Szia Linda!
Már elég régóta olvasom itt nálatok a témákat, és azok alapján kezdtem el kb. 5 hete komolyabban figyelni magamra kaja és edzés ügyileg. Aztán végül is gondoltam megkérdezem hogy jól csinálom-e (tudom 5 hét után?!, de most jutottam el idáig
), mert azért jó a megerősítés!
Rólam néhány szóban csak annyit, hogy 18 éves vagyok, és mindig is sportoltam. 4 éve kezdtem el órákra járni (pl. kangoo jump), 1 éve pedig súlyzórúddal dolgozni (hot iron), és sikerült kis izomtömeget is felépíteni. Hobby szinten pedig 8 éve röplabdázok. De persze egy kis zsír is feljött sajnos, és rájöttem, hogy ez nem szép, szóval eldöntöttem, hogy eltüntetem.
Amit eddig csináltam:Kaja szempontból kb. ilyen egy napom:reggeli: zabpehely + fehérjeturmix
tízórai: túró (zsírszegény) vagy főtt tojás zöldségekkel
ebéd: csirkemell párolt zöldséggel (karfiol, brokkoli, bébirépa)
uzsi: tonhal salival
vacsi: túró édesítővel + fehérjeturmix
Kiegészítőnek szedem a
Hydroxycut Hardcore-t (ezt reggel szedem be, majd délután edzés előtt 1 órával), fehérjeként pedig
Twinlab 100 % Whey Protein Full-t használok.
Edzés: Mivel suliba járok, reggel nincs időm kardiózni, de pl. a suliba is gyalog járok!
Haladás!
Hétfő: futás /kangoo
Kedd: súlyzós
Szerda: röplabda
Csütörtök: súlyzós
Péntek: futás/ kangoo
Szombat: súlyzós
Vasárnap: futás
Ha futok, akkor azt kb. 45-50 percig csinálom közepes tempóban. Súlyzós edzésen pedig viszonylag nagyobb súlyokkal dolgozok. Kitöréseket, guggolásokat olyan 22 kilóval, karra pedig pl. 10 kilóval.
Az lenne a kérdésem, hogy kell-e ezen valamit javítani? Ha igen, mit? És esetleg mivel lehetne még kiegészíteni, hogy hatásosabb legyen?
Jól terhelhető vagyok, szóval ne kímélj!
Köszi előre is!