4x10, mellhez húzás 4x10, és még van egy ami olyan mint a fűrészelés csak ülve 4x10
bicepsz:állva válltott kéz 4x10, ülve váltott kéz 4x10, koncentrált 4x10
láb:guggolás 4x10, kitörés 4x10, sétáló kitörés 4x10, csipőtolás 100, láb emelés oldalra/hátra csigával 4x10

nem tudom mennyire jó igy, vagy lene mit változtatni rajta? kajálást amennyire tudom próbálom betartani. kollégista vagyok szóval szegényebb a templomegerénél, de mivel a párom már évek óta edz próbálunk minél több csirkemellet venni.  :-):-)::

ill. még abba szeretném a segitségedet kérni, hogy van egy nagyon jó bnőm és látva eredményeim (amik igaz kicsit lasabb mint ahogy azt én szeretném,biztos a nem teljesen megfelelő kaja miatt...) el szeretné kezdeni az edzést. ő 175cm és 90kg. nem olyan rég epe műtéte volt szóval már meggyógyultak a sebei de azrt én aggódok h nehogy valami baja legyen. szóval csinálhatja szted amit én, azt az edzést amit fenn leirtam? ha nem tudnál valamit ajánlani?

és még egy utolsó kérdés: akkor azt mondod hogy úgy edzünk h mindig menjünk el a maximumig? tehát lépcsőzetesen haladjunk a súllyal a gyakorlat alatt és a végén már olyan súly legyen amivel irtó nagy szenvedés árán de még megtudjuk csinálni az 1-2ismétlést?
mert annyi mindent hall az ember, a fittnes forma versenyzők is másképp edzenek és mást mondd mki aki tanácsot ad, valaki h sok ismétlés kis súly, valaki h akkora súllyal h 10ismétlést tudjak csinálni de ugy h az utolsó 2 már nehezebben menjen. ez eddig nekem nem nagyon jött be azért kérdezem h akkor te azt tanácsolod e h igy legyen az edzés?!
párom mindig olyan jól bedurran és nekem elmarad ez az érzés, szeretném ezt megtapasztalni hisz akkor jobban azt érzem h tettem valamit magamért. @:-)

na ennyi, ha eszembe jut még majd valami irok :)

Üdv

2008. Február 17. - 14:01:13
Válasz #55
Nem elérhető

Mse

Szia Linda!Végre időm engedte,h+keresselek itt is.Küldtem üzenetet de gondolom nagyon elfoglalt vagy azért nem tudtál válaszolni.Majd akkor szeretnék segitséget kérni.......van1pár kérdésem =/+'

2008. Február 17. - 16:31:14
Válasz #56
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
Szia Linda!

Ismét köszönöm a választ. igazán ösztönzőek voltak a szavaid. Hát azt nem mondanám, hogy el tudtam velük fogadtatni a protein turmixot, de arra valahogy nem igazán figyelnek, így gond nélkül fogyaszthatom.

Ne haragudj az állandó zaklatásért, de tök jó, hogy VÉGRE valaki megválaszolja a kérdéseimet.

Szóval a diéta során mennyire tartod elfogadhatónak a "csaló-napokat"  vagy csak egy-egy "csaló-étkezést"? Mert erről nagyon megoszlanak a vélemények.
Illetve mennyire tartod jónak a gyümölcs fogyasztását a szálkásítás során? És ebbe esetleg belefér a leves fogyasztása is(egy-egy húsleves vagy zöldségleves)?

Még egy kérdésem lenne, de ez már az edzést illetően. Az az igazság, hogy nagyon utálom a kardió részét az edzésnek (a súlyzózást annál jobban szeetem).
Általában mindent szuperszettekben csinálok, nagyjából mindenféle pihenő nélkül. Mennyire tartod ezt jónak ill. lehet-e ezzel így a kardiót ugymond "kiváltani"?

Köszi:
Eszter

Szerintem abszolút elfogadható ,sőt kell is a "csalónap" a diéta során.
Hogy ez kinek miben merül ki az viszont már teljesen egyén/alkat illetve anyagcsere függvénye!
Én is szoktam tartani  :) egyes napokon megemelem a ch bevitelt ami az én esetemben annyiban merül ki, hogy elrágcsálok 4-5 szelet pufi rizst ,vagy esetleg egy Nitrotech protein szelet /30gramm ch/   :D :).
A gyümölcs szintén egy nagy kérdés ilyen tekintetben, mert én kifejezetten úgy érzem, hogy hátráltatja a fogyást, viszont több esetben láttam már,hogy nem volt negatív hatással a diéta alatt.
Mindezeket összegezve azt tudnám mondani, hogy ezt teljesen neked kell eldönteni, hogy mi fér bele  ;D. Ez ugye függ attól, hogy mennyit akarsz leadni és azt mennyi idő alatt szeretnéd.
Mivel nem mindegy, hogy heti 1 kg-ot szeretnél, vagy megelégszel a havi 1 kg fogyással is.
Mert akkor abba a diétába jóval több minden bele fér természetesen  ;D.
Szerintem nagyon fontos, hogy mindenképp olyan diétát alakíts ki amit a későbbiekben is fogsz tudni tartani, mert így elkerülöd az esetleges visszahízást.

Az szuperszettes edzésforma nagyon jó!!! Nekem is ez az egyik kedvencem  @:-) ,viszont teljesen kiváltani nem lehet vele a kardiót véleményem szerint.
Főleg nők esetében akiknek nehezebben indul meg a fogyás a fenék,comb...stb kritikus részekről.
Én mindenképpen beiktatnék a súlyzós edzések után legalább 20 perc kardiót ,hiszen csakis a javadra válhat állóképesség fejlődése szempontjából is!
Persze amíg folyamatosan változol és reagál a szervezeted a szuperszettes edzésformára addig a kardió sem lenne indokolt, de szerintem annak te is jobban örülsz, ha hamarabb éred el a kitűzött céljaidat :-):-)::

Ha nyitott vagy esetleg ilyesmire akkor nagy segítség lenne, ha raknál fel magadról egy bikinis képet, mert akkor én is jobban látnám ,hogy mennyit kellene változnod és azt honnan...milyen edzésformára lenne szüksége a testednek és mennyire kell erős diétát követned.

Várom a további kérdéseket  ;)  :-*

2008. Február 17. - 20:53:22
Válasz #57
Nem elérhető

Karcsi

Szia Linda az lenne a kérdésem ,hogy te mennyi idővel az edzés előtt szeded be a plasmajettet?

2008. Február 18. - 13:44:24
Válasz #58
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
szia Linda.

lenne pár kérdésem a súlyzós edzéssel kapcsolatban. heti 3x tudok edzőterembe járni ez úgy van felosztva h 1.váll-tricepsz 2.hát-bicepsz 3.láb. minden edzésnél hasazok: forgás twist gépen ill. forgás parfisnyéllel, hasprés, lábemelés. @:-)

váll:előre emelés 4x10, oldal em. 4x10, nyakból ny. 4x10 előrehajolva oldalemelés 4x10
tricepsz:széles letolás 4x10, tolózkodás 4x10, és "lórugás" 4x10
hát: nyakhoz húzás 4x10, fűrészelés 4x10, mellhez húzás 4x10, és még van egy ami olyan mint a fűrészelés csak ülve 4x10
bicepsz:állva válltott kéz 4x10, ülve váltott kéz 4x10, koncentrált 4x10
láb:guggolás 4x10, kitörés 4x10, sétáló kitörés 4x10, csipőtolás 100, láb emelés oldalra/hátra csigával 4x10

nem tudom mennyire jó igy, vagy lene mit változtatni rajta? kajálást amennyire tudom próbálom betartani. kollégista vagyok szóval szegényebb a templomegerénél, de mivel a párom már évek óta edz próbálunk minél több csirkemellet venni.  :-):-)::

ill. még abba szeretném a segitségedet kérni, hogy van egy nagyon jó bnőm és látva eredményeim (amik igaz kicsit lasabb mint ahogy azt én szeretném,biztos a nem teljesen megfelelő kaja miatt...) el szeretné kezdeni az edzést. ő 175cm és 90kg. nem olyan rég epe műtéte volt szóval már meggyógyultak a sebei de azrt én aggódok h nehogy valami baja legyen. szóval csinálhatja szted amit én, azt az edzést amit fenn leirtam? ha nem tudnál valamit ajánlani?

és még egy utolsó kérdés: akkor azt mondod hogy úgy edzünk h mindig menjünk el a maximumig? tehát lépcsőzetesen haladjunk a súllyal a gyakorlat alatt és a végén már olyan súly legyen amivel irtó nagy szenvedés árán de még megtudjuk csinálni az 1-2ismétlést?
mert annyi mindent hall az ember, a fittnes forma versenyzők is másképp edzenek és mást mondd mki aki tanácsot ad, valaki h sok ismétlés kis súly, valaki h akkora súllyal h 10ismétlést tudjak csinálni de ugy h az utolsó 2 már nehezebben menjen. ez eddig nekem nem nagyon jött be azért kérdezem h akkor te azt tanácsolod e h igy legyen az edzés?!
párom mindig olyan jól bedurran és nekem elmarad ez az érzés, szeretném ezt megtapasztalni hisz akkor jobban azt érzem h tettem valamit magamért. @:-)

na ennyi, ha eszembe jut még majd valami irok :)

Üdv

Hellóka! :)

Jó az edzésbeosztásod, persze egy pár dolgot változtathatsz rajta, hogy még jobb legyen, ha van erőd/időd rá.
Mivel korábban írtad már, hogy számodra a láb a kritikus terület így akár heti 2 lábedzést is beiktathatnál és ez egy kicsivel lehetne keményebb a másik lábnapnál, pl egy ilyen összeállításban :       -Guggolás
                               -Kitörés egyhelyben rúddal
                               -Lábtoló
                               -Felhúzás
                               -Lábhajlítás

Én a helyedben a többi testrészemet is egy "kicsit" ;D jobban megdolgoztatnám.
Vállra pl kétféle oldalemelést is csinálhatnál egy edzés alatt. Természetesen az is fontos, hogy mindig változtass a gyakorlatokon ne mindig ugyanazt a négyet csináld amit felsoroltál.
Hátra is minimum 5 gyakorlatot csinálj minden edzés alkalmával.
A bicepsz edzésednél arra kellene figyelni, hogy minden szögből dolgoztasd meg és minél változatosabb legyen a programod, így az egyik egykezes gyakidat kicserélhetnéd pl. állva sima vagy francia rúddal bicepszre.

Ha eddig neked nem jött be a kevés ismétlésszám nagyobb súllyal, akkor most próbáld ki, hogy reagál az izomzatod a kevesebb súly magasabb  12-15 ismétlésre.
A bedurranás témát nagyon egyszerűen kompenzálhatod BSN No-Xplode vagy a mostani favoritom a Gaspari Nutrition PlasmaJet!!! @:-)

A barátnőddel kapcsolatban nem tudok arra választ adni, hogy a műtétet követően csinálhatja-e már... ezzel kapcsolatban az orvosával kell konzultálni.
Persze ha az orvos azt mondja már lehet vele edzeni akkor semmi akadálya, hogy ő is ugyanazokat az edzéseket kövesse mint te, csak egy kis +kardió beiktatásával.

:-*

2008. Február 18. - 13:46:50
Válasz #59
Nem elérhető

Linda Varga Namat

VIP Member
Szia Linda az lenne a kérdésem ,hogy te mennyi idővel az edzés előtt szeded be a plasmajettet?

Szia Karcsi!

Edzés előtt szerintem minimum 2 órával be kellene venni, de a legjobb ha már 3-4 órával edzés előtt bedobod  :-oD:-):-)::