2024. Október 06. - 15:23:37
Bodybuilding.hu Fórumok

Szerző Téma: Tömegnövelős extrák  (Megtekintve 85613 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. Szeptember 09. - 00:48:43
Válasz #90
Nem elérhető

pmiller06


Tárkonyos csirkegombóc sajtos gombamártással



Az az igazság, hogy pontos mennyiségekkel csak a hús és gomba esetében szolgálhatok, a többit csak úgy, érzéssel adtam hozzá.

Hozzávalók kb két női adaghoz :D

A gombócokhoz

220 g darált csirkemell filé
1 felvert tojás (kb. a fele elég)
őrölt zabpehely (zsemlemorzsa helyett)
szárított tárkony
citromhéj
só és bors
a sütéshez olívaolaj és vaj

A mártáshoz

120 g csiperke gomba (tisztítva mért)
1 evőkanál fehérbor
kb. 120 ml tejföl (fél doboz Spar laktózmentes)
összesen 1 jó nagy marék reszelt ementáli és parmezán sajt
citromlé
só és bors
a sütéshez olívaolaj

Elkészítés
Először a gombócokat készítettem el. Ez abból állt, hogy a hozzávalókat összekevertem és diónyi gombócokat formáztam belőlük, majd folpackkal letakarva hűtőbe tettem, amíg a mártás elkészült.
A gombákat felszeleteltem és az olajon megpároltam. Sóztam és bőven borsoztam. Mikor az összes kiengedett levét magába szívta, hozzáöntöttem a bort, nagy lángon rövid ideig kevergettem, amíg az alkohol elpárolgott. Beleöntöttem a tejfölt, felmelegítettem és hozzáadtam a reszelt sajtot. Miután az elolvadt, ellenőriztem a fűszerezést, hozzáadtam a citromlevet és levettem a tűzről.
Közben feltettem főni egy nagy marék makarónit, a gombócokat (kicsit lelapogatva) olaj és vaj keverékén kisütöttem, és pár darab kivételével a mártásba kevertem. A kifőtt tésztát összekevertem a mártással, tálalásnál a maradék gombóccal "díszítettem" a tésztakupacot.


2010. Szeptember 09. - 01:37:02
Válasz #91
Nem elérhető

pmiller06


Csirkemell Orly módra



- 4 db csirkemell
- 2 db tojás
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 dl sör
- 15 dkg sajt
- só
- bors
- olivaolaj


A sajtot lereszeljük. Csirkemellet kisebb szeletekre vágjuk. A tojásból liszttel, sörrel sűrű palacsintatésztát keverünk, beletesszük a reszelt sajtot, megsózzuk, borsozzuk és a csirkeszeleteket belemártva forró olajban kisütjük. Rizzsel tálaljuk!

2010. Szeptember 09. - 01:42:44
Válasz #92
Nem elérhető

pmiller06


Ananászos-currys csirkecsíkok



Hozzávalók: 2 db nagy csirkemell, 2 gerezd fokhagyma, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál currypaszta, 2 teáskanál chilipor, 1 evőkanál mazsola, 10 dkg konzerv ananász, 5 dl csirkehúsleves, dióolaj a sütéshez, só

A csirkét megmossuk, megtisztítjuk, majd közepes méretű darabokra szeleteljük. Az ananászt lecsöpögtetjük. A serpenyőt felforrósítjuk, majd olajat öntünk az edénybe. A forró olajba dobjuk az apróra vágott fokhagymát és a csíkokra vágott hagymát. Hozzáadjuk a csirkét és közepes hőmérsékleten 6-8 percig sütjük. Ezután 5 dl csirkehúslevessel felöntjük, hozzáadjuk a chiliport, a currypasztát, a mazsolát és az ananászt, majd további 8-10 percen át főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul, a húsleves legjava pedig elfő. Az elkészült currys csirkét forrón, basmati rizzsel tálaljuk.

2010. Szeptember 09. - 01:46:04
Válasz #93
Nem elérhető

pmiller06


Thai jellegű csirke



Hozzávalók (2 személyre):
25 dkg csirkemell kockákra vagy csíkokra vágva
szójaszósz
szezámolaj
mindenféle zöldség falatkákra vágva pl:
sütőtök, spárga, gomba, karfiol, kelbimbó, paprika, fél lilahagyma
kesudió (elhagyható, de én imádom és a thai konyha is szereti használni)

A csirkemell kockákat jól meglocsoltam szójaszósszal, hogy miközben a zöldségeket feldaraboltam, a husinak legyen ideje jól magába szívni a szószt.
A sütőtökből vágtam egy szeletet, meghámoztam és kockákra vágtam. A gombakalapokat négybe vágtam. A paprikát kisebb csíkokra vágtam. A karfiolt kisebb rózsákra törtem. A spárgát kb. 4 cm-es falatkákra daraboltam. A kelbimbót félbe vágtam. A lilahagymát szélesebb (kb. 0,5cm) csíkokra vágtam.

A szezámolajat jól felhevítettem és beleöntöttem a szójaszószos csirkemellet, a szósszal együtt. Amikor a húsnak szép színe lett (ott kell állni mellette és kavargatni), beleöntöttem a zöldségeket. Folyamatosan kavargattam, hogy sehol se égjen oda, illetve minden megsüljön. Amikorra a sütőtök szépen megpuhul, általában a többi is. A karfiolt érdemes megkóstolni, hogy jó-e (ha már nem nyers, de szépen roppan a fogaid között, akkor jó). Az utolsó egy percben hozzádobtam a kesudiót, azzal is összekevertem és már kész is lett a nagy mű.
Rizzsel tálaltam.

 Ha szükségesnek érzed, menet közben lehet még hozzáönteni egy kis szezámolajat, vagy ha kell, egy kis vizet és fedő alatt párolni. Ne sokáig, mert a lényeg, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak.

2010. Szeptember 09. - 16:16:29
Válasz #94
Nem elérhető

pmiller06


Csirke gyros-tál



- 60 dkg csirkemellfilé
- 1/2 fejes káposzta
- 1 kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 fej lila hagyma
- 1/2 fejes saláta
- 4 dl joghurt
- 3-5 gerezd fokhagyma
- szárnyas fűszer
- oregánó
- őrölt bors
- őrölt kömény
- ételízesítő
- 1 dl olíva olaj

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
Az olívaolajba belekeverem a szárnyas fűszert, vagy gyros fűszerkeveréket + oregánót, borsot, köményt és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát. Beleforgatom a csirkecsíkokat és legalább egy órára hűtőbe teszem. Ha előző nap bepácoljuk még finomabb. Közben a zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk.
Én a káposztát vékonyra szeletelem a többi hozzávalót felkockázom. A salátát darabokra tépkedjük. Kivesszük a hűtőből a csirkemellet, és pirosra sütjük!
A joghurtba kevés ételízesítőt és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát keverünk.
A zöldségeket összekeverjük. A joghurt öntettel és a hússal tálaljuk.
Készíthetünk mellé kapros vagy csípős öntetet is!

Vagy megcsinálhatjuk mindezt a most megjelent gyros alappal+öntettel is.. de abban az esetben kicsit több adalékanyag jut be a szervezetünkbe...

2010. Szeptember 11. - 02:43:21
Válasz #95
Nem elérhető

pmiller06


Citromos joghurtos csirkenyársak



Hozzávalók 2 főre:
50 dkg csirkemell , 250 g natúr joghurt, 1,5 ek. fűszerpaprika, 0,5 ek. őrölt római kömény, 0,5 ek. oregánó (friss, de az sem baj, ha szárított), 2 gerezd fokhagyma, só, frissen őrölt bors, 2 ek. finomra vágott petrezselyem, kevés olaj, 60 ml (nálam másfél citrom) kifacsart leve

Elkészítés:
A fokhagymát nagyon finomra vágom. Összekeverem a joghurttal, majd hozzáadom a fűszereket és a citromlevet. A húst kockákra vágom és fanyársakra húzom. Beleforgatom a joghurtos szószba és hagyom őket állni 1,5-2 órát. Ezután kevés olajat hevítek egy serpenyőben és megsütöm a húst.


2010. Szeptember 11. - 03:20:56
Válasz #97
Nem elérhető

pmiller06


Csirkekockák fetasajttal-zöldségekkel pirítva




Hozzávalók: (két személyre):
Két kisebb csirkemellfilé (kb. 30 dkg)
2-3 szelet bacon
1 nagy fej lilahagyma
1 nagy paradicsom
Egy kiskanálnyi szárított kakukkfű vagy 2-3 ágacska friss
10 dkg feta sajt vagy más krémfehérsajt
1-1 evőkanál vaj és olaj
só, bors

Készíts mindent elő, hogy később csak a sütéssel kelljen foglalkoznod. Vágd fel a csirkét tisztesebb méretű, mondjuk kb. egycentis kockákra, a lilahagymát nyolc gerezdre, és szedd szét a rétegeket. A bacont vékony csíkokra, a kakukkfüvet finomra, a fetát kis kockákba aprítsd. Ne felejtsd el a paradicsomot sem, nagyobb gerezdekre ezt is.
Ha ezzel megvagy, a munka nagyobb részét már el is végezted.
A vaj-olaj keveréket forrósítsd meg egy serpenyőben. Végig nagy lángon dolgozz. Szórd bele a csirkekockákat, hintsd meg egy kevés sóval és borssal. Két perc múltán add hozzá a baconcsíkokat is. Folyamatosan kevergesd, pirítsd, míg aranybarna színt nem kap a hús minden oldala. Ekkor add hozzá a lilahagymát, és még kb. 2 percig pirítsd ezt is, míg egy picit üvegessé nem válik. ekkorra az erejét elveszti, de még ropogós marad. Szórd hozzá a kakukkfüvet, a paradicsomot és a fetát, óvatosan, hogy a feta ne maszatolódjon nagyon, kavarj még egyet rajta, és azonnal zárd el a lángot. A maradék hő szépen összemelegíti majd a későn jövő hozzávalók ízeit. Szerintem friss ropogós bagettel vagy zsömlével könnyed, finom vacsora.


2010. Szeptember 11. - 03:27:45
Válasz #98
Nem elérhető

pmiller06


Csirkemell camambert sajttal töltve



Hozzávalók (4 személyre):
4 kisebb csirkemell
1 doboz (12 dkg) camembert sajt (Bakony)
1 evőkanál magos mustár
1 csipet őrölt kömény
1 csipet darabos chili
2 evőkanál száraz fehérbor
olívaolaj
só, bors

A csirkemelleket "felszúrom", azaz a hosszanti oldaluk mentén hegyes késsel egy minél nagyobb zsebet vágok közepükbe. Nem olyan bonyolult mint amilyennek hangzik. Egyik tenyeremmel lapítom a húst, miközben a párhuzamosan tartott késsel mélyen belehasítok.
A mustárt, a bort, köményt és chilit egy evőkanál olívaolajjal elkeverem egy tálkában.
A camembert-t közepesen vékonyra szelem, a Bakonyból nekem 3 szelet került egy zsebbe, azaz 12 felé vágtam a sajtot. Megtömöm a húst a sajttal, csak lazán, nem kell hogy tökéletesen el legyen bújtatva, a szoros alufólia-borítás majd segít egyben tartani. Ezután gyengén megsózom.
Négy közepes méretű alufólia-lapot tépek, egy-egy teáskanálnyi olívaolajat elkenek rajtuk. A csirkemelleket ecset segítségével jó alaposan körbekenem a mustáros "páccal", majd az alufóliába szorosan beletekerem, hogy ne nagyon folyjon ki a szaftja majd, no meg a sajt is biztosan üljön a helyén.
Gyakorlatilag készen vagyok a munkával, egy tepsin a sütőbe dobom a csomagokat, és kb. fél óra alatt kb. 220 fokon megsütöm. A sütési idő végéhez közeledve ismét megjelenek a konyhában és legyártok egy nagy adag vegyes salátát valamilyen egyszerű öntettel.
Ha úgy látom, hogy a hús át van sülve (pontosabban átpárolódott saját levében), akkor kicsomagolom, de még pár percig pihenni, hűlni hagyom. Ezután sokkal könnyebben lehet szeletelni, ugyanis tálaláshoz rézsútosan kb. centi vastag szeletekre vágom, így jól érvényesül a sajt is.

2010. Szeptember 11. - 03:35:19
Válasz #99
Nem elérhető

pmiller06


Halszeletek csípős szósszal sütve



2 személyre:

2 szép szelet pangasius
1 evőkanál olívaolaj
2 gerezd fokhagyma
1 nagy teáskanál paprikakrém, vagy több, vagy kevesebb (csípőset szeretőknek ajánlom az erős pista alternatívájának a sambal oelek-et) ,
vagy fél kávéskanál pirospaprika és 1 nagy hámozott-apróra vágott paradicsom, vagy 1-2 teáskanál finom sűrített paradicsom (az a pici lengyel üvegecske a sparból - ilyet mondjuk akár a paprikakrém mellé is rakhatsz, ártani nem árt neki.)

1. A halszeleteket kis sóval, citromlével kezeld. Míg magába issza ezeket, keverd össze a csípős burkot egy kis tálban: az olívaolajat, a paprikakrémet (vagy az őrölt paprikát a paradicsommal), a zúzott fokhagymát, borsot.
2. A halat fektesd tűzálló tálba, melyet előzőleg egy kanál olívaolajjal kezeltél, majd egyenletesen oszlasd el a tetején a tüzes krémet. 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt süsd készre. Tört krumplival, snidlinges joghurttal a legjobb. (snidlinges joghurt: 1 kis csokor metélőhagyma apróra vágva, 1 kis doboz joghurttal, sóval-borssal, ízlés szerint egy teáskanál majonézzel mélyítve. Kiválóan enyhíti a szájszervek parázslását.)

2010. Szeptember 11. - 03:44:45
Válasz #100
Nem elérhető

pmiller06


Chow Mein



hozzávalók:

4 evőkanál földimogyoró olaj
600g csirkemell

50g gyömbér
1db chilli
3 gerezd fokhagyma
3db újhagyma
2db shiitake gomba
200ml szárnyas alaplé
150g noodles
2db bok choi
200g vízi gesztenye
2  evőkanál keményítő
3 evőkanál szója szósz
1 lime
koriander levél
elkészítés:

Wok-ban hevítsük fel a földimogyoró olajat, majd pirítsuk le a már előre felcsíkozott csirkemellet. Egyből szórjuk meg sóval, hogy teljes legyen az összkép. Várjuk meg míg a húsnedvek elfőnek és újra elkezd pirulni a hús. A következő lépésben formázzuk az ízeket reszelt gyömbérrel, fokhagymával és durvára vágott piros chillvel. Mikor már megteltünk az illatokkal, gazdagítsuk a karikára összevágott újhagymával és a cikkre vágott shiitake gombával. Ha a gomba elfőtte a levét, öntsük fel alaplével, főzzük bele a noodels-t és forraljuk össze az ízeket. Amikor a tészta megdagadt, színesítsük az előtte megfőzött bok choi-val és vízi gesztenyével. Keményítő segítségével  sűrítsük be. - először kevejük ki a keményítőt hideg folyadékkal, utána adjuk a forró ételhez -  Majd utolsó lépésként szójaszósszal, reszelt lime héjjal, lime lével és finomra összevágott koriander levéllel adjuk meg az étel üdeségét. Hagyjuk egy pár percet, hogy érhessenek az ízek és már tálalhatjuk is.

2010. Szeptember 11. - 10:14:41
Válasz #101
Nem elérhető

Maszat


mi az anyádat csinálsz Te hajnal fél 4kor a fórumon pmiller?  :D látom nem sikerül a káros szenvedélyeket mellőzni  ;D
"Nem minden tevepata visz át a sivatagon!"

"1200mg boldi okozhat e enyhe fejfájást?"  by dbr  ;D

"Ezekben a kíméletlen időkben muszáj csalni, hogy boldoguljunk!" -Eric Cartman :D

"Soha ne érd be kevesebbel, mint amit valójában akarsz!"

http://indavideo.hu/video/Cicak_26

2010. Szeptember 11. - 19:22:30
Válasz #102
Nem elérhető

pmiller06


Lefeküdtem este 8kor.. 1:45kor felébredtem... beraktam pár receptet, olvasgattam, aztán 6kor feküdtem vissza :D meg vagyok őrülve :D na de ne offolj!

2010. Szeptember 12. - 19:05:21
Válasz #103
Nem elérhető

pmiller06


Hátszín mustáros barbecue szósszal és tepsis rozmaringos burgonyával




Hozzávalók

    * 500 g szürkemarha hátszín

A páchoz

    * bors
    * mustár
    * olaj

A barbecue szószhoz

    * 100 g mustár
    * 100 g dijoni mustár
    * 100 g nádcukor
    * 0,5 dl víz
    * 3 ek fehérborecet
    * 1/2 tk bors
    * 1/2 tk őrölt csili
    * 1 ek vaj

A tepsis krumplihoz

    * 500 g krumpli
    * pár szál rozmaring
    * 4 gerezd fokhagyma
    * olívaolaj

Elkészítés

   1. A hátszínt kb. kétujjnyi szeletekre vágom egy éles késsel. Borsozom (sózni nem kell) mindkét oldalukat, vékonyan megkenem mustárral, majd egy műanyag dobozba rakom szorosan egymás mellé. Ha kész egy sor, olajat öntök rá úgy, hogy teljesen ellepje a hússzeleteket. Így járok el, amíg el nem fogynak. Legalább 2-3 napig jó, ha ebben a pácban érlelődik a hűtőszekrényben.
   2. Sütés előtt 2 órával kiveszem a hűtőből, és addig elkészítem a krumplit és a szószt.
   3. A krumplit meghámozom, cikkekre vágom, és egy sütőpapírral bélelt tepsiben elrendezem. A fokhagymagerezdeket karikára vágom, és rászórom a krumplira. Az egészet meglocsolom kevés olívaolajjal, rozmaringot tépkedek rá, és 200°C-on 1 órán keresztül sütöm.
   4. A barbecue szószhoz a vaj kivételével minden hozzávalót összekeverek egy kis lábasban, majd elkezdem melegíteni. Rendszeresen kavargatva 20 percig rotyogtatom kis lángon. A végén felolvasztom benne a vajat, és elzárom alatta a gázt.
   5. A hátszínt mi közepesen átsütve szeretjük a leginkább. Egy serpenyőben kevés olajat hevítek, a hússzeletek mindkét oldalát nagy lángon 1-1 percig sütöm, majd 3-3 percig közepesnél kisebb lángon. Sütés közben sózom a hátszínszeleteket.
   6. A hátszínt a barbecue szósszal és a rozmaringos tepsis krumplival tálalom.

2010. Szeptember 15. - 13:59:26
Válasz #104
Nem elérhető

pwz


Csirkemell Orly módra




Most csinaltam meg, nekem kozel sem igy nez ki mint a kepen ;D , de ez is finom. Megmaradt egy csomo panirnak valo, holnap is ez lesz  /7%
Ez a sok recept igazi megvaltas nekem, tobbsege egyszeru, es nagyon jo.  :-){