Csirkemell camambert sajttal töltve
Hozzávalók (4 személyre):
4 kisebb csirkemell
1 doboz (12 dkg) camembert sajt (Bakony)
1 evőkanál magos mustár
1 csipet őrölt kömény
1 csipet darabos chili
2 evőkanál száraz fehérbor
olívaolaj
só, bors
A csirkemelleket "felszúrom", azaz a hosszanti oldaluk mentén hegyes késsel egy minél nagyobb zsebet vágok közepükbe. Nem olyan bonyolult mint amilyennek hangzik. Egyik tenyeremmel lapítom a húst, miközben a párhuzamosan tartott késsel mélyen belehasítok.
A mustárt, a bort, köményt és chilit egy evőkanál olívaolajjal elkeverem egy tálkában.
A camembert-t közepesen vékonyra szelem, a Bakonyból nekem 3 szelet került egy zsebbe, azaz 12 felé vágtam a sajtot. Megtömöm a húst a sajttal, csak lazán, nem kell hogy tökéletesen el legyen bújtatva, a szoros alufólia-borítás majd segít egyben tartani. Ezután gyengén megsózom.
Négy közepes méretű alufólia-lapot tépek, egy-egy teáskanálnyi olívaolajat elkenek rajtuk. A csirkemelleket ecset segítségével jó alaposan körbekenem a mustáros "páccal", majd az alufóliába szorosan beletekerem, hogy ne nagyon folyjon ki a szaftja majd, no meg a sajt is biztosan üljön a helyén.
Gyakorlatilag készen vagyok a munkával, egy tepsin a sütőbe dobom a csomagokat, és kb. fél óra alatt kb. 220 fokon megsütöm. A sütési idő végéhez közeledve ismét megjelenek a konyhában és legyártok egy nagy adag vegyes salátát valamilyen egyszerű öntettel.
Ha úgy látom, hogy a hús át van sülve (pontosabban átpárolódott saját levében), akkor kicsomagolom, de még pár percig pihenni, hűlni hagyom. Ezután sokkal könnyebben lehet szeletelni, ugyanis tálaláshoz rézsútosan kb. centi vastag szeletekre vágom, így jól érvényesül a sajt is.